Dark Mode Light Mode

Ούτε γρατζουνιά ο οδηγός της μπετονιέρας!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, το ΕΚΑΒ και το τμήμα τροχαίας κινητοποιήθηκαν χθες στις 9.00 το πρωί μετά την πρώτη ειδοποίηση ότι μπετονιέρας γεμάτη τσιμέντο εξετράπη της πορείας της ενώ κατέβαινε τον Άγιο Σίλα, έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα κι έπεσε σε γκρεμό.
Στην σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του νεαρού οδηγού της μπετονιέρας. Μέτρα τροχαίας έλαβε προσωπικό του τμήματος τροχαίας Καβάλας, ενώ στο σημείο έφτασε ένα ασθενοφόρο. Το περιστατικό θα διερευνηθεί από την προανάκριση, «γιατί συνέβη». Η μπετονιέρα που είχε ξεκινήσει από τη Δράμα, είχε κατεύθυνση την πόλη της Καβάλας. Την οδηγούσε 26χρονος, κάτοικος Αγίου Αθανασίου.
Λίγο πριν το ξενοδοχείο «Εγνατία» σε μια από τις τελευταίες στροφές, σε κατηφορική φυσικά πορεία, το αυτοκίνητο έφυγε από το δρόμο κι έπεσε στον γκρεμό. Ο οδηγός βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στην καμπίνα του οχήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία των πυροσβεστών τα πόδια του είχαν σφηνώσει. Οργανώθηκε λοιπόν ολόκληρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του. Περίπου σαράντα λεπτά δούλεψαν οι πυροσβέστες για να τον απεγκλωβίσουν. Σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα ο οδηγός της μπετονιέρας είχε και την ψυχραιμία του και τις αισθήσεις του, συνομιλούσε με αυτούς που προσπαθούσαν να τον απελευθερώσουν.
Το εντυπωσιακότερο ήταν ότι όταν βγήκε από το όχημα, έδειχνε να είναι μια χαρά στην υγεία του, γεγονός που δεν πίστευαν οι πυροσβέστες και οι διασώστες του ΕΚΑΒ.
Τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενεπλάκησαν στο περιστατικό, ενώ πολύτιμο βοηθό είχαν τα διασωστικά τους εργαλεία.
Όπως ήδη σημειώσαμε το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο από τσιμέντο. Οι πυροσβέστες μπήκαν μέσα στην καμπίνα, από την πόρτα του συνοδηγού που μετά την πτώση του φορτηγού άνοιξε.
Το ασθενοφόρο μετέφερε τον 26χρονο οδηγό στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν είχε απολύτως τίποτα και έτσι έφυγε από το νοσοκομείο μετά την ολοκλήρωσή τους.
Για το περιστατικό μίλησε στην εφημερίδα μας ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας πύραρχος Ιωάννης Βασιλειάδης, που είπε τα εξής: «Στις 8.55 ειδοποιηθήκαμε για ένα δυστύχημα Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στον Άγιο Σίλα, όπου μία βαρέλα έπεσε από το οδόστρωμα και είναι εγκλωβισμένος ο οδηγός. Η υπηρεσία μας άμεσα με τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρες επελήφθη του συμβάντος. Κατεβήκαμε κάτω, ασφαλίσαμε το αυτοκινητο και κατόπιν απεγκλωβίσαμε τον οδηγό και τον ανεβάσαμε επάνω από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».
ΕΡ: Είχε σ΄ ένα γκρεμό 10 μέτρων, 15;
ΑΠ: «περίπου 15 μέτρα».
ΕΡ: Ήτανε περίεργο το περιστατικό και δύσκολο;
ΑΠ: «Δύσκολο… και μας συμβαίνει σε πολύ σύντομο διάστημα, από ένα άλλο παρόμοιο. Φέτος βλέπω ότι τα ατυχήματα είναι πάρα πολύ συχνά και θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή των οδηγών να είναι κατά την οδήγησή των οχημάτων, πιο πολύ προσεκτικοί».

 

Προηγούμενο άρθρο

Οι μαθητές του δημοτικού Πέρνης δε θα παραστούν στον αγιασμό του σχολείου της Γραβούνας

Επόμενο άρθρο

Ο ΑΟΚ προετοιμάζεται για την πρώτη σέντρα - Χωρίς Ζουνίνιο- Πόποβιτς την Κυριακή;