Dark Mode Light Mode
Συζήτησαν την αξιοποίηση του Παγγαίου
Οι σύμβουλοι ρώτησαν, ο Δήμαρχος απάντησε επί πολλών – Περιγιάλι-Λαϊκή αγορά
Νέα σύλληψη για χρέη στο δημόσιο

Οι σύμβουλοι ρώτησαν, ο Δήμαρχος απάντησε επί πολλών – Περιγιάλι-Λαϊκή αγορά

Με τη δημαρχιακή ανακοίνωση περί της υπογραφής πράξης ένταξης του έργου ανακαίνισης και συντήρησης της Μεγάλης Λέσχης που υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας, άρχισε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ο Κωστής Σιμιτσής αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ σχετικά με την εμπλοκή συμβολαιογράφων στις περιπτώσεις μεταβολών της οικογενειακής καταστάσεως των πολιτών, το οποίο ανακάλεσε η κυβέρνηση κατόπιν των διαμαρτυριών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων. Την ερχόμενη Δευτέρα στις 2:15 το μεσημέρι στην αίθουσα του ΟΣΚΑΡ θα ακολουθήσει η επόμενη φάση της διαβούλευσης για τον κανονισμό χρήσης πεζοδρομίων με την παρουσία των εμπλεκομένων φορέων.

Στη διάρκεια της εκτός ημερησίας διατάξεως διαδικασία, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Καλλιοντζής εξέφρασε ευαρέσκεια για την έστω και καθυστερημένη έναρξη υλοποίηση του έργου στη Μεγάλη Λέσχη. Ακόλουθα ο κ. Καλλιοντζής αναφέρθηκε στην υπόθεση του σχεδίου Περιγιαλίου, θεωρώντας μη αληθείς τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου, ενώ τον κατηγόρησε πως δεν αξιοποίησε τις γνώσεις των υπαλλήλων της πολεοδομίας, οι οποίοι σήμερα είναι εργαζόμενοι του δήμου Καβάλας. «Σας μέμφομαι για το συγκεκριμένο θέμα, αφού περιχαρής προβήκατε σε ανακοινώσεις και θέσατε χρονοδιαγράμματα. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και τι έχει αλλάξει συγκριτικά με το παρελθόν, όταν ανακοινώνατε ημερομηνίες εκδόσεως των πολεοδομικών αδειών;» ρώτησε ο κ. Καλλιοντζής.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως μία και μοναδική δέσμευση της διοίκησης υπάρχει σχετικά με την αίσια αποπεράτωση του σχεδίου. Πολλά ήταν τα θέματα και τα προβλήματα που ανέκυψαν στη διάρκεια των τελευταίων ετών, όπως η διαφοροποίηση των τοπογραφικών. Η πράξη εφαρμογής στάλθηκε προς κύρωση στην περιφέρεια ΑΜΘ, της οποίας οι κύριες υπηρεσίες ανέλαβαν τον περασμένο Μάρτη την αρμοδιότητα από την αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση Μ – Θ. Το Περιγάλι τελειώνει, σημείωσε ο κ. Σιμιτσής, εκτιμώντας ότι εντός του 2012 η πράξη εφαρμογής θα εξασφαλίσει την υπογραφή του περιφερειάρχη.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Ο Βασίλης Λιόγκας αναφέρθηκε στην έλλειψη πρωινής πτήσεως από την Καβάλα στην Αθήνα, κάτι που επικρατεί εδώ και μισό περίπου χρόνο, εξαναγκάζοντας πολίτες τριών περιφερειακών ενοτήτων να καταφεύγουν σε αεροδρόμια άλλων πόλεων προκειμένου να πετάξουν. Επίσης, συμπλήρωσε πως θα πρέπει να εξασφαλισθεί οδική σύνδεση της πόλης με το αεροδρόμιο ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες. Ο Δήμαρχος παραδέχθηκε πως το πρόβλημα είναι σοβαρό και οφείλεται εν μέρει και στην κυβέρνηση, που σταθερά αποδίδει τον όρο της «άγονης γραμμής» στην Αλεξανδρούπολη.

Για τη δωρεά των δύο πυροσβεστικών οχημάτων από το δήμο Νυρεμβέργης στο δήμο Καβάλας ρώτησε ο κ. Λιόγκας, θέλοντας να ενημερωθεί σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση και εάν έχουν αφιχθεί τα οχήματα. Ο κ. Σιμιτσής σημείωσε τις άριστες σχέσεις που διατηρούνται μεταξύ των δύο δήμων σε πολλά επίπεδα.

Ως απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Βασίλης Λιόγκας την ενέργεια του προέδρου της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Λεωνίδα Παππά να ανταποκριθεί στο αίτημα της κυβέρνησης, κατόπιν ερωτήσεως βουλευτού της Χρυσής Αυγής, αποστέλλοντας τα στοιχεία των βρεφών και νηπίων αλλοδαπών οικογενειών που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ιωαννίδης, υπογραμμίζοντας πως τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της διοίκησης του δήμου θα έπρεπε να ήταν πιο αυξημένα κι άρα ο δήμος όφειλε να είχε αρνηθεί την αποστολή των επίμαχων στοιχείων όπως έπραξαν κι άλλοι ΟΤΑ.

Δηλώνω και δεσμεύομαι ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ρατσιστικά φαινόμενα στον δήμο μας, υπογράμμισε ο Κωστής Σιμιτσής. Η αίσθηση του καθήκοντος διαφέρει για τον καθένα, αλλά η Καβάλα δεν είναι μισαλλόδοξη πόλη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου. Ο Λεωνίδας Παππάς απαντώντας δήλωσε πως η φοβική λογική δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ απομονώνει στην πράξη τις ρατσιστικές λογικές στους παιδικούς σταθμούς κι ανάλογες πρακτικές δεν έχουν εφαρμογή. Ο τρόπος λειτουργίας κρύβει την πραγματική δημοκρατικότητα στους παιδικούς σταθμούς.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ;

Στη συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας προχώρησαν το προηγούμενο Σάββατο οι μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμος Ζαχαριάδης, αφού οι επαγγελματίες φοβούνται πως η δημοτική αρχή σκοπεύει να μεταφέρει το παζάρι στην περιοχή του Περιγιαλίου. Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και σε ποσό που ο μισθωτής του χώρου στάθμευσης υποχρεώνει τους μικροπωλητές να καταβάλλουν, όταν παρκάρουν τα οχήματά τους από το βράδυ της Παρασκευής.

Έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίσουμε ως δημοτικό συμβούλιο το αν θα μετακινηθεί ή όχι η λαϊκή αγορά, ξεκαθάρισε ο κ. Σιμιτσής. Πριν από καιρό όντως διεξήχθη συζήτηση για τη μεταφορά του παζαριού στην παραλία, χωρίς όμως να έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Είναι παράλογο πάντως κάποιοι μικροπωλητές να επιθυμούν να σταθμεύουν στο σημείο από το απόγευμα της Παρασκευής χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο στον ενοικιαστή του πάρκινγκ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Συζήτησαν την αξιοποίηση του Παγγαίου

Επόμενο άρθρο

Νέα σύλληψη για χρέη στο δημόσιο