Κατόπιν της γνωστοποιήσεως των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που θα πραγματοποιούνται για τον Μάη και τον Ιούνη από και προς το νησί της Θάσου, το σωματείο ναυτεργατών αποφάσισε να μην μετέχει στη χθεσινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και να προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 10:30 το πρωί ως τις 2:30 το μεσημέρι της Τετάρτης. Η μετατροπή της κινητοποιήσεως αποφασίστηκε με γνώμονα τον δύσκολο χειμώνα που πέρασε το νησί και με δεδομένη την κίνηση που παρατηρείται κι απαιτεί την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί το σωματείο ναυτεργατών με τον Λιμενάρχη Καβάλας, στην αρμοδιότητα του οποίου έχει περάσει ο καθορισμός των δρομολογίων, προκειμένου να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των δρομολογίων που θα ισχύσουν για το επόμενο δίμηνο, ο αντιπρόεδρος του σωματείου Λάμπρος Λαμπρινίδης παρατήρησε ότι το σύνολό τους καλύπτει ένα ευρύ φάσμα στη διάρκεια του 24ωρου. Ο Λιμενάρχης είχε δηλώσει ότι εντός του Απριλίου θα ανακοίνωνε τα δρομολόγια ολόκληρης της θερινής περιόδου. Ο κ. Λαμπρινίδης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν ήδη οι πίνακες των δρομολογίων και για την υπόλοιπη σεζόν στο συρτάρι του Λιμενάρχη.
Αισιόδοξος παραμένει ο κ. Λαμπρινίδης αναφορικά με την τουριστική κίνηση και υποστηρίζει ότι ο τόπος έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει πολλά και να δώσει πολλά. Εκείνο που απαιτείται είναι η σύνεση. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η φετινή σεζόν θα είναι καλή αν και είναι πρώιμο το οποιοδήποτε οριστικό συμπέρασμα. Λίγα χρόνια πριν η τουριστική κίνηση από τις βαλκανικές χώρες ίσως και να μην ήταν αρεστή, σήμερα όμως οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό επαγγελματίες αναμένουν από τους συγκεκριμένους τουρίστες να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους.
Βαρύ παραμένει το κλίμα στις τάξεις των ναυτεργατών, έπειτα και από την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση από το Μονομελές Θάσου, την οποία σαφώς και δεν κρίνουν οι εργαζόμενοι. Ωστόσο δεν παύουν να θεωρούν ως «μονόπλευρη» την απόφαση, στοιχείο που δεν αμφισβητείται ούτε από τους νομικούς κύκλους. Κατά τα λεγόμενα του κ. Λαμπρινίδη, οι ναυτεργάτες καταδικάστηκαν διότι είπαν την αλήθεια.
«Δεν αρνηθήκαμε σε καμία φάση της διαδικασίας, ότι πραγματοποιήσαμε τη στάση εργασίας ώστε να στηρίξουμε τον συνάδελφο ο οποίος έχανε τη δουλειά του. Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, το αναφαίρετο δικαίωμά μας και όπως τονίσαμε, εάν παραστεί ανάγκη θα το επαναλάβουμε. Η εισαγγελέας και ο πρόεδρος του δικαστηρίου, αφενός είναι νέοι και αφετέρου δε γνωρίζουν πιθανώς τους αγώνες της εργατικής τάξης. Διόλου απίθανο να μας δίκασαν βασιζόμενοι αποκλειστικά στο γράμμα του νόμου.
Θεωρούμε την απόφαση βαριά και γι’ αυτό σκοπεύουμε να εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο, με τη στήριξη των πρωτοβάθμιων συνδικάτων και της πανελλήνιας ομοσπονδίας ώστε η απόφαση να αναιρεθεί», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών.