Dark Mode Light Mode

Οι αγώνες των ομάδων μας στη Γ’ Εθνική

*Βυζάντιο- Αρης Ακροποτάμου 0-0:

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Μοιράστηκαν τους βαθμούς και τις εντυπώσεις, οι δυο Καβαλιώτικες ομάδες, στο χθεσινό ντέρμπι που έγινε στο Κοκκινόχωμα.

Σ` ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο Αρης ήταν καλύτερος στο Α` μέρος και το Βυζάντιο στην επανάληψη.

Στα πρώτα 45` λεπτά, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πιο καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν μάλλον… αποκομμένοι . Η απουσία του Προβατίδη, ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή στην ανάπτυξη. Ενώ απουσίαζε και ο τραυματίας Καπνόπουλος, όπως και ο Ζαγοριανός(παίζει στο επόμενο παιχνίδι). Ο Αρης είχε περισσότερες προϋποθέσεις για να πλησιάσει στο γκολ, στη διάρκεια του πρώτου μέρους ενώ έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Σαουλίδη. Στο διάστημα αυτό το Βυζάντιο χρειάστηκε να περάσουν 45 λεπτά, προκειμένου να απειλήσει την εστία του Χατζηνικολή.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους. Κυρίως γιατί επιθετικά πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες ο Μηνάς Πτηνόπουλος και ο Μανώλης Τσίλογλου. Επίσης το Βυζάντιο πήρε τον έλεγχο του κέντρου. Γενικά ήταν ένα ματς τακτικής χωρίς πολλές συγκινήσεις.

Παιχνίδι με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, με λανθασμένες μεταβιβάσεις και όχι πολλές ευκαιρίες. Με κλειστούς χώρους ήταν δύσκολο να φανούν οι επιθετικοί των ομάδων.

Το φιλμ του αγώνα

15` Σουτ του Βλάχου πάνω στην κίνηση, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

16` Σουτ του Β. Παπαδόπουλου, δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ από τον Σουμουλίδη.

31` Κεφαλιά πάσα του Καραγιαννίδη, αστοχεί από κοντά με γυριστό σουτ ο Σαουλίδης.

45` Παράλληλη σέντρα του Πτηνόπουλου, δε βρίσκει τη μπάλα ο Ελευθεριάδης.

50` Ατομική προσπάθεια του Τσίλογλου και σουτ η μπάλα άουτ.

53` Ο Πτηνόπουλος «τσιμπάει» τη μπάλα αλλά προλαβαίνει ο Σεφερίδης με κεφαλιά πάνω από τη γραμμή.

75` Σουτ του Τσίλογλου, εξαιρετική απόκρουση του Χατζηνικολή.

81` Με 2η κίτρινη- κόκκινη αποβάλλεται από το παιχνίδι ο Β. Παπαδόπουλος.

90` Αποβάλλεται από τον πάγκο με κόκκινη ο Σπυρίδης που είχε γίνει αλλαγή. Αυτό γίνεται με υπόδειξη του βοηθού για να έχουμε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Σπυρίδης εκνευρισμένος αλλά δεν τα είχε με τους διαιτητές. Απόφαση υπερβολική.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Βυζάντιο: Σουμουλίδης, Γεωργαντέλης, Κωνσταντινίδης, Φωτόπουλος, Παυλίδης, Τσορμπατζής, Πτηνόπουλος, Σπυρίδης 88` Περίσνακα, Ελευθεριάδης 69` Παντελίδης, Τσίλογλου, Λόλη 70` Μπατάκογλου.

Αρης: Χατζηνικολής, Φίλων, Κάπατζης, Τσέπα, Σεφερίδης, Σολακίδης 79`Ρετσινάς, Βλάχος, Καραγιαννίδης, Σαουλίδης 63` Δούμπλατζης, Παπαδόπουλος, Αποστολίδης 85` Δρούζας.

 

