Dark Mode Light Mode

Ο Γύρος της Ελλάδας με βέσπα

Μοτοσικλέτες τύπου βέσπα διέσχισαν την πόλη της Καβάλας, στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας που αφορά τον γύρο της χώρας με αυτόν τον τρόπο, με μοτοσικλέτα βέσπα.

Τους 12 περίπου μοτοσικλετιστές υποδέχτηκαν στον Άγιο Σίλα μέλη του «Κλαμπ Βέσπα Καβάλας».

Η ομάδα που κάνει το γύρο της Ελλάδας με βέσπα, αποτελείται από 10 έως 12 άτομα. Ανάλογα από ποια περιοχή η ομάδα διέρχεται, ενισχύεται με περισσότερα άτομα, που όμως δεν ακολουθούν όλη τη διαδρομή.

Η πορεία αυτή θα συνεχισθεί μέχρι να επιτευχθεί ο βασικός στόχος. Ο Αντώνης Ντώνες, εκπρόσωπος του Βέσπα Κλαμπ Καβάλας, είπε στην εφημερίδα μας:

 

«Η υποδοχή έγινε στο ξενοδοχείο «Εγνατία», ένα κομβικό σημείο, από τα μέλη του Βέσπα κλαμπ Καβάλας. Τα παιδιά ξεκινήσαμε το γύρο της Ελλάδος εδώ και μία βδομάδα, Από Πειραιά, πήγανε στην Κρήτη, ανεβήκανε Πελοπόννησο, Ιόνιο οδό, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, χθες στη Δράμα και σήμερα περνάνε από δω, από την πόλη μας. Θα τους ξεναγήσουμε στην Καβάλα, να βγάλουνε φωτογραφίες το κάστρο, τις καμάρες που βρισκόμαστε τώρα, θα πιούνε ένα καφεδάκι και θα συνεχίσουνε το ταξιδάκι τους για Θεσσαλονίκη».

ΕΡ: Έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα;

ΑΠ: «Όχι τόσο οργανωμένα. Τώρα έγινε κάτι επίσημο. Ο στόχος είναι να διαδώσουμε τη βέσπα, να μάθουνε όλοι για τη βέσπα, να έρθουνε μαζί μας, γιατί πάρα πολύς κόσμος στα ταξίδια που μας βλέπει, κατευθείαν μας ρωτάει, παίρνει τα τηλέφωνά μας…»

 

Ο Τάκης Ζώτος μίλησε για το γύρο της Ελλάδας με βέσπα, λέγοντας τα εξής:

 

«Ο γύρος της Ελλάδας με βέσπα γίνεται για πρώτη φορά. Έχει ένα βασικό στόχο, την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσω του διαδικτύου. Κι ένα δεύτερο μήνυμα η μετάδοση της αισιοδοξίας στον Έλληνα, στην κρίση που περνάμε, γιατί η βεσπα είναι μία ιδεολογία, δίνει μία χαρούμενη ενέργεια. Αυτό θέλουμε την αισιοδοξία στους Έλληνες».

ΕΡ: Περνώντας από κάθε νομό τι είναι αυτό που εισπράττεται ουσιαστικά;

ΑΠ: «Εισπράττουμε ανταπόκριση. Αγάπη πάρα πολύ για τη βέσπα, φιλοξενία – την ελληνική φιλοξενία . Ξεκινήσαμε από την Κρήτη, Καλαμάτα, Πάτρα, Γιάννενα και τώρα εδώ… Μετά συνεχίζουμε Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Εύβοια και μετά στην Αθήνα.

Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ελληνική αστυνομία, μας συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή, δεν μας άφησε ούτε λεπτό. Και πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή η κίνηση γίνεται μέσα από το Βέσπα φόρουμ Ελλάς, είναι ένας διαδικτυακός τόπος, που συγκεντρώνει όλους τους λάτρεις της βέσπας. Επίσης και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα κλαμπ της βέσπας, τοπικά και φυσικά και της Καβάλας, που χωρίς τα παιδιά δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Φτου κι απ’ την αρχή λόγω νοτιά - Για «ψύλλου πήδημα» χάθηκε η Γαλάζια Σημαία της Ραψάνης

Επόμενο άρθρο

Κόσμος της ΒΦΛ στο Δικαστήριο