Dark Mode Light Mode

Οριστική διάσπαση της παράταξης Φιλόσογλου

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στο Δήμο Παγγαίου, αφού ο Φίλιππας Αναστασιάδης έχει οριστικά αποφασίσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος με ένα συνδυασμό που θα είναι ανεξάρτητος. Όπως όλα δείχνουν ο Φ. Αναστασιάδης δε θα ζητήσει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία προέρχεται, θεωρώντας ότι σ΄ αυτές τις εκλογές τα κόμματα δεν έχουν να παίξουν κανένα απολύτως ρόλο.

Πρόβλημα είναι για το Γιάννη Φιλόσογλου, η υποψηφιότητα, η κίνηση την οποία προαναφέραμε. Ο Φ. Αναστασιάδης προέρχεται από την ομάδα του Γιάννη Φιλόσογλου, φαίνεται μάλιστα να παρασύρει και να έχει μαζί του ένα μεγάλο κομμάτι της. Κατά το παρελθόν ο Φ. Αναστασιάδης ήταν υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Ορφανού, όταν αυτός υπήρχε, Δήμο από τον οποίο προέρχεται. Το 2010 είχε ταχθεί υπέρ του Γιάννη Φιλόσογλου, με τον συνδυασμό του οποίου είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.

Όταν πριν από ένα περίπου χρόνο ο Γ. Φιλόσογλου αντιμετώπισε εσωτερικά προβλήματα, είχε προταθεί από άλλους δημοτικούς συμβούλους της ίδιας ομάδας, να τεθεί επικεφαλής με την προοπτική να είναι υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού, εφόσον ο Γ. Φιλόσογλου δέχονταν ν΄ αποσυρθεί. Ο καιρός πέρασε, τα δεδομένα δεν άλλαξαν. Ο Γ. Φιλόσογλου προσπαθεί να φτιάξει ψηφοδέλτιο, προσπαθεί να ενώσει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ο Φ. Αναστασιάδης περισσότερο θαρραλέα προχωρά μπροστά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι οριστικά υποψήφιος δήμαρχος, έχοντας μαζί του, αρκετούς δημοτικούς συμβούλους που ήταν με το Γ. Φιλόσογλου το 2010. Ήδη στην Ελευθερούπολη θεωρείται βέβαιο ότι υποψήφιοι με το Φ. Αναστασιάδη θα είναι τόσο η Ρίτσα Καραγιαννίδου, όσο και ο Παράσχος Σιμούδης. Ίσως πριν τις γιορτές αν τα καταφέρει και ετοιμαστεί θα είναι έτοιμη η ιδρυτική διακήρυξη της προσπάθειας του Φίλιππου Αναστασιάδη.

Αλλιώς οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αρχές Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του ο Γ. Φιλόσογλου κρατά κοντά του, στο συνδυασμό που ετοιμάζει, τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους, Καζαντζόγλου, Νέζα, ίσως και το Γιώργο Καλλινικίδη. Ο Γ. Φιλόσογλου δεν προείται από την υποψηφιότητα του Φ. Αναστασιάδη, παρά του ότι του δημιουργεί πρόβλημα. Απευθύνεται μάλιστα σε παράγοντες της τοπικής Ν.Δ. από τους οποίους ζητά να μη στηρίξουν το Φ. Αναστασιάδη, καθώς χαρακτηρίζει την προσπάθεια που κάνει διασπαστική.

Ο Φ. Αναστασιάδης ενημερώνει κι αυτός τους παράγοντες της Ν.Δ. γνωστοποιώντας τους από τη μια την απόφαση που πήρε,από την άλλη ζητά να μείνουν αμέτοχοι σε ότι ακολουθήσει, καθώς θεωρεί ότι για περιπτώσεις όπως ο Δήμος Παγγαίου, η Ν.Δ. θα καταλήξει στην απόφαση να μη δώσει ούτε στήριξη, ούτε χρίσμα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Πολύς κόσμος στην έκθεση του Γ. Ζαχαρόπουλου

Επόμενο άρθρο

Στου κουφού τη ναυτιλιακή πόρτα… Χαρακτήρισαν το ελάχιστο αίτημα ως υπερβολικό