Dark Mode Light Mode

Ο Δήμαρχος δεν απάντησε σε ερώτηση για την νέα καθυστέρηση ως προς το Περιγιάλι

Υπάρχει θέμα;

Ορεξάτοι επέστρεψαν οι δημοτικοί σύμβουλοι ύστερα από την 15μερη διακοπή που μεσολάβησε σε επίπεδο συνεδριάσεων, έτσι το απόγευμα της Δευτέρας επανέφεραν για πολλοστή φορά χιλιοειπωμένα θέματα εφ’ όλης της ύλης τα οποία έχουν ήδη θιχτεί, όπως τα πάγια αιτήματα διεκδίκησης του δήμου. Σε κάποια ερωτήματα δόθηκαν απαντήσεις και κάποια άλλα απέμειναν αναπάντητα, αφού δεν αφορούσαν σε φλέγοντα ζητήματα τρέχουσας επικαιρότητας. Είναι ενδεικτικό ότι η εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση διήρκησε ενενήντα λεπτά.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση του σχεδίου Περιγιαλίου ρώτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ Στάθης Εριφυλλίδης, αφού οι πληροφορίες από την Κομοτηνή κάνουν λόγο για εκτενέστατο έλεγχο που διενεργείται και έτσι προοιωνίζεται περαιτέρω χρονική καθυστέρηση.

Για τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν επί εξαετία από τη διοίκηση του δήμου στο δημοτικό κυνοκομείο ρώτησε επίσης ο κ. Εριφυλλίδης, ύστερα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος το πρωί της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις.

Για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης προς τους πολίτες που εξελίσσεται στο άσχημο κτίριο του ΙΚΑ Καβάλας, μίλησε ο Βασίλης Λιόγκας, αναφερόμενος στα μισθώματα τα οποία καταβάλλονται ασυλλόγιστα παρά το γεγονός ότι το ίδρυμα διαθέτει ιδιόκτητο χώρο. Ο κ. Λιόγκας θέλησε να μάθει εάν ο δήμος προτίθεται να ασχοληθεί με την αναβάθμιση των υπηρεσιών περίθαλψης των δημοτών του. Δε διαφώνησε με τα λεγόμενα ο Δήμαρχος, αν και δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση αναφορικά με το κτιριακό ζήτημα. Πάντως πρόθεση συζητήσεως υφίσταται εάν και το ΙΚΑ από την πλευρά του συμφωνήσει, ακόμη και για την περίπτωση ανταλλαγής οικοπέδου εάν χρειαστεί.

Τι μέλλει γενέσθαι με τις μαθητικές μετακινήσεις, με την τροφοδοσία των σχολείων με πετρέλαιο θέρμανσης και με την ομαλότητα των προνοιακών υποδομών ρώτησε επίσης ο Βασίλης Λιόγκας τη διοίκηση του δήμου κατά την εκτός ημερησίας διατάξεως χθεσινή διαδικασία. Ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής διαβεβαίωσε ότι το πετρέλαιο επαρκή για όλα τα σχολεία του δήμου έως τον Δεκέμβριο, ενώ οι εργασίες συντηρήσεως που υλοποιούνται βοηθούν και στη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων. Ενώ για τις μαθητικές μετακινήσεις, αυτές κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν στην αρμοδιότητα των περιφερειών, σύμφωνα με την πρόθεση του Υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Για σοβαρό ζήτημα επικινδύνων φαγητών που διανέμονται στα σπίτια των ανήμπορων δημοτών μέσω του κοινωνικού προγράμματος μίλησε ο Σωτήρης Ιατρού, κατόπιν παραπόνων τα οποία διατυπώθηκαν από τους ευεργετούμενους. Μικροπρόβλημα με συγκεκριμένο προμηθευτή και για συγκεκριμένο είδος όντως υπήρξε το προηγούμενο διάστημα, διευκρίνισε ο Ανέστης Δημητριάδης ως μέλος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Ωστόσο τα πάντα διορθώθηκαν και η ποιότητα των προσφερόμενων ειδών ελέγχεται αυστηρά.

Στο τελευταίο δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ από το νοσοκομείο το οποίο καταργήθηκε κι έτσι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς τα σπίτια τους, αναφέρθηκε ο Δήμος Ζαχαριάδης χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Όλα τα ονόματα των εισακτέων σήμερα στην Πρωϊνή

Επόμενο άρθρο

Συνεχίζεται το σήριαλ των μπιτς μπαρ που δεν εξέδιδαν αποδείξεις