Dark Mode Light Mode

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων στον ΟΛΚ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στράτος Σιμόπουλος, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Ο Στράτος Σιμόπουλος κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, ήταν νωρίτερα χθες το πρωί στη Δράμα, στη συνεδρίαση επιτροπής παρακολούθησης των έργων του ΕΣΠΑ. Η επίσκεψή του στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας είχε και ουσία και δεν ήταν καθόλου ξαφνική. Είχε συμφωνηθεί πριν από μία περίπου εβδομάδα στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα για τα θέματα του Οργανισμού Λιμένα του Δήμου Καβάλας στο νέο λιμάνι.

Ο κ. Στράτος Σιμόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Αδάμ Κοσμίδη μαζί με τον οποίο επισκέφθηκαν το νέο λιμάνι για να δουν από κοντά τα έργα που έχουν σταματήσει αλλά όπως φαίνεται σύντομα και τα δύο θα ξαναρχίσουν.

Στο ενδιάμεσο δόθηκε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους. Πρώτος μίλησε ο Αδάμ Κοσμίδης. Καλωσόρισε τον Στράτο Σιμόπουλο δήλωσε ότι είναι φανερό το ενδιαφέρον του για τα θέματα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Ζήτησε από τον γενικό γραμματέα, το υπουργείο, να υποστηρίξει και κυρίως να χρηματοδοτήσει απαραίτητα έργα κατασκευής κτηρίων στο νέο λιμάνι, έργα που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά με την εμπορική δραστηριότητα στην ίδια περιοχή.

Ο γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος είπε στους δημοσιογράφους:

«Οι δρόμοι της ανάπτυξης ξεκινούν από τα λιμάνια. Αυτή μάλιστα η ανάπτυξη μπορεί να δώσει ώθηση και στην ενδοχώρα. Με την απόφαση που πήραμε πριν από μία εβδομάδα στη σύσκεψη των Αθηνών είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το έργο που διακόπηκε προσωρινά στο νέο λιμάνι θα ξαναρχίσει σύντομα. Όσο για το έργο που εγκατέλειψε η εταιρία «Θόλος» στην ίδια περιοχή άρχισε πλέον η διαδικασία για να επαναδημοπρατηθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Για το νέο λιμάνι Καβάλας είναι απαραίτητη η σιδηροδρομική σύνδεση. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να ωριμάσουν οι μελέτες του έργου».

Σε ερωτήσεις για το ακριβώς θα γίνει με την επίμαχη έκταση Εσκί Καπού στο νέο λιμάνι της Καβάλας, ο Στράτος Σιμόπουλος συνέδεσε τις δύο αποφάσεις που πάρθηκαν πριν από μία εβδομάδα στην Αθήνα με την συνέχεια που δόθηκε στο θέμα.

«Εμείς, στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου κάναμε ότι έπρεπε. Πλέον υπάρχει απόφαση του Υπουργείου μας προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τα ακριβή στρέμματα που είναι απαραίτητα για το έργο. Ξέρουμε ότι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προώθησε κοινοποίησή του εγγράφου μας στον Οργανισμό Λιμένα και πλέον είναι θέμα του να δοθεί συνέχεια».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Αδάμ Κοσμίδης επιβεβαιώνοντας τα όσα είπε ο Στράτος Σιμόπουλος συμπληρώνοντας μάλιστα ότι για το ίδιο θέμα, δηλαδή τα 74 στρέμματα που πρέπει να απαλλοτριωθούν από το δημόσιο με έκταση δημοτική στο νέο λιμάνι θα συνεδριάσει άμεσα για να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβαλας.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου θίχθηκαν και άλλα θέματα όμως ο Στράτος Σιμόπουλος δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις μάλλον γιατί δεν ήταν έτοιμος. Ισχυρίστηκε πάντως ότι για τον σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών επί της Εγνατίας Οδού στο Νομό Καβάλας, ισχύει κάθε απόφαση που είχε παρθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Αναγνώρισε ότι το έργο που άφησε στη μέση η εταιρία «Θόλος» έμεινε πολύ καιρό παγωμένο καθώς όπως είπε, όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις φαίνεται ότι αλλάζει και το κράτος και όλα ξεκινούν από την αρχή. Σημείωσε πάντως ότι αυτή η κατάσταση επί των ημερών του στο υπουργείο δεν θα συνεχιστεί.

 

Προηγούμενο άρθρο

Σταθερά λιγότεροι τουρίστες στο αεροδρόμιο Καβάλας και στο πρώτο 10μηνο του 2012

Επόμενο άρθρο

O Δημήτρης Γαλάνης στο proininews.gr