Dark Mode Light Mode

Οι μαθητές στηρίζουν το κοινωνικό παντοπωλείο

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα μοιράζει τρόφιμα στους δικαιούχους του, το κοινωνικό παντοπωλείο Καβάλας. Καλούνται τηλεφωνικά και εξυπηρετούνται αρκετοί δικαιούχοι. Το μήνα Νοέμβριο δε θα μοιραστούν τρόφιμα, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει το Δεκέμβριο. Τότε θα μοιραστούν σίγουρα τρόφιμα. Το θέμα είναι τι τρόφιμα θα μοιραστούν το Δεκέμβρη και πότε θα γίνει κάτι τέτοιο. Στις αρχές του μήνα ή κοντά στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Το κοινωνικό παντοπωλείο προκειμένου να συνεχίσει να παίζει το ρόλο του, ευελπιστεί ότι με τη διανομή τροφίμων το Δεκέμβρη θα τύχει της οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Καβάλας.

Δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου διαμαρτύρονται επειδή τα τρόφιμα που παίρνουν από το κατάστημα έχουνε κοντινή ημερομηνία λήξης. Αναφέρονται ειδικότερα σε μακαρόνια και γάλα, που πρέπει να καταναλωθούν μές στο μήνα Οκτώβριο.

Η απάντηση που δίνει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» είναι πολύ απλή. Αυτά τα τρόφιμα έχουμε, αυτά τα τρόφιμα δίνουμε.

Πάντως όταν μοιράζονται τρόφιμα με κοντινή ημερομηνία λήξης, το προσωπικό του κοινωνικού παντοπωλείου σημειώνει το γεγονός σ΄ αυτούς που τα παραλαμβάνουν. Πρόσφατα αξιοσημείωτη δωρεά στο κοινωνικό παντοπωλείο έκανε η εταιρία του κ. Παγίδη. Στις 30 Οκτώβρη θα παραληφθεί από το κοινωνικό παντοπωλείο η δωρεά των ροταριανών, που άργησε πάρα πολύ. Ενώ δραστηριοποιούνται για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ» και οι μαθητές. Φέτος υπάρχει συντονισμός για το τι θα συγκεντρώσουν στα σχολεία τους οι μαθητές, προκειμένου κάθε μήνα να συγκεντρώνουν και διαφορετικό προϊόν όπως θα τους υποδεικνύει το προσωπικό του κοινωνικού παντοπωλείου.

Χθες μάλιστα υπήρξε ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία μαθητών του μουσικού σχολείου, η οποία έγινε δελτίο τύπου από το σύλλογο «ΠΝΟΗ», επικεφαλής σύλλογος του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ». Το κείμενο του δελτίου τύπου είναι το ακόλουθο:

 

«Την ευχάριστη είδηση για τη σύσταση εθελοντικής ομάδας που θα υποστηρίζει το πρόγραμμα Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Καβάλας («ΣτηρίΖΩ») μας ανακοίνωσαν χθες μια παρέα νέων παιδιών, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Τα παιδιά εδώ και καιρό συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του «ΣτηρίΖΩ», προσφέροντας βοήθεια στα κατά καιρούς ανταλλακτικά παζάρια της Τράπεζας Χρόνου, στη συγκέντρωση βιβλίων και παιχνιδιών για τα παιδιά της Καβάλας που τα έχουν ανάγκη και όπου αλλού τους χρειαστήκαμε. Τώρα, με δική τους πρωτοβουλία, πήγαν τον εθελοντισμό ένα βήμα παραπέρα. Συγκεκριμένα, δημιούργησαν την Ομάδα Εφήβων Εθελοντισμού του Προγράμματος «ΣτηρίΖΩ» με σκοπό να αφυπνίσουν τους πολίτες της Καβάλας και να ενισχύσουν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία με τρόφιμα για τις δικαιούχες οικογένειες.

Η σύσταση της ομάδας σφραγίστηκε με μια σημαντική κίνηση από μέρους των παιδιών. Ευαισθητοποιημένοι και θέλοντας να μας δείξουν πως η προσφορά ξεκινά από εμάς τους ίδιους, συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα πρόσφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Τους ευχόμαστε καλή αρχή, πολλές δράσεις και ελπίζουμε να αποτελέσουν παράδειγμα για νέους και μεγάλους.

 

Προηγούμενο άρθρο

«Φιλί ζωής» για το ΕΚΑΒ - Ιδιωτική δωρεά σώζει το success story του δημοσίου

Επόμενο άρθρο

Ίσως κι εντός του Νοέμβρη η μεταφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη ΔΑΚ