• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Ο Γ. Καλαντζής σχετικά με τις παραχωρήσεις στο δήμο του τελωνείου και του παλιού δικαστηρίου

 Ο Γ. Καλαντζής σχετικά με τις παραχωρήσεις στο δήμο του τελωνείου και του παλιού δικαστηρίου

Αρκετά είναι τα εκκρεμή ζητήματα της Καβάλας που αναμένουν τις λύσεις τους από τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Αθήνας. Ένα από αυτά είναι και η παραχώρηση του τελωνείου στο δήμο Καβάλας, για το οποίο μας μίλησε ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Καλαντζής. Ο στόχος, όπως μας εξήγησε, είναι εφικτός. Με την καλή προαίρεση του ΟΛΚ διερευνάται η νομική ρύθμιση της υποθέσεως προκειμένου το κτήριο του τελωνείου να παραχωρηθεί κατά χρήση στο δήμο Καβάλας.

Για την παραχώρηση του κτηρίου είχε υπογραφεί 40ετη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΚ (πρώην λιμενικού ταμείου). Ο κ. Καλαντζής υποστήριξε ότι η χρήση του κτηρίου θα πρέπει να παραχωρηθεί στο δήμο, κάτι που σύντομα θα τακτοποιηθεί. Ασχέτως με την καλή πρόθεση εκ μέρους του ΟΛΚ, η παραχώρηση θα τελεσφορήσει εφόσον παρόμοια καλή πρόθεση επιδειχθεί κι εκ μέρους της πολιτείας.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και το αίτημα του δήμου για την παραχώρηση του παλιού δικαστικού μεγάρου. Ως λύση, σημείωσε ο Γιώργος Καλαντζής, εμφανίζεται η ανακήρυξη του κτηρίου ως διατηρητέου ώστε να προχωρήσει η αξιοποίησή του. Εξάλλου, ο μόνος φορέας στον οποίον θα πρέπει να παραχωρηθεί είναι αναμφίβολα ο δήμος Καβάλας. Έτσι θα παραμείνει ζωντανή η ιστορία του κτηρίου το οποίο μετρά εκατό χρόνια ζωής.

 

Διαβάστε επίσης