Dark Mode Light Mode

Οικονομική επιτροπή: Ομόφωνα και γρήγορα

Σύντομα και με ομόφωνες αποφάσεις συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Άλλωστε τα θέματά της ήταν και εύκολα, ήταν και λίγα.

Εγκρίθηκε η 18η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014. Έγινε αποδοχή δωρεάς ακινήτου 50% μιας κατοικίας στο τέρμα της οδού Ομονοίας, ειδικότερα στην αριθμό 140. Πρόκειται για ένα ετοιμόρροπο σπίτι, άδειο και εγκαταλειμμένο. Το 50% αυτής της ιδιοκτησίας δωρίζει στο δήμο Καβάλας ο Ιωάννης Γιαμουριάδης.

Ψάχνουμε σε ποιον ανήκει το άλλο 50% προκειμένου να κατεδαφίσουμε το σπίτι και να ανοίξει η οδός Ομονοίας. Εξήγησε την τελική σκοπιμότητα της δωρεάς ο αντιδήμαρχος Φίλιππας Φιλιππίδης.

Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν για την τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας. Η έκθεση αφορά το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης είπε ότι τα τακτικά έσοδα εξελίσσονται καλά. Πολύ καλά εξελίσσονται τα έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών. Υπάρχει όμως πρόβλημα καθώς αυτοί που νοικιάζουν δημοτικούς χώρους – ακίνητα – δεν πληρώνουν τα ενοίκια που πρέπει. Συνδυάστηκε το θέμα και με την ευκαιρία της ρύθμισης χρεών, που δημιουργείται με τα καινούρια δεδομένα.

Καταρτίσθηκαν και ρυθμίστηκαν οι όροι εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος, στο ισόγειο της δημοτικής αγοράς. Πρόκειται για κατάστημα που έχει πρόσωπο, είσοδο και βιτρίνα από την πλευρά της οδού Αμύντα.

Εγκρίθηκε στην εταιρία του κ. Κωνσταντινίδη, με απευθείας ανάθεση, αντί του ποσού των 12.500 ευρώ, έργο βελτίωσης παράπλευρου δρόμου, Λυδίας – Κρηνίδων. Πρόκειται για παράπλευρο δρόμο που ενώνει τα δύο χωριά, παράλληλα με την παράκαμψη Κρηνίδων. Ο δρόμος αυτός θα χρησιμοποιηθεί τώρα που ο άλλος δρόμος που διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων έκλεισε με απόφαση της Πολεοδομίας.

Το έργο θ΄ αρχίσει πολύ σύντομα και θα ολοκληρωθεί γρήγορα. Άλλωστε πρόκειται για μια απόσταση δύο με δυόμιση χιλιομέτρων. Θ΄ ασφαλτοστρωθεί προκειμένου να χρησιμοποιείται κι από τα λεωφορεία κι από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Δήλωση Βαγγέλη Παππά

Επόμενο άρθρο

«Κομμένη» σήμερα η γραμμή Καβάλα - Πρίνος