• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Οδεύουν σε συναινετική συγχώνευση – Η Ενεργειακή Αιγαίου θα απορροφήσει την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ

 Οδεύουν σε συναινετική συγχώνευση –  Η Ενεργειακή Αιγαίου θα απορροφήσει την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ

Στο ναυπηγείο του Περάματος προκειμένου να υποστεί κάποιες σημαντικές μετασκευές βρίσκεται το γεωτρύπανο που αποτελεί επένδυση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ προκειμένου να εξασφαλισθεί εξοικονόμηση πόρων κι εκλογίκευση του κόστους των γεωτρήσεων. Όπως μας εξήγησε ο Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ Δημήτρης Γόντικας αναφορικά με το πρόγραμμα των γεωτρήσεων, στόχος είναι να αρχίσει η υλοποίησή του εντός του 2015, αν είναι δυνατόν και τον Ιανουάριο.

Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά επί του πρακτέου μάλλον είναι αρκετά περίπλοκη η απορρόφηση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ από την Ενεργειακή Αιγαίου, διαδικασία την οποία συζήτησαν οι εργαζόμενοι στη διάρκεια συνελεύσεως που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Δημήτρης Γόντικας διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα εξετάζεται καιρό τώρα, αφού οι μέχρι τώρα μορφές εταιρικών σχημάτων δημιουργούσαν ποικίλα λειτουργικά προβλήματα. Διάφορα ζητήματα είχαν τεθεί και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την υλοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος.

Σ’ αυτό το πλαίσιο διεξάγονται οι συζητήσεις, πάντοτε εντός συναινετικού πνεύματος και με τη συνεργασία των εργαζομένων και του σωματείου τους. Ζητούμενο είναι η απλούστευση και ο εξορθολογισμός του εταιρικού σχήματος. Η λογική επιτάσσει την ύπαρξη μιας εταιρείας που θα περιλαμβάνει στοιχεία όπως τα οικόπεδα των ερευνών και το γεωτρύπανο, τα οποία θα πρέπει να ενοποιηθούν. Η απορρόφηση θα διεξαχθεί με σύννομο τρόπο, ωστόσο θα ακολουθήσει μια νομική και χρονική διαδικασία που θα είναι μακρά.

Ο Δημήτρης Γόντικας μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, εξηγώντας ότι σήμερα στο μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ μετέχουν η Ενεργειακή Αιγίου και ο συνεταιρισμός των εργαζομένων. Η μορφή θα απλοποιηθεί με τροποποίηση των προνομιούχων μετοχών, οι οποίες έχουν εκδοθεί, σε κοινές. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί τότε θα ακολουθήσει η συγχώνευση, που αποτελεί και το ζητούμενο των δύο εταιρειών. Το σύνολο των εργασιακών υποχρεώσεων της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ θα τηρηθεί στο ακέραιο. Οι δε μετοχές που ανήκουν σε εργαζομένους, αυτές θα αποτιμηθούν, θα συνεκτιμηθούν οι ενδιάμεσες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου όπου δε μετείχαν οι εργαζόμενοι και το νέο ποσοστό που θα προκύψει θα είναι εκείνο που θα τους ανήκει στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ ΑΕ, η οποία θα συγχωνευθεί με την Ενεργειακή Αιγαίου.

Όπως πολλάκις έχουν επισημάνει στο παρελθόν, τόσο ο Δημήτρης Γόντικας όσο και ο Μαθιός Ρήγας, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι το ίδιο το έμψυχο δυναμικό. Εκεί θα βασιστεί προκειμένου να στελεχωθεί το νέο εταιρικό σχήμα. Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τα όσα προγραμματίζονται ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας κι έτσι στη συνέχεια με τη  σειρά τους ενημέρωσαν όλους τους συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια της συνελεύσεώς τους. Σε επόμενη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις και θα δοθούν οι εξουσιοδοτήσεις, έτσι ώστε εντός του 2014 να δρομολογηθεί η συγχώνευση βάσει των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.

 

Διαβάστε επίσης