Dark Mode Light Mode
Ολοένα και πιο κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης ...
Οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ – Εν αναμονή του ραντεβού με Τσάρα – Μπεχράκη
Φτιάχτηκε η πρώτη στέγη, σύντομα η δεύτερη

Οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ – Εν αναμονή του ραντεβού με Τσάρα – Μπεχράκη

Το σωματείο των εργαζομένων στη ΒΦΛ ανέμενε στο εργοστάσιο την επίσκεψη των κ.κ. Τσάρα και Μπεχράκη προκειμένου να συζητηθούν όλα τα σοβαρά θέματα της βιομηχανίας. Με πρόσφατες δηλώσεις του, ο κ. Τσάρας υποσχέθηκε έγκαιρες και συνεπείς πληρωμές των εργαζομένων, τώρα που οι δύσκολοι μήνες του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου έχουν παρέλθει. Το σωματείο εργαζομένων απαιτεί την οριστική επίλυση όλων των προβλημάτων. Αν και η πορεία της βιομηχανίας έχει βελτιωθεί, παρόλα αυτά δεν έχουν ακόμη βελτιωθεί τα εργασιακά θέματα, γι’ αυτό άλλωστε και η συνάντηση με τα διοικητικά στελέχη είναι επιτακτική ανάγκη.

Έως το πρωί της Τετάρτης δεν είχε επιβεβαιωθεί η ακριβής ώρα ραντεβού των δύο πλευρών. Φαίνεται ότι η Καβάλα απέχει πολύ από την Αθήνα και ίσως γι’ αυτό τα προβλήματα της ΒΦΛ δεν επιλύονται με τους απαραίτητους γοργούς ρυθμούς. Ασχέτως εάν οι αρμόδιοι αποφεύγουν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους εργαζόμενους, εκείνο που έχει σημασία είναι να τακτοποιούνται ζητήματα όπως η πλήρης λειτουργία των μονάδων, οι συντηρήσεις τους, οι προμήθειες πρώτων υλών. Τα διοικητικά στελέχη οφείλουν να κατανοήσουν ότι η βιομηχανία βρίσκεται στην Καβάλα και όχι στην Αθήνα, άρα η παρουσία τους εδώ είναι επιβεβλημένη.

Ομοίως επιβεβλημένη είναι και η επίλυση ζητημάτων όπως η ακριβή παροχή του φυσικού αερίου και η επιβολή χαρατσιού σ’ αυτό, για βιομηχανική χρήση. Επί του θέματος οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επαφές εδώ και δύο χρόνια, λαμβάνουν διαρκώς υποσχέσεις από το αρμόδιο υπουργείο ενέργειας κι ωστόσο επί του πρακτέου τίποτε δεν υλοποιείται. Αυτονόητο είναι επομένως το συμπέρασμα περί κοροϊδίας εκ μέρους του υπουργείου. Οι εργαζόμενοι επιθυμούν να δουν στην πράξη και τη δέσμευση σχετικά με την έγκαιρη πληρωμή τους.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γιώργος Τσιμενίδης μας ενημέρωσε ότι η διοίκηση οφείλει την καταβολή του εφάπαξ σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν προσφάτως

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ολοένα και πιο κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης ...

Επόμενο άρθρο

Φτιάχτηκε η πρώτη στέγη, σύντομα η δεύτερη