Dark Mode Light Mode

Οι καταλήψεις έγιναν απεργία

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στην αυλή του Δημαρχείου οι δημοτικοί υπάλληλοι Καβάλας. Αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα βήματα της Ομοσπονδίας τους η οποία για χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή άφησε στην άκρη τις καταλήψεις δίνοντας όμως συνέχεια στις κινητοποιήσεις, αυτή την φορά με απεργία.

Η σημερινή ημέρα για τις περισσότερες από τις δημοτικές υπηρεσίες και τα δημοτικά κτήρια στην Καβάλα ήταν μέρα κατάληψης. Υποτίθεται ότι η απεργία αρχίζει από σήμερα όπου όμως τα δημοτικά κτήρια θα είναι ελεύθερα και για τους πολίτες να τα επισκεφθούν, κυρίως όμως για τους υπαλλήλους που θα θελήσουν να εργαστούν.

Σύμφωνα με φήμες οι κινητοποιήσεις πάντα με απόφαση της Ομοσπονδίας είναι πιθανό να συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Το μεσημέρι ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών του Δήμου Λεωνίδας Παππάς ανακοίνωσε ότι ούτε σήμερα θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας. Το προσωπικό τον ενημέρωσε ότι θα συμμετάσχει κανονικά στην απεργία. Ο Λεωνίδας Παππάς δεν είναι σίγουρος ότι οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα.

Στον τομέα της καθαριότητας όλα επρόκειτο να κριθούν αργά χθες βράδυ ανάλογα με την προσέλευση στην υπηρεσία εργαζομένων, αφού όπως φημολογείται, στον τομέα της καθαριότητας υπήρχαν αρκετοί εργαζόμενοι που ήθελαν να δουλέψουν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Το γκαράζ του Δήμου όμως τελουσε υπό κατάληψη κι ετσι ούτε χθες, τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα, λειτούργησε η υπηρεσία καθαριότητας. Ούτε χθες έγινε η αποκομιδή των σκουπιδιών. Αν η συμμετοχή στην απεργία και γι’ αυτούς τους εργαζόμενους είναι μεγάλη τότε η αποκομιδή των σκουπιδιών μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο ίσως και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Στο Δήμο Καβάλας οι υπηρεσίες θα επιδιώξουν από σήμερα να ξαναβρούν ρυθμό λειτουργίας με όσους υπαλλήλους δεν απεργήσουν. Το πιθανότερο πάντως είναι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση από την ερχόμενη Δευτέρα.

Το Σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο Καβάλας πέρα από τις καταλήψεις που έγιναν τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, προσπαθεί να κρατήσει σε αγωνιστικά υψηλό επίπεδο το φρόνημα των εργαζομένων δημοτικών υπαλλήλων πάντα σε συνεννόηση με το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας το οποίο αποφασίζει συνεχώς για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Διαιτητής από τη Μακεδονία στο ματς του ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Για το λάδι που παράγεται σε όλο τον Νομό Καβάλας ιαπωνικό ενδιαφέρον