Ο Γιώργος Γιαρισκάνης γεννήθηκε στο Ακροβούνι της Καβάλας και είναι γιος του αειμνήστου μακαριστού Πρωθιερέως Πέτρου Γιαρισκάνη, που εκοιμήθη προ τριετίας. Ο σεβάσμιος κληρικός ώθησε το γιο του να βρεθεί από μικρή ηλικία στο περιβόλι της Παναγίας, στο Άγιο Όρος και να σπουδάσει στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, αφού και ο ίδιος είχε την καλλιτεχνική φλόγα κι έφτιαχνε κάποιες εικόνες πριν ακόμη γίνει ιερέας. Ο Γιώργος Γιαρισκάνης μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία στην τεχνική του χρυσού, ενώ έχει διδάξει πλην της Αθωνιάδος Σχολής και στην Σχολή του Ιδρύματος Γουλανδρή στις Συκιές Θεσσαλονίκης και στη Σχολή της Νιγρίτας Σερρών, την οποία ο ίδιος δημιούργησε.
Ο Γιώργος Γιαρισκάνης είναι ευρύτερα γνωστός στην ελληνική ομογένεια της Αστόρια, αφού το 2012 πρωτοστάτησε ως επικεφαλής συνεργείου αγιογράφων στην επικόλληση φύλλων χρυσού 24 καρατίων επί των εικόνων που βρίσκονται στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου της Αστόρια. Ο ίδιος αγιογράφος είχε φιλοτεχνήσει τις εικόνες του τέμπλου του ναού. Να συμπληρώσουμε ότι δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς του αγιογράφου υπάρχει και στον ιερό ναό Αγίου Φανουρίου της Νέας Ηρακλείτσας.
Μία ακόμη απόδειξη του πόσο ο Γιώργος Γιαρισκάνης με την τέχνη του τιμά την Ελλάδα στο εξωτερικό, είναι και η πρόσφατη συμμετοχή του στην εκδήλωση του πανεπιστημίου Βέρνης Ελβετίας, «Νύχτα της επιστήμης».
Εκεί παρευρέθηκαν όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου, αλλά και ο γνωστός αγιογράφος Γεώργιος Γιαρισκάνης απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας του Αγίου Όρους, ως προσκεκλημένος του Tμήματος της Παλαιοκαθολικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Βέρνης. Μάλιστα εντυπωσίασε τους ακροατές που παρακολούθησαν με αδιάσειστο ενδιαφέρον τις συνεδριακές ενότητες του τμήματος με θέμα «Ιστορία και Θεολογία της εικόνας».
Αξιοσημείωτο είναι πως στους κύριους ομιλητές συμμετείχε ο θεολόγος καθηγητής και υπεύθυνος της ορθόδοξης θεολογίας του Πανεπιστημίου της Βέρνης, κύριος Στέφανος Αθανασίου, παρουσιάζοντας ως κύριο θέμα «Η βυζαντινή εικόνα ως κάτοπτρο για την αιωνιότητα».
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αγιογραφήθηκε από τον κύριο Γιαρισκάνη η εικόνα της Παναγίας. Η θεολογική γνώση του αγιογράφου και η κατάρτιση του στη θεολογία της εικόνος ήταν αυτή που εξέπληξε το πολυπληθές ακροατήριο το οποίο έθεσε πολλές ερωτήσεις προς τον αγιογράφο και έλαβε τις ανάλογες θεολογικές απαντήσεις.
Ακόμη δε και με την καλλιτεχνική του παρουσίαση, για την οποία δέχθηκε τα συγχαρητήρια της προέδρου Καθ. Δρ. Angela Berlis και των καθηγητών του Τμήματος της Παλαιοκαθολικής Θεολογίας.
Οι σύνεδροι είχαν την δυνατότητα συζήτησης με τον κύριο Γιαρισκάνη, ο οποίος τους εξήγησε την τέχνη της βυζαντινής αγιογραφίας. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας στο Άγιο Όρος και στην Αθωνίτιδα πολιτεία, η οποία διατηρεί και διαφυλάττει την παραδοσιακή τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας.
Οι ακροατές, επί το πλείστον προτεστάντες και καθολικοί, εντυπωσιάστηκαν με την τεχνοτροπία του αγιογράφου εκφράζοντας έντονα το ενδιαφέρον τους και αναζητώντας πληροφορίες για περαιτέρω σπουδές στην τέχνη της αγιογραφίας και την θεολογία της εικόνας.
Στο πλαίσιο του ίδιου ταξιδιού, ο Γιώργος Γιαρισκάνης υπήρξε επίσημα προσκεκλημένος από την Παλαιοκαθολική εκκλησία Πέτρου και Παύλου της Βέρνης, ενώ στο πνευματικό της κέντρο παρουσίασε μια σειρά εικόνων δίνοντας θεολογική επεξήγηση στους ενορίτες της εκκλησίας. Ας σημειωθεί πως ο αγιογράφος με τις γνώσεις του δίδαξε και έγειρε το ενδιαφέρον των ενοριτών για την ορθόδοξη θεολογία και παράδοση της εικονογραφίας.