Νέστος- Ηρακλής Αμπελοκήπων 1-3: Η έδρα του… είναι μοιραία

Γράφει ο Κυριάκος Καγιάς

Ο Νέστος δημιούργησε ευκαιρίες στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό από το ματς. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις λίγες ευκαιρίες που τους δόθηκαν και πέτυχαν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-3 για την 18η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ο Νέστος είναι στην 7η θέση με 25β. και ο Ηρακλής είναι 6ος με 26. Φάσεις και γκολ Στο 3ο λεπτό σέντρα του Λάσπατζη, ο Μαχαιρούδης δεν κατάφερε να πιάσει τη κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι. Στο 4 σουτ του Τζιώλη μόλις άουτ. Στο 5 ατομική προσπάθεια του Κούτεφ, έκανε σουτ από τη περιοχή αλλά απέκρουσε ο Ζιάκας. Στο 6 σουτ του Μανούκου απέκρουσε ο Ζιάκας. Στο 24 τακουνάκι πάσα του Τσέκου για τον Χαριτίδη που δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 26 σέντρα του Ζγκούρι, κεφαλιά του Βεϊδαμενίδη και 0-1. Στο 39 κόρνερ Χαριτίδη, κεφαλιά εξ επαφής του Μαχαιρούδη άουτ. Στο 42 σέντρα του Λάσπατζη, καρφωτή κεφαλιά του Κούτεφ άουτ. Στο 45 συρτό σουτ του Λάσπατζη σίρριζα άουτ. Στο 49 σουτ του Χαριτίδη, έξοχη απόκρουση του τερματοφύλακα. Στο 56 σουτ του Χαριτίδη, έδιωξαν πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί. Στο 60 κλέψιμο του Ζγκούρι στη περιοχή και πλασέ για το 0-2. Στο 67 τετ-α-τετ του Βεϊδαμενίδη, σουτ και 0-3. Στο 70 κεφαλιά του Γαμβρέλη άουτ. Στο 85 σουτ του Χαριτίδη σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Στο 86 ανατροπή του Χαριτίδη και πέναλτι. Στην «βούλα» πήγε ο Μαχαιρούδης που μείωσε σε 1-3. Στο 92 ανατροπή του Χαριτίδη στη περιοχή αλλά ο διαιτητής δεν δίνει το πέναλτι. Αντ’ αυτού του δείχνει 2η κίτρινη κάρτα για θέατρο.

**Διαιτητές: Δραγάτης, Κελάζογλου, Χριστάκογλου (ΕΠΣ Χαλκιδικής)

 

Νέστος Χρυσούπολης Αϊβαζίδης, Ελευθεριάδης, Τσάκωνας (56 Γκατζολάρι), Γαμβρέλης, Τσέκος (70 Εμμανουηλίδης), Μανούκος, Χαριτίδης, Λάσπατζης, Μαχαιρούδης, Δεσύλλας, Κούτεφ (83 Κατράνας).

 

Ηρακλής Αμπελοκήπων Ζιάκας, Καρατζάογλου (65 Παπαϊωάννου), Γκιαούρης, Τζιώλης, Πομάκης, Σακαλής, Σαπιασβίλι, Αλεξόπουλος, Νικολίτσας, Ζγκούρι (80 Ξανθόπουλος), Βεϊδαμενίδης.

 

 

*Μακεδονικός- Ορφέας Ελ 0-0: Πολύ ανώτερος στην επανάληψη

Ο Ορφέας θα μπορούσε να είχε πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης, στην έδρα του Μακεδονικού, αφού ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο στο δεύτερο ημίχρονο. Στάθηκε άτυχος στο δοκάρι του Σάσσου, ενώ διαμαρτύρεται δικαίως για τις αποφάσεις του διαιτητή.

Στο 55΄ οι Καβαλιώτες είχαν δοκάρι με τον Σάσσο, ενώ στο 60΄ ακυρώθηκε γκολ του Αϊβάζη ως οφ σάιντ. Φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Επίσης οι του Ορφέα ζήτησαν πέναλτι στο 45` σε ανατροπή του Ευθυμιάδη από αμυντικό του Μακεδονικού. Η ομάδα της Ελευθερούπολης παρά τις ελλείψεις, έδειξε πίστη για τη νίκη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Πουλίτσης, Μπασκάκης, Ντεβρεντλής, Πουρσανίδης (80΄ Τζιτζής), Γεωργούλας, Μπλατσέρης (70΄ Λένος), Φοιτάς, Αράπης, Ζαγναφέρης, Γαρύφαλλος, Κρυστάλλης (65΄ Λαγκίζος).

ΟΡΦΕΑΣ ΕΛ.: Καραβελίδης, Σταματόπουλος, Ελευθεριάδης, Τζήμας, Φιλιππίδης, Χριστοδουλίδης, Γαβριηλίδης, Σάσσος (85΄ Σαββατιανός), Ευθυμιάδης, Χαραλαμπίδης (65΄ Παπαδάτος), Τζαπέγια (60΄ Αϊβάζης).

Τ. Π

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Η ΔΕΥΑΚ στα δικαστήρια

Επόμενο άρθρο

Αποτελέσματα - Βαθμολογίες ( Πρωταθλήματα ΕΠΣΚ - Γ΄Εθνική - Footaball League