Dark Mode Light Mode
3 κτηνίατροι στο νομό κι ένα σωρό δουλειές!
Ο Γιώργος Γραμμένος προετοιμάζεται – Η προεδρική θέση στο Δ/Σ και τα διαδικαστικά ζητήματα
Και αυτοκίνητο έκλεψαν στο Παληό

Ο Γιώργος Γραμμένος προετοιμάζεται – Η προεδρική θέση στο Δ/Σ και τα διαδικαστικά ζητήματα

Ο Γιώργος Γραμμένος αποτελεί την πρόταση της νέας δημοτικής αρχής προκειμένου στην ειδική συνεδρίαση της Κυριακής να εκλεγεί στην προεδρική θέση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Αρκετό καιρό τώρα ο κ. Γραμμένος μελετά τον κώδικα και τον κανονισμό λειτουργίας ώστε να προετοιμασθεί για τα νέα του καθήκοντα και τα όσα θα εξελιχθούν στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, όταν το σώμα με τη νέα του σύνθεση θα κληθεί να πραγματοποιήσει την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και εκπροσώπων Δημοτικών Συμβουλίων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ).
Ο επόμενος πρόεδρος του Δ/Σ έχει συνεργαστεί με την προκάτοχό του Άννα Σπανδώνη, έχει παρακολουθήσει όσες συνεδριάσεις μεσολάβησαν στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ επίκειται μία ακόμη συνάντηση. Αντικείμενο θα είναι η εξέταση ορισμένων διαδικαστικών θεμάτων που εκκρεμούν, όπως για παράδειγμα κάποιες αγωγές που ακολουθούν το δρόμο της δικαιοσύνης.
Η συγκεκριμένη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην ειδική κυριακάτικη συνεδρίαση είναι αποφασισμένη από το υπουργείο εσωτερικών κι εντάσσεται στον καλλικρατικό νόμο 3852. Συζήτηση αναφορικά με ενδεχόμενη διεύρυνση της συνθέσεως των επιτροπών προκειμένου να μετέχουν όλες οι παρατάξεις, είχε διεξαχθεί και μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010. Όπως όμως επεσήμανε ο Γιώργος Γραμμένος οι διατάξεις του νόμου είναι σαφέστατες και περιοριστικές, επομένως οποιαδήποτε διαφορετική ενέργεια και αύξηση του αριθμού των μελών θα αντιβαίνει στη νομοθεσία και κατά πάσα πιθανότητα θα ακυρωθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μ – Θ. Άρα η νέα διοίκηση είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να ακολουθήσει τα επιτασσόμενα.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Μπαίνοντας στο «πετσί του προεδρικού ρόλου», ο κ. Γραμμένος μας εξήγησε ότι σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, το αργότερο σε μία εβδομάδα κατόπιν την ειδικής συνεδριάσεως θα ακολουθήσει και μια δεύτερη. Στη διάρκεια της θα εκλεγούν τα μέλη των διοικήσεων στις δημοτικές επιχειρήσεις και στις λοιπές δημοτικές επιτροπές που προβλέπονται από το οργανόγραμμα του δήμου. Η πρώτη τακτική συνεδρίαση με θέματα τρέχοντος ενδιαφέροντος στην ημερήσια διάταξη προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Από την ημέρα εκλογής των νέων μελών σε επιχειρήσεις και επιτροπές θα μεσολαβήσει εύλογο χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε ημερών, ώστε να εγκριθούν τα πρακτικά από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Κατόπιν τούτου, οι νέες διοικήσεις και τα προεδρεία θα είναι έτοιμα για τις πρώτες τους συνεδριάσεις.
Τις σκέψεις του και τις προτάσεις του για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και για τις συνεδριάσεις του σώματος κατέθεσε ο Γιώργος Γραμμένος υπόψη της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα. Ειδικότερα, ως ημέρα προτείνεται η Δευτέρα, ενώ σε επίπεδο διάρκειας προτείνεται το σώμα να συνεδριάζει από τις 6:00 το απόγευμα έως το αργότερο τις 10:00 το βράδυ, ώστε και οι δημοσιογράφοι να διευκολύνονται στο ενημερωτικό τους έργο. Επιπλέον, έτσι θα αποδίδουν καλύτερα στα καθήκοντά τους και οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Εγκύκλιος θα αποσταλεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, βάσει της οποίας θα πρέπει δύο ημέρες προ της συνεδριάσεως όλα τα θέματα της ημερήσιας διατάξεως να είναι έτοιμα και να περιέχουν τεκμηριωμένες εισηγήσεις. Ζητούμενο είναι να αποφεύγεται η καθυστερημένη παράδοση πλήθους έκτακτων θεμάτων εκτός ημερησίας διατάξεως, διότι αρκετές από τις σχετικές αποφάσεις επιστρέφονται από την αποκεντρωμένη διοίκηση εξαιτίας ανεπαρκούς εισηγήσεως. Σε πραγματικό χρόνο και ζωντανά θα συνεχίσουν να μεταδίδονται μέσω διαδικτύου οι συνεδριάσεις του σώματος.

ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ….
Πιεστικές ήταν οι πρώτες ημέρες που πέρασε στο δημαρχείο ο Γιώργος Γραμμένος, εξαιτίας των τυπικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών που επιβάλλεται να ακολουθηθούν βάσει πρωτοκόλλου. Η γραμματεία του σώματος και η γραμματεία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα δίνουν πραγματική μάχη με το χρόνο και τον όγκο δουλειάς, ώστε να είναι συνεπείς σε ημερομηνίες και προθεσμίες αποφεύγοντας οποιοδήποτε πρόβλημα.
Ο Γιώργος Γραμμένος παραμένει ένας μάχιμος δικηγόρος που στο εξής καλείται να συνδυάσει το επάγγελμά του και τη δράση του με τα κοινά του δήμου. Αυτό το συνδυασμό τον έχει μελετήσει προσεκτικά και γνωρίζει πως το επάγγελμα του είναι εκείνο που στηρίζει την επιβίωσή του, άρα δε δύναται να το εγκαταλείψει. Η προεδρική του θέση απαιτεί ενασχόληση αλλά κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. Έτσι, ο κ. Γραμμένος εμφανίζεται σίγουρος ότι θα καταφέρει να συνδυάσει αποτελεσματικά τους δύο τομείς χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.

=

Προηγούμενο άρθρο

3 κτηνίατροι στο νομό κι ένα σωρό δουλειές!

Επόμενο άρθρο

Και αυτοκίνητο έκλεψαν στο Παληό