• 6 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

«Οι μαθητές πληρώνουν μέχρι και 8 ευρώ εισιτήρια»

 «Οι μαθητές πληρώνουν μέχρι και 8 ευρώ εισιτήρια»

Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες εκπρόσωποι της ΚΝΕ Καβάλας. Μίλησαν για το 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, που θα γίνει αυτό το Σάββατο στο πάρκο Φαλήρου. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7.30 το απόγευμα. Στο χώρο του φεστιβάλ στο πάρκο Φαλήρου θα λειτουργούν: Βιβλιοπωλείο του οίκου «Σύγχρονη Εποχή», Ταβέρνα, Θεματικές εκθέσεις και παιδότοπος.

Από πολιτικής πλευράς στην εκδήλωση ξεχωρίζει η ομιλία του Κώστα Αβραμόπουλου, μέλους του πολιτικού γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Πριν από την ομιλία θα υπάρχει πρόγραμμα νεανικής μουσικής, συναυλία χιπ χοπ κι αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ.

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Αβραμόπουλου, πρόγραμμα με λαϊκό ρεμπέτικο, από τον Γαβρίλο και την παρέα του.

Στον παιδότοπο θα μπορούν τα παιδιά να διασκεδάσουν, ενώ θ΄ αναπτυχθούν διάφορες παράλληλες προβολές, δραστηριότητες, συζητήσεις, ακόμη κι αφιερώματα.

Ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις των δύο εκπροσώπων της ΚΝΕ, για τα προβλήματα στην εκπαίδευση, στη νέα σχολική περίοδο. Όπως είπαν η ΚΝΕ είναι κοντά στους μαθητές, παρακολουθώντας τα προβλήματά τους, ειδικότερα αυτά που έχουνε σχέση με τις μαθητικές μετακινήσεις.

Η ΚΝΕ έψαξε, έμαθε, ότι υπάρχουν μαθητές που πληρώνουν εισιτήριο ακόμη και οκτώ ευρώ κάθε μέρα, για να μετακινηθούν από το σπίτι τους, εκτός Καβάλας, στο σχολείο και το αντίστροφο.

Σ΄ αυτήν την περίπτωση, δηλαδή σε εισιτήρια οκτώ ευρώ ημερησίως, βρίσκονται μαθητές, όπως είπαν τα στελέχη της ΚΝΕ, που ξεκινούν το πρωί από δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παγγαίου για να φοιτήσουν στα επαγγελματικά λύκεια στην πόλη της Καβάλας.

Το πιο συνηθισμένο πάντως εισιτήριο είναι τα 60 λεπτά για τις μετακινήσεις του αστικού ΚΤΕΛ.

Κατά την άποψη της ΚΝΕ Καβάλας το ζήτημα δεν είναι απλό. Χρειάζονται αγώνες για να λυθεί, είπαν και διαφώνησαν με μία διαφορετική τακτική, όπου οι μαθητές ή οι εκπρόσωποί τους παρακαλούν ή επιδιώκουν πρόχειρες λύσεις.

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι της ΚΝΕ Καβάλας στο θέμα των μαθητικών μετακινήσεων πρόκειται να επανέλθουν, αν κι όπως εκτιμούν γρήγορα θα υπάρχουν διαμαρτυρίες, κυρίως από μαθητές γυμνασίων και λυκείων.

 

 

 

Διαβάστε επίσης