Dark Mode Light Mode
3 Οικογένειες ΑΣΤΕΓΕΣ !
Οι ευθύνες και οι ατυχίες της Π.Υ. Καβάλας
Οριστική ματαίωση εκδήλωσης

Οι ευθύνες και οι ατυχίες της Π.Υ. Καβάλας

Στη φωτιά του Σαββάτου στο Βύρωνα η Π.Υ. Καβάλας είχε διάφορες ατυχίες, εξ αιτίας των οποίων η επέμβαση της δεν ήταν αποτελεσματική όπως συνήθως συμβαίνει. Αυτό το αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς κι η ίδια η υπηρεσία που εξηγεί ότι στο περιστατικό έσπευσαν αρχικά δύο οχήματα που έριξαν 7 κυβικά νερό περίπου. Η φωτιά «ζητούσε» κι άλλο νερό αλλά αυτό για αρκετή ώρα δεν υπήρχε. Το μεγάλο πυροσβεστικό όχημα 10 κυβικών ξεκίνησε από το δάσος του Αμυγδαλεώνα για το Βύρωνα αλλά ακινητοποιήθηκε περίπου δύο χιλιόμετρα μετά τον Αμυγδαλεώνα προς Καβάλα, λόγω βλάβης στη μπαταρία.

Σχετικά με τους κρουνούς. Στη περιοχή υπήρχαν δύο, ένας στο Πλάτανο (προς την οδό Χαιρώνειας) κι ένας στην οδό Θράκης (κοντά στην οδό Αλκίνου). Κατά την Π.Υ. Καβάλας ο κρουνός στο Πλάτανο δεν λειτουργούσε. Αυτός στην οδό Θράκης λειτουργούσε αλλά το νερό είχε μικρή πίεση. Η Π.Υ. σημειώνει ότι το «κούμπωμα» στο κρουνό της οδού Θράκης καθυστέρησε αλλά λίγα μόνο λεπτά. Το βασικό πρόβλημα τονίζει ήταν η χαμηλή πίεση του νερού.

Στις 29 Μάη του 2013 η Π.Υ. Καβάλας έστειλε έγγραφο στη ΔΕΥΑΚ σχετικά με τη κατάσταση των κρουνών σε όλο το Δήμο Καβάλας. Σημειώνει 41 κρουνούς στους οποίους μετά από έλεγχο διαπίστωσε προβλήματα. Ζητά από τη ΔΕΥΑΚ να τα διορθώσει ώστε οι κρουνοί να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Σε αυτό το κατάλογο δεν υπάρχει ούτε ο κρουνός στο Πλάτανο, ούτε στην οδό Θράκης. Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο και την έρευνα της Π.Υ. οι δύο κρουνοί λειτουργούν κανονικά. Για τη συνοικία του Βύρωνα αναφέρεται ως προβληματικός μόνο ο κρουνός επί των οδών Εγνατίας και Αγησιλάου. Ο συγκεκριμένος κρουνός που συνεχίζει να μην λειτουργεί λόγω δημοτικού έργου που δεν ολοκληρώθηκε, είναι πάρα πολύ μακριά από το σημείο της πυρκαγιάς του Σαββάτου.

*Ο Διοικητής της Π.Υ. σε περιφερειακό επίπεδο Αρχιπύραρχος Σωτήρης Τερζούδης είπε χθες στην εφημερίδα μας ότι για το τι έγινε στη φωτιά του Σαββάτου στο Βύρωνα η υπηρεσία θα κάνει τη δική της έρευνα.

 

Προηγούμενο άρθρο

3 Οικογένειες ΑΣΤΕΓΕΣ !

Επόμενο άρθρο

Οριστική ματαίωση εκδήλωσης