Dark Mode Light Mode

«Οι πολίτες θα αντιδράσουν στην πολιτική που εφαρμόζει η ΝΔ»

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, παρουσία του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Φάμελλου (φωτογραφία).

Η προεκλογική δράση θα συνεχιστεί σε όλο το Νομό Καβάλας μέχρι το τέλος. Το κλείσιμο της κάλπης. Ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης ρωτήθηκε από την εφημερίδα μας για το κλίμα, για την προεκλογική ατμόσφαιρα και τα χαρακτηριστικά της προεκλογικής περιόδου.

Η συνέντευξη

Ερ: Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου μέχρι τώρα που είμαστε στο τέλος της, ζεστάθηκε η ατμόσφαιρα. Πλέον ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον.

Απ: Πιστεύω ότι δείχνει ενδιαφέρον. Κι όσο περνάνε οι μέρες, θα είναι πιο έντονο. Θέλουν να εκφραστούν οι πολίτες. Θέλουν να δείξουν την αντίδραση τους απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζει η Ν.Δ. Το βλέπουμε από τις έρευνες που έχουν γίνει έως τώρα και τη καθημερινή μας επαφή. Ελπίζουμε η αντίδραση που υπάρχει να γίνει ένα κύμα  το οποίο θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι δε συμφωνεί ο Ελληνικός λαός με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και με την πολιτική την οποία εφαρμόζεται. Βεβαίως να στείλει τους εκπροσώπους μας στην Ευρωβουλή οι οποίοι θα μας εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μιας και αποδείξαμε στο προηγούμενο διάστημα ότι υπάρχουν οι δυνατότητες. Υπάρχει η δυνατότητα να εκφραστούν τα αιτήματα και τα δίκαια του Ελληνικού λαού μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερ: Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήρθαν στην Καβάλα πάρα πολλά στελέχη της κυβέρνησης. Πήρε κάτι η Καβάλα, έλυσε κάποια προβλήματα της από αυτές τις επισκέψεις;

Απ: Για μια ακόμη φορά πήραμε πολλές υποσχέσεις. Υποσχέθηκαν για τα ίδια πράγματα, τα ίδια έργα. Εδώ και 30 χρόνια περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα ίδια έργα. Ακούμε ότι θα ολοκληρωθούν τα ίδια έργα, δεν υπάρχει τίποτα όμως που να δείχνει ότι αυτό θα γίνει στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει σαφής στρατηγική για την περιοχή. Δεν υπάρχει πολιτική ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής μας. Όλα είναι υποσχέσεις στο γόνατο για να πούνε σε μια ακόμη προεκλογική περίοδο ότι θα κάνουμε πράγματα στο μέλλον.

Ερ: Οι Ευρωεκλογές είναι οι πρώτες στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπαση.  Πρώτη φορά θα υπάρχει και η Νέα Αριστερά, προερχόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα φανεί στο αποτέλεσμα;

Απ: Οι πολίτες εκφράζουν και σε αυτά τα ζητήματα τη θέληση τους και τη βούληση τους. Με τη ψήφο τους. Όντως θα κριθούν οι σύντροφοι μας, που αποχώρησαν. Όπως όλο το πολιτικό σύστημα. Εδώ κρίνονται όλα. Ο Ελληνικός λαός είναι αυτός που έχει τη δύναμη με τη ψήφο του, να στείλει το μήνυμα ή να στείλει τα μηνύματα προς όλους για την πολιτική την οποία άσκησαν ή αυτή την πολιτική που λένε ότι θα ασκήσουν στο επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο

Μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου

Επόμενο άρθρο

Η ΝΔ υποδέχθηκε και υποσχέθηκε ψήφο στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη