Dark Mode Light Mode
WOOD WATER WILD 2013
Οι απόψεις – προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης
Επικίνδυνα τα άδεια σιντριβάνια στο πάρκο

Οι απόψεις – προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δύο εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικής παράταξης στο Δήμο Παγγαίου, συνάντησαν  το πρωί τους δημοσιογράφους. Ήταν ο Στέλιος Μπράτσος, υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου, το 2010, ο Γιώργος Πετρούδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον ίδιο συνδυασμό. Και οι δύο ρωτήθηκαν εάν η παράταξή τους θα συμμετάσχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η απάντησή τους ήταν καταφατική. Πρέπει λοιπόν να υπολογίζουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Παγγαίου, που δημιουργήθηκε το 2010, παραμένει ενωμένη, δραστήρια, προετοιμάζεται για την προεκλογική περίοδο του 2014.

Λίγο πριν λήξει η συνέντευξη τύπου κι ενώ οι δημοσιογράφοι ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν, ο Στέλιος Μπράτσος είπε με νόημα, ότι το ενδιαφέρον ξένων εταιριών για το χρυσό στο Παγγαίο παραμένει. Είπε επίσης, κρατώντας πάντως αποστάσεις από συγκεκριμένα γεγονότα, πρόσωπα και πράγματα, ότι ασκούνται πιέσεις προκειμένου εκτάσεις δασικές ν΄ αποχαρακτηριστούν.

Όλα όσα προηγήθηκαν δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, γι΄ αυτό και δίνουνε προτεραιότητα στο ότι η παράταξη θα συμμετάσχει κανονικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές και στις ανησυχίες της παράταξης, ότι κάποιοι, ξένοι εν πάση περιπτώσει, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα χρυσού στο Παγγαίο.

Πρώτος στη συνέντευξη τύπου μιλησε ο Στέλιος Μπράτσος. Είπε ότι την ώρα που η κρίση βαθαίνει, η ανεργία μεγαλώνει, επηρεάζονται οι δημότες του Δήμου Παγγαίου από την κατάργηση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», τον προσεχή Σεπτέμβρη. Μίλησε ακόμη για την «αποψίλωση του κέντρου υγείας στην Ελευθερούπολη». Σημείωσε ότι αυτή η πολιτική ξεκίνησε με τον «Καλλικράτη», πολιτική αποψίλωσης, ενοποιήσεων, καταργήσεων, συνεχίζεται – είπε – στην παιδεία και στην υγεία.

Για το κέντρο υγείας Ελευθερούπολης, είπε ότι υπάρχουν σ΄ αυτό παλιά ξεπερασμένης τεχνολογίας ασθενοφόρα, ελάχιστο προσωπικό. Καλούμε – είπε – σε συγκέντρωση την Παρασκευή 10.30 το πρωί έξω από το κέντρο υγείας Ελευθερούπολης, για διαμαρτυρία. Ήταν μία πρόσκληση που απευθύνεται στους δημότες του Δήμου Παγγαίου.

Σχετικά με το πρόβλημα του αρσενικού στο νερό της Νικήσιανης, της Γεωργιανής και του Αγίου Χριστοφόρου, είπε ότι το πρόβλημα αυτό έπρεπε να λυθεί άμεσα. Έδωσε την κατεύθυνση αξιοποίησης νέων γεωτρήσεων. Ορισμένες μάλιστα από αυτές η παράταξη υπέδειξε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν. Αντίθετα είπε ο Στ. Μπράτσος η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Βολεμένη όπως σημείωσε, στη λογική των φίλτρων. Μόνη λύση είναι ο ξεσηκωμός και η πάλη, είπε απευθυνόμενος προς τους δημότες του Δήμου Παγγαίου, ο Στ. Μπράτσος.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Γιώργος Πετρούδης. «Οι πηγές του Παγγαίου φοβόμαστε ότι θα περάσουν σε ιδιώτες» είπε. «Ο Δήμος Παγγαίου με τη σημερινή διοίκηση» – συμπλήρωσε – «δεν πάλεψε σε ζητήματα κοινωνικά. Δεν μπήκε μπροστά». Είπε επίσης ότι «όταν πρώτη φορά η Λαϊκή Συσπείρωση διαμαρτύρονταν για τα διόδια στη Μουσθένη, βάζοντας σχετικά πανό, στις γέφυρες της Εγνατίας Οδού, ο Δήμος Παγγαίου απομάκρυνε αυτά τα πανό. Το ψήφισμα τόνισε ο Γ. Πετρούδης του δημοτικού συμβουλίου για τα διόδια στη Μουσθένη, ήταν ψήφισμα για το θεαθήναι. Κατηγόρησε επίσης τη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, ότι δεν έκανε τίποτα για τον τουρισμό, δεν αξιοποίησε ανθρώπους του δήμου, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην τουριστική προβολή.

Διατύπωσε επίσης παράπονα επειδή ο Δήμος Παγγαίου δεν ξεσήκωσε το λαό, δεν μπήκε μπροστά στους αγώνες, όταν διαπίστωσε την απαξίωση του κέντρου υγείας Ελευθερούπολης. Δεν αξιοποίησε ευκαιρίες που δόθηκαν, όπως τα λουτρά των Ελευθερών που οδεύουν σε ιδιώτη και η μη αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στον Ακροπόταμο.

«Αυτό που κάνει μόνο η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου – είπε κι ολοκλήρωσε ο Γ. Πετρούδης – είναι να διαχειρίζεται τα πράγματα».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

WOOD WATER WILD 2013

Επόμενο άρθρο

Επικίνδυνα τα άδεια σιντριβάνια στο πάρκο