Dark Mode Light Mode

Οι πρώτες μειώσεις τιμών σε καφετέριες – σνακ μπαρ

Συμπολίτες, πελάτες καταστημάτων ταβερνών, καφετεριών, καφενείων και σνακ μπαρ, μιλούν συνεχώς για το τι άλλαξε ή τι δεν άλλαξε στην αγορά από τότε που μειώθηκε ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Αναφέρονται σε δύο το πολύ τρία καταστήματα που μείωσαν τις τιμές τους και δεν το έκρυψαν. Περιμένουν να κάνουν το ίδιο και άλλα καταστήματα, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ή το φθινόπωρο στην αλλαγή της περιόδου.

Χθες μέχρι το μεσημέρι δεν υπήρξε ενδιαφέρον επαγγελματία, κανείς δεν επισκέφθηκε ή δεν τηλεφώνησε στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών. Την προηγούμενη όμως μέρα είχαν δείξει ότι προετοιμάζονται να μειώσουν τις τιμές τους προς όφελος του καταναλωτή έξι επιχειρήσεις, οι περισσότερες καφετέριες και καφενεία.

Μετά από σχετική υπόδειξη καταναλωτών, επιβεβαιώσαμε ότι το σνακ μπαρ BITE FATE στην οδό Δαμιανού μείωσε τις τιμές λόγω της μείωσης του ΦΠΑ.

Είδαμε ότι όντως η καφετερία BLUE στην παραλία έκανε το ίδιο, ενώ το ίδιο έκανε από την 1η Αυγούστου η καφετέρια «18» στους πεζόδρομους.

Φαίνεται ότι θα υπάρξει πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια. Κάποιοι αργούν, αλλά στο τέλος θα μειώσουν τις τιμές στα προσφερόμενα προϊόντα.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών θέλει να διαφημίσει τις επιχειρήσεις με ανακοίνωση που θα εκδώσει οι οποίες πρόκειται να μειώσουν τις τιμές στα προϊόντα τους.

Χθες υπήρξε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα και από το Σωματείο Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων ενώ έχει γίνει αντιληπτό ότι αρκετοί καταναλωτές καθώς βρίσκονται στο κέντρο της πόλης πριν διαλέξουν την καφετέρια που θα πιουν τον καφέ τους, ρωτούν πρώτα τους σερβιτόρους αν οι τιμές έχουν μειωθεί.

Για το θέμα ο Πρόεδρος των Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Μάκης Κωνσταντινίδης είπε τα εξής:

«Τώρα τελευταία υπάρχει ενδιαφέρον από τους συναδέλφους για την προμήθεια του ειδικού σήματος και πιστεύω ότι εντός των προσεχών ημερών αρκετοί να πάρουν το σήμα. Για τη μείωση των τιμών είναι γνωστά τα πράγματα. Εδώ στην Καβάλα οι τιμές ήταν χαμηλές, δεν ανέβηκαν λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από το 13% στο 23%, κανένας δεν είχε ανεβάσει τις τιμές του. Παρόλα αυτά όμως θα προσπαθήσουν οι συνάδελφοι να κατεβάσουν τις τιμές για να προμηθευτούν και το σήμα.

Η διαδικασία για την προμήθεια του σήματος δεν είναι καθόλου απλή, πρέπει να αλλαχτούν οι τιμοκατάλογοι, πρέπει να ασχοληθούν, τώρα υπάρχει και φόρτος εργασίας που είναι και καλοκαίρι. Πιστεύω πάντως ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου το 50% των συναδέλφων μου θα πάρουν ειδικό σήμα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Το Τουρνουά Σκάκι ακολουθεί την γνωστή πετυχημένη πορεία

Επόμενο άρθρο

Προσδοκούν νέο δασικό χάρτη oι κάτοικοι της συνοικίας του Προφήτη Ηλία