Dark Mode Light Mode
Άντε και του χρόνου ...
Ο Βασίλης Λιόγκας θα είναι παρόντας – Ναι στις δημοτικές εκλογές – κριτική στη διοίκηση Σιμιτσή
Η ιστορία ενός σκύλου που κάτι περιμένει στο Φάληρο

Ο Βασίλης Λιόγκας θα είναι παρόντας – Ναι στις δημοτικές εκλογές – κριτική στη διοίκηση Σιμιτσή

Πλήθος επαγγελματικών υποχρεώσεων κρατούν το τελευταίο διάστημα το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Λιόγκα μακριά από την Καβάλα αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί όσο στενότερα μπορεί τα τεκταινόμενα στην πόλη. Διόλου ικανοποιημένος δεν είναι από την πορεία των πραγμάτων και από τη διοίκηση του δήμου Καβάλας που κατά την άποψή του επιδεικνύει μεγάλες ανεπάρκειες κι ελλείψεις. Με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα τεράστια τοπικά προβλήματα τα οποία συνεχίζουν να χρονίζουν.

Χθες το πρωί ο κ. Λιόγκας αναφέρθηκε στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, θυμίζοντας ότι πολλές καβαλιώτικες οικογένειες στις συνοικίες του Προφήτη Ηλία, του Αγίου Αθανασίου, της Αγίας Παρασκευής και του Παληού αντιμετωπίζουν προβλήματα. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και ο δήμος με το σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων που επρόκειτο να κατασκευαστεί στην Εγνατία, αλλά και με τη μονάδα του ΚΕΘΕΑ στην Άσπρη Άμμο.

Παρά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις όμως ο Βασίλης Λιόγκας δηλώνει παρόντας και έτοιμος να μετέχει στις δημοτικές εκλογές του επόμενου χρόνου, αφήνοντας πάντως ανοικτά όλα τα δεδομένα. Πολλές δυνατότητες κι εναλλακτικές λύσεις εξετάζονται από τον κ. Λιόγκα υπό το πρίσμα της φιλολαϊκής πολιτικής, αφού υπάρχουν και μη επιθυμητές λύσεις τις οποίες στο τέλος ο κόσμος τις πληρώνει «ακριβά».

Κάποια σενάρια φέρουν το Βασίλη Λιόγκα να συνεργάζεται με την παράταξη του Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, ωστόσο αναφερόμενος στο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος αναρωτήθηκε από ποια κατεύθυνση άραγε προκύπτει παρόμοιο ενδεχόμενο. «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί όταν κάποιος αποχωρεί από το πολιτικό κόμμα όπου οργανωτικά ανήκε επί χρόνια θα πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί κάπου αλλού ή να συνεργαστεί με άλλο σχηματισμό. Εκείνο που προέχει για εμένα είναι το είδος του δήμου που επιδιώκουμε να αποκτήσουμε και πως αυτός θα λειτουργήσει», σημείωσε ο κ. Λιόγκας.

Ο ίδιος επιθυμεί ένα κράτος με πιο επιτελικό ρόλο κι ένα δήμο με πιο εκτελεστική εξουσία. Ειδικά στο διάστημα που διανύουμε, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην τοπική ανάπτυξη και στην κοινωνική πρόνοια, συνθήκες αντίθετες ακριβώς από τις υφιστάμενες. Στους συγκεκριμένους τομείς επομένως οι δήμοι οφείλουν να κρατήσουν ένα πρωταρχικό ρόλο ως τοπικές κυβερνήσεις. Μπορεί να είναι δύσκολο το λαϊκό μοντέλο των δήμων ελέω της δύνης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βασίλη Λιόγκα η σημερινή τοπική αυτοδιοίκηση έχει πάψει να ενσαρκώνει τη λαϊκή εκπροσώπηση προηγούμενων δεκαετιών. Ο κ. Λιόγκας δεν είναι άγνωστος στην τοπική κοινωνία, που είναι τόσο μικρή ώστε σχεδόν όλοι γνωρίζουν την πολυετή πολιτική εμπειρία του για την προσπάθειά του για εφαρμογή φιλολαϊκής πολιτικής. Οι θέσεις του και οι απόψεις δεν έχουν διαφοροποιηθεί κι αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα που στέλνει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κάποιους μήνες πριν εισέλθουμε σε προεκλογική περίοδο.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Άντε και του χρόνου ...

Επόμενο άρθρο

Η ιστορία ενός σκύλου που κάτι περιμένει στο Φάληρο