Dark Mode Light Mode

Οι γιατροί του κόσμου στο Νομό Καβάλας

Αυτή η εξόρμηση των Γιατρών του κόσμου στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και ειδικότερα στο Νομό Καβάλας, δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Είναι μία πολύ καλά οργανωμένη εξόρμηση που αφορά πολλούς γιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα βρίσκονται στα όρια του νομού Καβάλας τις επόμενες ημέρες. Χθες χρησιμοποίησαν το μικρό ισόγειο κατάστημα στο επιμελητηριακό κτήριο, προκειμένου να κάνουν εξετάσεις κι εμβολιασμους σε παιδιά αθίγγανων. Οι γιατροί του κόσμου θα είναι στην Καβάλα και τις επόμενες ημέρες, καθώς έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα σε διάφορα σημεία του νομού.

Στην πόλη μας τους υποδέχτηκε η πρόεδρος του παραρτήματος Καβάλας Γιατρών του Κόσμου, Άννα Γιοβανιού. Τους διευκόλυνε, πρόβαλε την εξόρμηση προκειμένου να υπάρχει ανταπόκριση.

Στην εφημερίδα μας, εκτός από την Άννα Γιοβανιού μίλησε κι ο κ. Πιέρος που είναι επικεφαλής συντονιστής αυτού του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από τους Έλληνες εφοπλιστές.

Η κα Γιοβανιού είπε τα εξής: «Είναι πρόγραμμα της ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών. Ήμασταν για δύο μέρες στην Ξάνθη, στο Δήμο Σταυρούπολης. Σήμερα στην Καβάλα, όπου εμβολιάζουμε παιδιά Ρομά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Τσατσούλη για την παραχώρηση του ισόγειου του επιμελητηριακού κτηρίου. Αύριο θα ήμαστε στη Λεκάνη, στο εκεί γυμνάσιο και στις επόμενες δύο ημέρες στον Πλατανότοπο, στο κοινοτικό κατάστημα. Με γυναικολόγο, παιδίατρο και οφθαλμίατρο».

ΕΡ: Δηλαδή γίνεται μία μεγάλη εξόρμηση;

ΑΠ: «Ναι. Ο κ. Πιέρος είναι μαζί μας από Αθήνα. Έχει οργανώσει όλο το τημ. Θα σας πει κι αυτός τα δικά του».

 

Ο κ. Πιέρος δήλωσε τα ακόλουθα: «Στην Σταυρούπολη που ήμασταν, πρόσεξα ότι εκεί υπάρχει μεγάλη ανάγκη από οφθαλμίατρο. Υπήρχε μεγάλη προσέλευση στον οφθαλμίατρο. Καθίσαμε εκεί και περισσότερο για να τους εξυπηρετήσουμε όλους».

ΕΡ: Εδώ στην Καβάλα, τώρα (χθες Κυριακή) το πρωί;

ΑΠ: «Έχουνε έρθει οι Ρομά και τους εξυπηρετούμε, κάνουμε εξετάσεις παιδιατρικές και τα απαραίτητα εμβόλια. Γίνεται μία προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε όλους τους Ρομά, γιατί υπάρχει μία επιδημία και θέλουμε να προλάβουμε τα περαιτέρω».

ΕΡ: Είναι ουσιαστική αυτή η δουλειά;

ΑΠ: «Πάρα πολύ. Η αποστολή αυτή των Γιατρών του Κόσμου «τρέχει» εδώ κι ένα χρόνο, αυτό το πρόγραμμα. Έχουμε γυρίσει όλη την Ελλάδα, όλα τα νησιά, Αιγαίου και Ιονίου, την ηπειρωτική Ελλάδα. Εκτός από αυτή τη μονάδα έχουμε κι άλλες μονάδες που λειτουργούν παράλληλα. Έχουμε και την παιδοοδοντιατρική που σήμερα βρίσκεται στο Λαγκαδά. Έχουμε άλλες μονάδες στην Αθήνα που βγαίνουν τα βράδια στην Ομόνοια και βοηθάνε τους χρήστες…»

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Βασιλόπιτα με προεκλογικό άρωμα - Να πάψει πλέον η πίεση προς τους επιχειρηματίες

Επόμενο άρθρο

ΑΟΚ- Ζάκυνθος 1-0: Νίκη ουσίας με αγωνία μέχρι το τέλος