Dark Mode Light Mode

Ο ΑΟΚ φέρεται να κατέθεσε πλαστή ή μη έγκυρη ενημερότητα

Το πόρισμα της οικονομικής αστυνομίας για τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες που κατέθεταν ομάδες στην ΕΠΟ προκειμένου να κάνουν μεταγραφές, έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή «Δίκη στο ΣΚΑΪ».
Η έρευνα έγινε από το 2002 έως το 2014 και εντόπισε 66 πλαστές ενημερότητες που αντιστοιχούν σε 27 ομάδες. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια κατά τα οποία η ΕΠΟ δέχεται μόνο την πρωτότυπη ενημερότητα και όχι φωτοτυπία όπως συνήθιζε, τέσσερις ομάδες της Σούπερ Λιγκ (ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Κέρκυρα) καταθέτουν βεβαίωση οφειλών, αντί ενημερότητας.
Πλαστές ή μη έγκυρες ενημερότητες κατέθεσαν οι εξής σύλλογοι: Ηρακλής, Νίκη Β., Καβάλα, Παναιγιάλειος, Ολυμπιακός Χερσονήσου, Ιωνικός, Σαλαμίνα, Αγ. Δημήτριος, Πανασπροπυργιακός, Προοδευτική, Εθνικός, ΑΕΚ, Α.Σ. Καρδίτσας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Καλαμαριάς, Χαϊδάρι, Βέροια, Κόρινθος, Αιγάλεω, Μακεδονικός, Παναχαϊκή, Αιολικός, Ναυπακτιακός, Αχαρναϊκός, Λαμία και Πανθρακικός. Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χάρη Λακαφώση. Η έρευνα στρέφεται προς τη διερεύνηση ευθυνών που είχαν πρόσωπα συνδεόμενα με την ΕΠΟ. Το σκάνδαλο ξέσπασε το 2011 έπειτα από καταγγελία. Η ΕΠΟ τιμώρησε με την ποινή του υποβιβασμού 11 ομάδες στις οποίες εντόπισε πλαστογραφία. (Πηγή Καθημερινή)

 

Προηγούμενο άρθρο

Στην Καβάλα ο διοικητής του ΙΚΑ;

Επόμενο άρθρο

Ψάρευαν σε ιχθυοτροφείο αλλά αθωώθηκαν