Dark Mode Light Mode

Ο Ιούλιος του Δημοτικού Ωδείου

Μήνας του δημοτικού ωδείου Καβάλας είναι ο μήνας Ιούλιος, όπως αποδείχθηκε χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Την Πέμπτη αρχίζουν οι εκδηλώσεις, για το 15ο φεστιβάλ Γιάννης Παπαϊωάννου, όμως το κορυφαίο γεγονός του μήνα αφορά την 3η διεθνής θερινή μουσική ακαδημία που θα γίνει στην Καβάλα. Αφορά πολλά δημοτικά ωδεία της χώρας. Αρχίζει στις 12 και τελειώνει στις 22 Ιουλίου.
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πεφάνης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Ιούλιος Παπαδόπουλος. Τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης τύπου, ήταν μία ευκαιρία απολογισμού, τώρα που όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμιτσής, η διοίκησή του παραδίδει, στη νέα δημοτική αρχή.
Ο κ. Σιμιτσής ευχαρίστησε για τη συνεργασία και την καλλιτεχνική δουλειά που έκανε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού ωδείου Καβάλας, τον Ιούλη Παπαδόπουλο. «Το δημοτικό ωδείο – είπε – βελτιώθηκε σημαντικά, τα τελευταία χρόνια», εξηγώντας ότι αυτή η βελτίωση υπήρξε και ποσοτικά και ποιοτικά. «Το παραλάβαμε είπε ο κ. Σιμιτσής, έτοιμο να κλείσει. Έγινε καλή δουλειά, συμπλήρωσε και από τους προηγούμενους προέδρους», αναφέροντας συγκεκριμένα τη Μαρία Κοζανίδου και το Νίκο Κούτρα. Για τον κ. Κούτρα τόνισε μάλιστα ότι επι των ημερών του και μετά από δική του εισήγηση αποφασίστηκε η συνεργασία με τον Ιούλη Παπαδόπουλο.
Κι εγώ ευχαριστώ το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, είπε ο Κώστας Πεφάνης. Φάνηκε σίγουρος λέγοντας ότι το δημοτικό ωδείο πια δημιουργεί πολιτισμό, ενώ για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Παπαϊωάννου, είπε ότι οι διοργανωτές δίνουν βάση στους Έλληνες καλλιτέχνες, που αναλαμβάνουν με τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί να αναδειξουν το έργο του Γιάννη Παπαϊωάννου.
Από αυτούς που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, τρεις είναι μαθητές του δημοτικού ωδείου Καβάλας, ενώ για την 3η διεθνή θερινή μουσική ακαδημία δημοτικών ωδείων , ο Κώστας Πεφάνης είπε, ότι «οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 125. Για το λόγο αυτό αναμένεται στην Καβάλα να βρίσκονται περισσότερα από 450 άτομα».

Προηγούμενο άρθρο

Διευκρινίζει ο Χ. Κοπατσάρης: «Είμαι απλά ένα εκτελεστικό όργανο του νόμου»

Επόμενο άρθρο

Μπάμπης Ευσταθιάδης: « Χρέος μας να προστατέψουμε, τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ »