Dark Mode Light Mode

Οι Μικρασιάτες στην Αμφίπολη

Ημερήσια εκδρομή στην Αμφίπολη και Αλιστράτη πραγματοποίησε την Κυριακή ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει αναχώρηση από Δημοτικό Κήπο στις 8:00 το πρωί, επίσκεψη στην Αμφίπολη, με επαγγελματία ξεναγό, στο μουσείο και στους τέσσερις αρχαιολογικούς χώρους της, επίσκεψη στην Αλιστράτη και ειδικότερα στο φημισμένο σπήλαιο και περιήγηση με το τρενάκι, γεύμα σε ταβέρνα κοντά στην Αλιστράτη, ενώ στο δρόμο της επιστροφής οι περίπου πενήντα εκδρομείς πραγματοποίησαν επίσκεψη σε εργαστήριο ζαχαρωδών προϊόντων και χαλβά στην περιοχή Δράμας.

Ικανοποιημένοι επέστρεψαν οι εκδρομείς από τις ξεναγήσεις τους στους αρχαιολογικού χώρους της Αμφίπολης, αν και οποιοδήποτε άλλο εύρημα επισκιάζεται από την ανακάλυψη του τύμβου Καστά. Πολλά λεωφορεία και ουρές επισκεπτών συνάντησαν στην περιοχή τα μέλη του καβαλιώτικου συλλόγου και μάλιστα κάποιοι από τους επισκέπτες ήταν Γερμανοί. Φυσικά, οι εκδρομείς της Καβάλας απέφυγαν να προσεγγίσουν το λόφο Καστά, αφού είναι γνωστό ότι φρουρείται και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε επισκέπτες. Εκεί πάντως παραμένουν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που αναμένουν νέα στοιχεία για τα ρεπορτάζ τους.

Τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών διαπίστωσαν ότι η κυριακάτικη κίνηση στην Αμφίπολη είναι αυξημένη, ενώ παρατήρησαν ότι οι αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστοί κάποιες ώρες αφού δε διαθέτουν μόνιμο φύλακα. Συστήνουν δε σε όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν την περιοχή να εξασφαλίσουν τη συνεργασία ξεναγού προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς για τα ευρήματα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Μαθητής εκθέτης κι η έξυπνη τορπίλη

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο