Dark Mode Light Mode
Φαρμακεία με λίγα φάρμακα!
Οι λαϊκές επιτροπές στον Γρανά για το πετρέλαιο θέρμανσης
Μαθήματα νοσηλευτικής χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Οι λαϊκές επιτροπές στον Γρανά για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τη Δευτέρα 29/10/12 πραγματοποίησαν σύσκεψη οι Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικών- Βόρειων και Δυτικών συνοικιών, τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ-ΝΑΤ, τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, ραπτών και συζήτησαν κοινές δράσεις για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Μετά από συζήτηση οι παραπάνω φορείς συμφώνησαν ότι:

*Η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης είναι ένας ακόμα κρίκος στην κλιμακούμενη επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στο λαό. Αποτελεί πρόσχημα το “επιχείρημα” της κυβέρνησης ότι με αυτόν τον τρόπο θα χτυπηθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, αφού αφήνεται ανέγγιχτο όλο το κύκλωμα διακίνησης καυσίμων και τα υπερκέρδη των εταιρειών πετρελαιοειδών. Αποτελούν κοροϊδία οι δήθεν “ενισχύσεις” από την υποτιθέμενη επιστροφή του φόρου, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που δικαιούνται επίδομα». Και καλούν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, σωματεία, συλλόγους, μαζικούς φορείς, όλα τα λαικά στρώματα να ξεσηκωθούν για να μην περάσει το μέτρο, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – τρόικας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

*Καταγγέλλουν την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα που ετοιμάζονται να πάρουν σε συνεργασία με την Ε.Ε.-Τρόικα-κεφάλαιο και καλούν τα κόμματα της βουλής να μη τα ψηφίσουν.

Οι παραπάνω φορείς αποφάσισαν να απευθυνθούν το επόμενο διάστημα στο λαό της Καβάλας και τη Δευτέρα 5/11 και ώρα 10π.μ. να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για να του ζητήσουν να παρέμβει ώστε να παρθεί πίσω το μέτρο,

Κανένα σχολείο, νοσοκομείο, γηροκομείο, παιδικός σταθμός, καμία λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα και αυτό είναι ζήτημα αλληλεγγύης και οργανωμένης πάλης του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Και το ζήτημα της θέρμανσης και των καυσίμων είναι ένας βασικός λόγος για να αρνηθεί ο λαός να συνεχιστούν οι θυσίες του για να ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία, για να παραμείνει η χώρα στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.

*Όχι στην κοροϊδία και στα ψίχουλα της δήθεν επιστροφής φόρου

*Να ακυρωθεί η απόφαση της συγκυβέρνησης που προβλέπει την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνο της κίνησης από τον Οκτώβρη του 2012.

*Πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΥΝΟΙΚΕΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΙΚΑ Η «ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞ/ΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΑΠΤΩΝ

 

Προηγούμενο άρθρο

Φαρμακεία με λίγα φάρμακα!

Επόμενο άρθρο

Μαθήματα νοσηλευτικής χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα