Dark Mode Light Mode

Ο Γιώργος Καλαντζής προβλέπει θετική απάντηση για την εναλλακτική όδευση του ΤΑΡ

Την αισιοδοξία του και την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συναντήσεως που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο γραφείο του με παρόντες τους τοπικούς φορείς της Καβάλας κι εκπροσώπους του αγωγού ΤΑΡ, εξέφρασε χθες το πρωί ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Καλαντζής. Ο οποίος κατά την έναρξη της συναντήσεως κι απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της κατασκευάστριας, τους ζήτησε να ακούσουν προσεκτικά την καβαλιώτικη πρόταση εάν ωστόσο αποφασίσουν να την απορρίψουν θα πρέπει να διαθέτουν ατράνταχτα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Ακόμη κι επί των επιχειρημάτων πάντως θα υπάρχουν ανταπαντήσεις ομοίως τεκμηριωμένες, από τους τεχνικούς παράγοντες του δήμου και της αντιπεριφέρειας Καβάλας.
Ο Γιώργος Καλαντζής ξεκαθάρισε ότι με το ζόρι όδευση από παραγωγικές περιοχές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιφερειακής ενότητας Καβάλας δεν πρόκειται να επιτραπεί. Ειδικά από τη στιγμή που η εναλλακτική πρόταση όδευσης την οποία κατέθεσαν οι τοπικοί φορείς δεν είναι δαπανηρή, δε θα απαιτήσει εκτεταμένες εργασίες, δε θα απαιτήσει καταβολή αποζημιώσεων για απαλλοτριώσεις και ποσών για αναδασμούς. Μπορεί επομένως η διαδρομή να αυξάνεται κατά ένα ή δύο χιλιόμετρα ωστόσο «ισοφαρίζεται» από τη μείωση του κόστους.
Η ενιαία κι ανυποχώρητη εικόνα που εμφάνισαν οι εκπρόσωποι της Καβάλας ήταν ομοίως σημαντική με την τεχνικά τεκμηριωμένη πρόταση που κατατέθηκε. Όταν λοιπόν η προτεινόμενη λύση δεν είναι εξωπραγματική δύσκολα θα απορριφθεί από την κατασκευάστρια. Ευχάριστη ήταν η διαπίστωση πως οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας δεν εμφανίστηκαν αρνητικοί ή επιθετικοί κατά τη διάρκεια της συναντήσεως. Τόσο οι τεχνικοί παράγοντες του δήμου όσο και της περιφερειακής ενότητας Καβάλας τέθηκαν στη διάθεση της εταιρείας προκειμένου να μεσολαβήσει συνεργασία, πριν η κατασκευάστρια επανέλθει με την απάντηση για τη προτεινόμενη ορεινή όδευση.

Προηγούμενο άρθρο

Πρώτη διαμαρτυρία έξω από το ΚΕΑΟ

Επόμενο άρθρο

Κανονισμός προς έγκριση για τη λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου – Γυμναστηρίου