Dark Mode Light Mode
Πίτα χειμερινών κολυμβητών
Ορφέας- Κιλκισιακός 1-1: Σοκ στις καθυστερήσεις – Ηρακλής Αμπελοκήπων- Βυζάντιο 0-1: Χρυσό γκολ από Λόλη στο 90`- Αρης Ακροποτάμου- Πανσερραϊκός 2-2: Επέστρεψε από την… κόλαση – Μουδανιά- Νέστος 0-1: Ο Μαχαιρούδης είναι εδώ
Ηρακλής- ΑΟΚ 1-0: Λύγιζε στο τέλος, έμεινε με την καλή προσπάθεια

Ορφέας- Κιλκισιακός 1-1: Σοκ στις καθυστερήσεις – Ηρακλής Αμπελοκήπων- Βυζάντιο 0-1: Χρυσό γκολ από Λόλη στο 90`- Αρης Ακροποτάμου- Πανσερραϊκός 2-2: Επέστρεψε από την… κόλαση – Μουδανιά- Νέστος 0-1: Ο Μαχαιρούδης είναι εδώ

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο Ορφέας θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με 2-0 στα πρώτα 20` λεπτά, με τις δυο χαμένες ευκαιρίες από Δουμάνη και Σάσσο. Επίσης θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς στο 90` με τη κλασσική ευκαιρία του Ευθυμιάδη. Όλα αυτά τα πλήρωσε στο 94` όπου δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης. Σ` ένα πολύ δυνατό και κλειστό παιχνίδι, η ομάδα του Μπάμπη Χρυσοστομίδη δικαιούταν τους 3 βαθμούς αλλά δεν είχε τύχη και… σέντερ φορ. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η απόκτηση ενός επιθετικού( υποψήφιος ο Θεοδωρίδης που έπαιζε στον ΑΟΚ).

Οι γηπεδούχοι είχαν πάθος, είχαν πίστη, απέναντι σ` έναν πολύ σκληρό αντίπαλο, που πάλεψε έως το τέλος.

Ο Βασίλης Γαβριηλίδης στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ορφέα, ήταν ο καλύτερος παίκτης των 22.

Το φιλμ του αγώνα

**Στο 12 πάσα του Ευθυμιάδη, άστοχο σουτ του Δουμάνη από καλή θέση.

**Στο 18 ο Δουμάνης έβγαλε τετ-α-τετ το Σάσσο που έστειλε όμως τη μπάλα πάνω από οριζόντιο δοκάρι.

**Στο 35 σουτ του Μαυροκεφαλίδη άουτ.

**Στο 50 τετ-α-τετ του Μπελίτσα άουτ.

**Στο 60 σουτ του Ευθυμιάδη λίγο άουτ.

**Στο 65 φάουλ του Ευθυμιάδη, σύγχυση στα καρέ του Κιλκισιακού, και ο Κ. Ελευθεριάδης με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

**Στο 70 σουτ του Δουμάνη λίγο άουτ.

**Στο 90 ο Τζαπέγια έβγαλε τετ-α-τετ τον Ευθυμιάδη που έκανε σουτ αλλά απέκρουσε σωτήρια ο Μπαντής.

**Στο 94 σουτ του Ματεντζίδη από το ύψος της περιοχής για το τελικό 1-1.

**Διαιτητές: Κιγιτζής, Δημητριάδης, Χατζής (ΕΠΣ Θράκης).

Συνθέσεις

Ορφέας Ελευθερούπολης

Καραβελίδης, Σταματόπουλος, Κεχαγιάς, Κωνσταντινίδης, Ελευθεριάδης, Γαβριηλίδης, Δουμάνης (90 Χριστοδουλίδης), Παπαδάτος, Οτέμπερης (88 Τζήμας), Ευθυμιάδης, Σάσσος (69 Τζαπέγια).

Κιλκισιακός

Μπαντής, Σερταρίδης (70 Ηλιόπουλος), Τριανταφυλλίδης, Μαυροκεφαλίδης, Μάντζιος, Καρυπίδης, Αϊβαζίδης, Ματεντζίδης, Μπελίτσας, Παντελιάδης, Λογγινίδης (66 Σαββελίδης).

 

 

 *Ηρακλής Αμπελοκήπων- Βυζάντιο 0-1: Χρυσό γκολ από Λόλη στο 90`

 

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στο στρατόπεδο του Βυζαντίου, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0, κόντρα στον Ηρακλή Αμπελοκήπων. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλοί στο β` μέρος, όπου θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί με την ευκαιρία του Προβατίδη.

Βέβαια στο πρώτο μέρος ο Νίκος Σουμουλίδης κράτησε το μηδέν, όταν μπλόκαρε πέναλτι του Ξανθόπουλου. Το Βυζάντιο έδειξε χαρακτήρα σε μια δύσκολη έδρα ενώ επανήλθε στις νίκες μετά από 4 αγωνιστικές. Ντεμπούτο για τον Γιάννη Ελευθεριάδη.

Φάσεις και γκολ

Στο 18ο λεπτό ανατροπή του Βεϊδαμενίδη από τον Παυλίδη, το πέναλτι εκτελεί ο Ξανθόπουλος για να μπλοκάρει ο Σουμουλίδης. Στο 79 σουτ του Προβατίδη ξύνει το κάθετο δοκάρι του Ζιάκα. Στο 90 σέντρα από τον Τσίλογλου, ο Λόλη με πλασέ κάνει το 0-1.

