Dark Mode Light Mode

Ο Δήμος Καβάλας επανέρχεται στα κυκλοφοριακά

Δημοτικοί υπάλληλοι τοποθέτησαν χθες το πρωί στα παμπρίζ αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα σε κεντρικούς δρόμους, ενημερωτικά σημειώματα βάσει των οποίων επανέρχεται σε ισχύ το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η ελεγχόμενη στάθμευση εφαρμόζονταν στο κέντρο της πόλης από το 2005 μέχρι και το καλοκαίρι του 2013, όταν η δημοτική αστυνομία αιφνιδίως καταργήθηκε. Πρόθεση του Δήμου Καβάλας είναι το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης να επανέλθει όπως παλιά, από την 1η Φεβρουαρίου 2014. Μέχρι τότε θα γίνει ενημερωτική εξόρμηση προκειμένου να πληροφορηθούν άπαντες αυτήν την επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση.

Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν έχει καταργηθεί αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας έχει ατονήσει.

Στη θέση της δημοτικής αστυνομίας δημιουργείται τμήμα ελέγχου. Σ΄ αυτό θα υπηρετούν τουλάχιστον επτά υπάλληλοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί.

Από χθες λειτουργούν και πάλι τα συστήματα των βυθιζόμενων κολωνακίων στις εισόδους των πεζόδρομων.

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν σοβαρές παραβάσεις παράνομης στάθμευσης το τμήμα ελέγχου που αντικαθιστά τη δημοτική αστυνομία Καβάλας θα συνεργάζεται με την τροχαία Καβάλας.

Το ενημερωτικό σημείωμα που τοποθετείται στα παμπρίζ των αυτοκινήτων εκ μέρους του Δήμου Καβάλας, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ο Δήμος Καβάλας σας ενημερώνει ότι τίθεται εκ νέου σε ισχύ το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Παρακαλείσθε να προμηθεύεστε την απαιτούμενη κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης από τα κατά τόπους σημεία πώλησης. Σε περίπτωση που είσθε μόνιμος κάτοικος κι έχετε ηλεκτρονική κάρτα θα παραταθεί η ισχύ της και για τους επόμενους πέντε μήνες μετά την ημερομηνία λήξης αυτής.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Επιμένει στην υποψηφιότητά του ο Τέλης Παπάζογλου

Επόμενο άρθρο

Δικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις κεραίες