Dark Mode Light Mode
Συνεχίζει η ομάδα Τσάκα στον ΑΟΚ
Ο Γιάννης Φιλόσογλου καταγγέλλει – Πολιτικό δόλο και κύκλωμα ενάντια στην υποψηφιότητά του
Προκαταρκτική εξέταση στη ΔΕΥΑΚ - Κατόπιν της καταγγελίας ενός «επώνυμου άγνωστου»

Ο Γιάννης Φιλόσογλου καταγγέλλει – Πολιτικό δόλο και κύκλωμα ενάντια στην υποψηφιότητά του

Mε νέα απόφαση του γραμματέα της αποκεντρωμένης Θανάση Καρούντζου και μάλιστα την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, τέθηκε πάλι σε τρίμηνη αργία ο πρώην Δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν μη αναμενόμενη από τον ίδιο τον κ. Φιλόσογλου, ο οποίος πάντως σήμερα  υποστήριξε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι γνώριζαν την απόφαση. Τη νέα αργία που αποφασίστηκε από το γραμματέα της αποκεντρωμένης διοικήσεως Μ – Θ ο Γιάννης Φιλόσογλου τη χαρακτήρισε ως παράνομη, εκπρόθεσμη και καταχρηστική. Από την άλλη όμως η αργία δεν προκαλεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην υποψηφιότητα του ως δημάρχου Παγγαίου, διότι αφορά σε πειθαρχικό και όχι σε ποινικό παράπτωμα. Η απόφαση υλοποιεί τη γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου που είχε ληφθεί το Δεκέμβριο του 2012.

Η απόφαση του κ. Καρούντζου θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί τρεις μήνες μετά τη γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου και όχι ύστερα από ένα περίπου έτος και μάλιστα τέσσερις μήνες προ των δημοτικών εκλογών. Κατά την άποψη του κ. Φιλόσογλου η υπόθεση υποκρύπτει δόλο και πολιτική σκοπιμότητα, ωστόσο προσωπικά εκτιμά ότι η εξέλιξη δε θα πρέπει να ανακόψει την προδιαγεγραμμένη πολιτική πορεία του.

Ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης κι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου θα καταθέσει μήνυση εις βάρος του Θανάση Καρούντζου για παράβαση καθήκοντος ενώ έχει υποβάλει και ένσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Η απόφαση δε βασίζεται σε ποινικό αδίκημα, αλλά σε απλές παρατυπίες. Επιπλέον είναι ετεροχρονισμένη και καθυστερημένη, αφού βάσει του νομικού συμβουλίου του κράτους ο γραμματέας της αποκεντρωμένης δε δικαιούται να κρατά αδημοσίευτη παρόμοια απόφαση άνω των τριών μηνών. Πολύ δε περισσότερο να φέρνει την απόφαση στη δημοσιότητα σε προεκλογικό χρόνο και με τεράστιο πολιτικό δόλο προκειμένου να προκαλέσει πλήγμα σε έναν υποψήφιο», μας είπε ο Γιάννης Φιλόσογλου.

Η αίτηση αναστολής και η προσφυγή του στο ΣτΕ δίνει το δικαίωμα στον πρώην δήμαρχο Ελευθερουπόλεως να συμμετέχει στις εργασίες του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου και να συνεχίσει κανονικά την προεκλογική του δραστηριότητα. Ο κ. Φιλόσογλου εντόπισε μεν παρασκηνιακές κινήσεις των πολιτικών του αντιπάλων αλλά απέφυγε να τους κατονομάσει. Αποκάλυψε ωστόσο συγκεκριμένο συμβάν σημειώνοντας: «Κάποιος πρώην πολιτικός φίλος μου είχε καταθέσει καταγγελία εις βάρος μου στο γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης για ανύπαρκτη υπόθεση ζητώντας την ποινή μου. Η καταγγελία όμως μπήκε στο αρχείο διότι ήταν παράνομο το αίτημα του δημοτικού συμβούλου.

Κοντολογίς, υπάρχει ένα βραχυκυκλωμένο σύστημα σε βάρος μου που επιχειρεί να απαλλαγεί από την υποψηφιότητά μου. Υπογραμμίζω όμως ότι δε θα κάνω σε κανένα τη χάρη, έστω κι αν ορισμένοι πρώην πολιτικοί φίλοι και συνεργάτες μου προχωρούν σε παράλογες κινήσεις».

Είναι ήδη γνωστό ότι πρόθεση διεκδικήσεως του δημαρχιακού θώκου Παγγαίου πέραν του Γιάννη Φιλόσογλου έχει εκφράσει και ο Φίλιππος Αναστασιάδης, προερχόμενος από τον ίδιο πολιτικό χώρο της ΝΔ. Επ’ αυτού ο πρώην δήμαρχος Ελευθερουπόλεως παρατήρησε ότι υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο για συζήτηση κι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί «αναίμακτη» λύση. Ειδικότερα, ο κ. Φιλόσογλου παρατήρησε: «Ορισμένοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αφού δεν έκαναν την ορθή κίνηση στον κατάλληλο χρόνο, τώρα είναι πλέον αργά να προχωρούν σε λανθασμένες ενέργειες».

Ο κ. Φιλόσογλου προ ενός περίπου έτους άρχισε την προεκλογική του προετοιμασία και κατάφερε να ολοκληρώσει το συνδυασμό του σε επίπεδο δημοτικής ενότητας Παγγαίου, αλλά και να συμπληρώσει το συνδυασμό κατά 80% στη δημοτική ενότητα Ελευθερουπόλεως. Άνω του 60% ολοκληρώθηκε ο συνδυασμός στη δημοτική ενότητα Ελευθερών, ένα μικρό πρόβλημα εντοπίζεται στη δημοτική ενότητα Πιερέων, ενώ στη δημοτική ενότητα Ορφανού κι ενώ ο συνδυασμός ήταν σχεδόν έτοιμος ανέκυψε θέμα αφού από εκεί κατάγεται ο έτερος ενδιαφερόμενος Φίλιππος Αναστασιάδης. Πάντως, ο κ. Φιλόσογλου εκτίμησε ότι ελάχιστος είναι ο χρόνος που απαιτείται για να διορθωθεί το ζήτημα του ψηφοδελτίου στη δημοτική ενότητα Ορφανού.

Όλες αυτές οι προετοιμασίες καταδεικνύουν ότι ο κ. Φιλόσογλου θα είναι κάτι περισσότερο από σίγουρος υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου για μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση. «Ακόμη και σήμερα εάν μου ζητηθεί να καταθέσω το συνδυασμό μου, θα μπορέσω να παρουσιάσω τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο», τόνισε ο κ. Φιλόσογλου. Συμπλήρωσε επίσης ότι τα χρόνια των κομματικών χρισμάτων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί τουλάχιστον για τις επαρχιακές πόλεις. Εάν ωστόσο τεθεί παρόμοιο θέμα, «τότε θα δούμε ποιος θα λάβει τη στήριξη», σημείωσε ο πρώην δήμαρχος.

Κατόπιν συζητήσεων που εκδηλώνονται με όλα τα στελέχη κανένα από αυτά δε διατύπωσε αντίρρηση για την υποψηφιότητα του κ. Φιλόσογλου, πλην συγκεκριμένου προσώπου το οποίο στη συνέχεια δεν αποκλείεται να αλλάξει άποψη.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζει η ομάδα Τσάκα στον ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Προκαταρκτική εξέταση στη ΔΕΥΑΚ - Κατόπιν της καταγγελίας ενός «επώνυμου άγνωστου»