**Διαιτητές: Μαρόπουλος, Κελεσίδης, Παπαδάκης (ΕΠΣ Ημαθίας)

Συνθέσεις

Ηρακλής Αμπελοκήπων

Ζιάκας, Καρατζάογλου (62΄Σαπιασβίλι), Πομάκης, Τζιόλης, Γκιαούρης, Αλεξόπουλος, Νικολίτσας, Τσιομπάνογλου (85’ Αθανασιάδης), Βεϊδαμενίδης, Ξανθόπουλος (46’ Ζγκούρι), Παπαϊωάννου.

Βυζάντιο

Σουμουλίδης, Σκονίδης, Προβατίδης, Φωτόπουλος Χρ., Παυλίδης, Τσορμπαντζής, Πτηνόπουλος, Σπυρίδης, Ελευθεριάδης (78’ Μιχαηλίδης), Καπνόπουλος (32’ Λόλη), Παντελίδης (57’ Τσίλογλου).

Αρης Ακροποτάμου- Πανσερραϊκός 2-2: Επέστρεψε από την… κόλαση

 

Ο Αλέξης Βλάχος στο 93` με φάουλ, χάρισε στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Αρη, το βαθμό της ισοπαλίας.

Το ματς φαινόταν χαμένο για τους γηπεδούχους που στο 69` έχαναν με 2-0. Μάλιστα πριν ο Πανσερραϊκός, είχε χάσει και πέναλτι. Στο 71` ο Καραγιαννίδης έβαλε στο παιχνίδι τον Αρη, πριν την ισοφάριση στην εκπνοή του αγώνα.

Αρης έβγαλε ψυχή στο τελευταίο 20λεπτο. Οι Σερραίοι… αυτοκτόνησαν.

Στο 12 ο Γκόγκας στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πανσερραϊκού έκανε το 0-1. Στο 18 τετ-α-τετ του Βλάχου έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία. Στο 25 κεφαλιά του Σολακίδη εξ επαφής απέκρουσε ο Τοπαλίδης. Στο 30 χαμένο πέναλτι για τον Πανσερραϊκό με τον Β. Κωνσταντινίδη καθώς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 55 πλασέ του Βλάχου άουτ. Στο 69 ο Β. Κωνσταντινίδης έκανε το 0-2 και η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε γρήγορα, στο 71, με γκολ του Καραγιαννίδη (1-2). Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά στη συνέχεια, είχαν ένα σουτ του Φίλων άουτ, μια κεφαλιά του Σεφερίδη που μπλόκαρε ο Τοπαλίδης και στο 93 εκτέλεση φάουλ του Βλάχου για το 2-2.

**Διαιτητές: Φωτιάδης, Κεντζιόπουλος (ΕΠΣ Καστοριάς), Ρίγκος (ΕΠΣ Γρεβενών)

Συνθέσεις

Άρης Ακροποτάμου

Χατζηνικολής, Ρετσίνας, Δρούζας (85 Κάμπατζης), Τσέπα, Σεφερίδης, Σολακίδης (56 Φίλων), Βλάχος, Καραγιαννίδης, Δούμπλατζης (71 Σαουλίδης), Παπαδόπουλος, Αποστολίδης.

Πανσερραϊκός

Τοπαλίδης, Γαλακτερός, Κασμερίδης, Κατσαβάκης, Τσαούσης, Σ. Τσιμίκας (90 Γκάγκας), Ρούμπος, Γιαννόπουλος (76 Κούτλας), Γκόγκας, Κωνσταντινίδης, Κράββαρης (52 Μπονέρης).

Μουδανιά- Νέστος 0-1: Ο Μαχαιρούδης είναι εδώ

Το γκολ του έμπειρου Αντώνη Μαχαιρούδη στο 58` χάρισε στο Νέστο, τους 3 βαθμούς που τόσο χρειαζόταν. Η ομάδα της Χρυσούπολης με Γιάννη Χατζηιωαννίδη στον πάγκο, δικαιούταν τους 3 βαθμούς βάση της εμφάνισης που πραγματοποίησε.

Το φιλμ του αγώνα

**Στο 3ο λεπτό μόνος ο Ταρασίδης σουτάρει πάνω στον Αμουτζάκη.

**Στο 23 σουτ από τον Τσέκο σε κόρνερ ο Σουνάς.

**Στο 35 κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου δύσκολα στην γραμμή αποκρούουν οι αμυντικοί.

**Στο 52 σέντρα Τσέκου, ο Δεσύλλας την κεφαλιά που φεύγει άουτ.

**Στο 58 πάσα του Δεσσύλα για τον Μαχαιρούδη που με πλασέ έκανε το 0-1.

**Στο 88 σουτ από τον Μπιμπισίδη, ζητούν πέναλτι οι γηπεδούχοι σε χέρι αμυντικού.

**Στις καθυστερήσεις αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα ο Αποστόλου.

**Διαιτητές: Βουρνέλης, Αϊνάλης, Μιχαηλίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Συνθέσεις

Μουδανιά

Σουνάς, Μπερμπερίδης, Ζαμπούρης, Μπιμπισίδης, Στόϊκος, Αποστόλου, Αλμανίδης, Σερέτης, Ταρασίδης, Παναγιωτόπουλος, Κώστας.

Νέστος Χρυσούπολης

Αμουτζάκης, Αϊβάζογλου, Γαμβρέλης, Παυλακάκης, Ελευθεριάδης, Μανούκος, Τσέκος (70’ Σαρηγιαννίδης), Κατράνας (65΄Τσομπανόπουλος), Μαχαιρούδης (85’ Ματσκανίδης), Δεσύλλας, Τζοσκούν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Πίτα χειμερινών κολυμβητών

Επόμενο άρθρο

Ηρακλής- ΑΟΚ 1-0: Λύγιζε στο τέλος, έμεινε με την καλή προσπάθεια