Dark Mode Light Mode

Ξεκινά από την Πέμπτη τις προβολές του ο «Απόλλων»

Μπορεί το καλοκαίρι με τις ζέστες του να είναι ακόμη εδώ και όλοι μας να αναζητούμε δροσιά στη θάλασσα και στις εξοχές, αλλά η έναρξη προβολών του κινηματογράφου «Απόλλων», μετά από μια παύση τριών περίπου εβδομάδων, σηματοδοτεί την είσοδό μας στην ατμόσφαιρα του φθινοπώρου που φέρνει μαζί του παραδοσιακά στον προγραμματισμό της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας μας και τις σκοτεινές αίθουσες.

Και επειδή στην Καβάλα έχουμε έναν μόνον κινηματογράφο με τρεις όμως αίθουσες που κλιματίζονται μέχρι καταψύξεως, προσφέροντάς μας μια δροσερή απόδραση στον μαγικό κόσμο του σινεμά, μπορούμε να απολαύσουμε πολύ καλές ταινίες, με σύγχρονα μηχανήματα προβολής έστω κι αν έξω στους δρόμους η ζέστη θυμίζει κόλαση.

Το σινεμά ο παράδεισος λοιπόν που στην πόλη μας λέγεται «Απόλλων» ξεκινά τις προβολές για τη νέα σεζόν από σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου με δύο ταινίες εκ των οποίων η μία κάνει μάλιστα και πανελλήνια πρεμιέρα.

Πρόκειται για την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney (στη μεταγλωττισμένη της έκδοση) «Αεροπλάνα» παραγωγής 2013.

Το «Αεροπλάνα» είναι μια συναρπαστική κωμωδία σε παραγωγή του John Lasseter, ενός από τα πιο δημιουργικά μυαλά του σύγχρονου animation, που υπόσχεται να μας συγκινήσει με την ιστορία του Dusty, ενός ταπεινού μονοκινητήριου αεροπλάνου που τολμά να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής του. Μαζί του θα γνωρίσουμε μια νέα αξέχαστη ομάδα που πετάει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, απογειώνοντας την ταινία.

Ο Dusty είναι ένα γρήγορο και καλόκαρδο ψεκαστικό αεροπλάνο που ονειρεύεται να λάβει μέρος σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό εναέριο αγώνα ταχύτητας. Υπάρχουν όμως μερικά εμπόδια, όπως ότι ο Dusty δεν είναι φτιαγμένος για να πετάει σε αγώνες και το κυριότερο ότι τρέμει τα ύψη. Παρόλους του φόβους του και χάρη στην ενθάρρυνση του μέντορα του Skipper, ενός μαχητικού αεροπλάνου του πολεμικού ναυτικού, ο πρωταγωνιστής με τον ένα κινητήρα και τους μόλις 680 ίππους του καταφέρνει να κριθεί, οριακά βέβαια, υποψήφιος για να διαγωνιστεί.Το φιλότιμο του Dusty και το γεγονός ότι είναι πραγματικά γρήγορος θα απειλήσουν τον πρωταθλητή Ripslinger, που θα κάνει τα πάντα για να αποτύχει ο αντίπαλος του. Όταν όμως θα συμβεί μια μεγάλη κακοτυχία στο αποκορύφωμα του αγώνα, ο Dusty θα χρειαστεί όλο του το κουράγιο για να ανταποκριθεί στην υπέρτατη δοκιμασία. Με την υποστήριξη των παλιών και νέων του φίλων, ο ήρωας θα φτάσει τόσο ψηλά όσο δεν είχε ποτέ του ονειρευτεί. Και μαζί του όλοι εμείς.

Η ταινία θα προβάλλεται από σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου καθημερινά στον «Απόλλωνα» με ώρα προβολής στις 19.45.

 

Η δεύτερη ταινία με την οποία ξεκινά τη φετινή κινηματογραφική σεζόν ο «Απόλλων» και θα προβάλλεται παράλληλα με τα «Αεροπλάνα» είναι το «Elisium». Πρόκειται για μια Αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία Νιλ Μπλόμκαμπ με τους: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Φόστερ, Σάρλοτ Κόπλεϊ, Άλις Μπράγκα, Ντιέγκο Λούνα

Το 2154 ο πλανήτης Γη είναι κατεστραμμένος, με τους πλούσιους κατοίκους να έχουν μετακομίσει στον υπερπολυτελή διαστημικό σταθμό Elysium. Ο πρώην κατάδικος Μαξ μολύνεται από ραδιενέργεια στο εργοστάσιο όπου δουλεύει κι έχει μόλις πέντε ημέρες στη διάθεσή του για να μπει παράνομα στο Elysium και να θεραπευτεί. Για να τα καταφέρει, του είναι απαραίτητη η βοήθεια του παλιού του «εργοδότη» Σπάιντερ, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζεται αναπάντεχα στη ζωή του και μια παιδική του φίλη.

Η προβολές γι’ αυτήν την ταινία έχουν προγραμματισθεί στις 20.00 και στις 22.15.

Καλή κινηματογραφική σεζόν λοιπόν, για να μην ευχηθούμε από τώρα καλό χειμώνα, συντροφιά με ωραίες ταινίες στον «Απόλλωνα».

Προηγούμενο άρθρο

Νίκος Πενταζίδης: « Μοναδικός στόχος η επιστροφή στην Α1 κατηγορία»

Επόμενο άρθρο

Η «Αγία Μαρίνα» τίθεται σε λειτουργία χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση από το πρωτοδικείο