Dark Mode Light Mode

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας για την Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

Η σιωπηλή υφέρπουσα τεράστια ΜΑΣΤΙΓΑ, το κάπνισμα στερεί ανθρώπινες ζωές, προκαλεί υψηλή σοβαρή νοσηρότητα  και χρεώνει τα συστήματα Υγείας παγκοσμίως με υπέρογκα ποσά.

Οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι καπνοβιομήχανοι. «Το Κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την Υγεία», αναγράφεται σε όλα τα πακέτα καπνού. Δυστυχώς οι  καπνιστές εθισμένοι  αγνοούν το μήνυμα κινδύνου. Ο καπνός των τσιγάρων περιέχει πάνω από 4.000 βλαβερές χημικές ουσίες.

Το Κάπνισμα  προκαλεί μεταλλάξεις στο DNA  των κυττάρων και καρκίνους στόματος, ρινοφάρυγγα, λάρυγγα, πνευμόνων, οισοφάγου, στομάχου, παγκρέατος, ουροδόχου κύστης. Το Κάπνισμα αυξάνει συστηματικά τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος και αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το Κάπνισμα προκαλεί Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, εμφύσημα και  χρόνια βρογχίτιδα. Το Κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει των κίνδυνο επιπλοκών π.χ. αποβολή, πρόωρο τοκετό, χαμηλό βάρος γέννησης του νεογνού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτρέπει τις Κυβερνήσεις να προστατέψουν τους νέους από τις επιθετικές τακτικές μάρκετινγκ καπνού. Όλοι μαζί συστρατευόμαστε στην Παγκόσμια Εκστρατεία προστασίας των παιδιών από το κάπνισμα και τα νέα καπνικά προϊόντα, που και αυτά αποτελούν παγκόσμια απειλή για την Υγεία.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος ας γίνει η κάθε μέρα μας.

Για το Δ.Σ. του

Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΠΟΥΓΓΟΥΡΑ         ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΑΚΝΑΚΗ

Προηγούμενο άρθρο

Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας με τους εκπροσώπους του Σωματείου Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής Χωρίς Πλήρωμα

Επόμενο άρθρο

Θόδωρος Μαρκόπουλος: «Το φράγμα Μαρμαρά αν δεν ολοκληρωθεί τώρα, δε θα γίνει ποτέ!» (φωτογραφίες)