Dark Mode Light Mode
Διαμαρτυρία έξω από το Φρούριο
Ο Βασίλης Ξουλόγης μίλησε χθες για τον Δήμο Παγγαίου κάνοντας…. θετικό απολογισμό
Τρεις θάνατοι τις τελευταίες 48 ώρες

Ο Βασίλης Ξουλόγης μίλησε χθες για τον Δήμο Παγγαίου κάνοντας…. θετικό απολογισμό

Με αφορμή την πληρωμή παλαιών χρεών των δήμων που ενώθηκαν και λόγω του Καλλικράτη συγκρότησαν το νέο Δήμο Παγγαίου, ο Δήμαρχος Βασίλης Ξουλόγης έδωσε χθες συνέντευξη τύπου. Όπως είπε ο νέος Δήμος Παγγαίου παρέλαβε οφειλές της τάξης των 10 εκ ευρώ. Υπήρχαν επίσης δικαστικές αποφάσεις που επιβάρυναν το νέο δήμο με ποσά 500.000 ευρώ. Κοντά σε αυτά προστέθηκαν οι συνέπειες της κρίσης δηλαδή μείωση των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ. Παρόλα αυτά ο κ. Ξουλόγης φάνηκε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του ίδιου και των συνεργατών του αφού αυτό το διάστημα (όπως είπε) εξασφαλίστηκαν τα ακόλουθα: Μείωση του τιμολογίου ύδρευσης και αποχέτευσης 2 φορές στη Δημ. Ενότητα Ορφανού 50% και στη Δημ. Ενότητα Ελευθερών 40%.Μείωση της τιμής των τραπεζοκαθισμάτων, ξαπλώστρες, ομπρέλες σε ποσοστό 20% στην Δ.Ε. Ελευθερών. Βοήθεια σε συλλόγους (31 Αθλητικοί – 46 Πολιτιστικοί), εορταστικές εκδηλώσεις. Συμμετοχή σε Εκθέσεις τουρισμού.

«Ξεκινήσαμε την αποπληρωμή των χρεών, είμαστε από τους πρώτους δήμους που ενταχθήκαμε στο καθεστώς εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ήδη πληρώσαμε 2,6 εκ ευρώ» είπε ο κ. Ξουλόγης. Ο κ. Δήμαρχος Παγγαίου είπε επίσης τα εξής: «Είμαστε υπερήφανοι διότι μέχρι σήμερα αποπληρώσαμε όλα τα χρέη των πρώην Δήμων, ποσό 7.000.000€. Τα 5 εκ. από καλή διαχείριση. Τα 2,5 χρόνια της διοίκησης πληρώνουμε τον μήνα τιμολόγια, επιδιώκουμε και καλύπτουμε όλες τις μηνιαίες υποχρεώσεις, οι πολίτες – προμηθευτές το γνωρίζουν. Το οικονομικό έτος 2013 θα κλείσει θετικά. Ζήτησα από τους πολίτες να μου έχουν εμπιστοσύνη». Για το πρόβλημα με το αρσενικό στο νερό τόνισε ότι αυτό το γνώριζαν οι προκάτοχοι του και το έκρυβαν από το 2005 στο συρτάρι. Ειδική αναφορά έκανε στα πολλά έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, άρχισαν ή θα αρχίσουν να εκτελούνται σε όλο το Δήμο Παγγαίου.

Τέλος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές υποστήριξε: «Επειδή μιλάω για αποχωρήσεις δηλώνω ότι είναι η τελευταία φορά που θέτω υποψηφιότητα τον Μάιο του 2014, και αυτό διότι θέλω να κλείσει ο προσωπικός μου κύκλος στον Δήμο Παγγαίου. Ο δήμος Παγγαίου έχει βρει τον βηματισμό του».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Διαμαρτυρία έξω από το Φρούριο

Επόμενο άρθρο

Τρεις θάνατοι τις τελευταίες 48 ώρες