Dark Mode Light Mode
Η κρίση έπληξε τις λαϊκές αγορές
Ο Δήμαρχος Καβάλας απαντά στα σχόλια περί διοργανώσεως του συλλαλητηρίου
Δωρεάν οι άνεργοι στα ματς της Ένωσης

Ο Δήμαρχος Καβάλας απαντά στα σχόλια περί διοργανώσεως του συλλαλητηρίου

Απάντηση στα σχόλια που ακολούθησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της προηγούμενης Πέμπτης, αλλά και τη σύσκεψη του Σαββάτου, αναφορικά με τη διοργάνωση πανκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου έδωσε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ τονίζοντας:

«Το δημοτικό συμβούλιο χωρίς να σημειωθεί κάποια διαφωνία, αποφάσισε να στηρίξει το συλλαλητήριο, αν και δεν υπάρχει κάτι ανάλογο περί ομόφωνης αποφάσεως γραμμένο στα πρακτικά της τελευταίας συνεδριάσεως. Κανείς δεν έφερε αντίρρηση, διότι τότε θα εισέπραττε τη ρετσινιά του προδότη και του ρίψασπι. Ουδείς από τους φορείς που θέλησαν να οργανώσουν καλύτερα τη συγκέντρωση δεν φοβήθηκε οτιδήποτε. Το συλλαλητήριο θα πρέπει να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Κατόπιν των όσων συζητήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, συναντήθηκα την επόμενη ημέρα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Καβάλας εξετάζοντας το βασικό ζήτημα της μαζικότητας. Κάτι που δε θα μπορούσε να εξασφαλισθεί αποκλειστικά από τους φορείς που μετέχουν στη συντονιστική επιτροπή. Συμφωνήσαμε επομένως ότι η σύσκεψη προετοιμασίας θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Συμφωνήσαμε επίσης ότι θα προσκαλούνταν οι αντιπροσωπευτικότεροι φορείς κατά το πρότυπο του επιτυχημένο συλλαλητηρίου εναντίον του λιθάνθρακα. Για παράδειγμα, συμφωνήσαμε να προσκαλέσουμε τους άλλους τρεις Δημάρχους, αφού ένα πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο δεν αφορά μόνο στον αστικό πληθυσμό της περιφερειακής ενότητας.

Αυτονόητα προσκαλέσαμε φορείς όπως το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, το ΕΥΚ, καθώς και τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής μας αλλά και τους αγρότες. Εκείνο που έπρεπε να συζητήσουμε ήταν η άρτια οργάνωση του συλλαλητηρίου, προκειμένου αυτό να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα και να δώσει ένα επιχείρημα στους τοπικούς βουλευτές, ώστε αυτοί να ασκήσουν πιέσεις στα κυβερνητικά στελέχη. Ένα συλλαλητήριο για παράδειγμα, με παρόντες 300 ανθρώπους σίγουρα δε θα πετύχαινε το σκοπό του. Η δε οργάνωση μιας πετυχημένης διαμαρτυρίας σίγουρα δεν μπορεί να εξασφαλισθεί, με τους παραγωγικούς φορείς να διαφωνούν για μια εσπευσμένη πρωτοβουλία».

Ο Δήμαρχος Καβάλας στη συνέχεια των δηλώσεών του ξεκαθάρισε: «Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δήμους και τους υπόλοιπους φορείς. Προτείνουμε να λάβει και τοπικό χαρακτήρα η απεργιακή κινητοποίηση που θα προγραμματίστηκε για τις 20/2 από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Το συλλαλητήριο θα πρέπει να λάβει πανκαβαλιώτικη διάσταση με τη συμμετοχή και των τεσσάρων δήμων, ενώ ευχόμαστε να συμμετέχουν και οι δήμοι της γειτονικής Δράμας προκειμένου να καλύψει την Ανατολική Μακεδονία και να αναδείξει τα φλέγοντα τοπικά θέματα».

 

Προηγούμενο άρθρο

Η κρίση έπληξε τις λαϊκές αγορές

Επόμενο άρθρο

Δωρεάν οι άνεργοι στα ματς της Ένωσης