Dark Mode Light Mode

Ο Καγκαΐδης συνόδευσε τον αλβανό στον εισαγγελέα

Ο δικηγόρος Καβάλας Βασίλης Καγκαΐδης συνόδευσε  το πρωί τον 23χρονο, αλβανό υπήκοο, στον εισαγγελέα Καβάλας όπου αυτός έμεινε εκεί για πολύ λίγο. Η εξέλιξη του θέματος ήταν η αναμενόμενη. Ο Μάριο Αγιάζι έμαθε από τον εισαγγελέα Καβάλας, ότι η υπόθεσή του αφορά την εισαγγελία Αθηνών. Επέστρεψε στο κρατητήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, προκειμένου να μεταχθεί στην Αθήνα όπου θα εξελιχθεί ποινικά η υπόθεσή του. Ο Β. Καγκαΐδης εκτιμά ότι δεν υπάρχει τίποτε από όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται ο πελάτης του. Ισχυρίζεται ότι η ανήλικη, κάτοικος Σπάτων Αττικής, είπε ψέματα στον Αλβανό φίλο της ότι είναι 15 ετών, ενώ ήταν μόνο 13. Υποστηρίζει ο κ. Καγκαΐδης ότι μεταξύ των δύο ανθρώπων αναπτύχθηκε πραγματικός έρωτας, ο οποίος αν και ξεκίνησε μέσα από το φέις μπουκ κατέληξε να είναι μία δυνατή αγάπη. Όπως είπε ο Β. Καγκαΐδης στους δημοσιογράφους φεύγοντας από το δικαστικό μέγαρο χθες το πρωί, ο Μάριον Αγιάζι, άφησεε να εννοηθεί ότι η σχέση του με την κοπέλα θα προχωρήσει, κι όταν αυτή συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της, θα επισημοποιηθεί. Ο Β. Καγκαϊδης ήταν πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του. Περιέγραψε μία σχέση ηλεκτρονικής φύσεως, σχέση που ήταν και παρέμεινε πλατωνική, παρά το ότι τα δύο παιδιά συνυπήρξαν στην περιοχή της Καβάλας όσες μέρες τα αναζητούσε η αστυνομία. Ο Β. Καγκαΐδης, όπως ακριβώς περιγράφει τον εντοπισμό της κοπέλας και τη σύλληψη του αλβανού φίλου της, κάνει λόγο για προσυνενοημένη διαδικασία με την αστυνομία, αφού προς αυτή την κατεύθυνση μεσολάβησαν φίλοι των δύο παιδιών, συγγενείς και των δύο ανθρώπων.

Στη δήλωση ο Βασίλης Καγκαΐδης αναφέρει τα ακόλουθα:

 

«Το ένταλμα σύλληψης για αρπαγή ανηλίκου είναι του εισαγγελέα Αθηνών, διότι η καταγγελία έγινε στα Σπάτα. Το ένταλμα σύλληψης εξετελέσθη από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, από το αστυνομικό τμήμα Ν. Περάμου – μάλλον Ελευθερουπόλεως – και δικονομικά αρμόδιο δικαστήριο είναι ο εισαγγελέας Αθηνών, στον οποίο και παραπέμπει την υπόθεση τώρα η Καβάλα».

ΕΡ Δεν απολογήθηκε;

ΑΠ: «Δεν απολογήθηκε, διότι είναι αναρμόδιο το δικαστήριο της Καβάλας. Ο εισαγγελέας Αθηνών εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης».

ΕΡ: Τι σας είπανε, υπάρχει θέμα αρπαγής ανήλικης κοπέλας;

ΑΠ: «Ένα κοριτσάκι 13 χρονών, με τη σύγχρονη μέθοδο της τεχνολογίας, τα Facebook, γνώρισε τον Μάριον Αγιάζι. Αναπτύχθηκε επί τετράμηνο μία σχέση, που θα μπορούσα να πω ερωτική πλατωνικά. Σε κάποια στιγμή το κορίτσι προσποιούμενο ότι δεν είναι 13 αλλά 15 ετών, είπε ότι θέλω να έρθω στην Καβάλα. Πήρε το ΚΤΕΛ και ήρθε. Ήρθε λοιπόν στην Καβάλα, αντάμωσε τον Μάριον Αγιάζι. Καλός, καλοβαλμένος ο Μάριον Αγιάζι, το κοριτσάκι κι αυτό μικρό, καλοβαλμένο, θέλανε να συνεχίσουν μία σχέση, με αποτελέσματα που προκύπταν από μία αγάπη. Σε κάποια στιγμή είδε στην τηλεόραση ο Μάριον Αγιάζι ότι αστυνομία κι ελικόπτερα ψάχνανε αυτούς. Τότε συνειδητοποίησαν το μέγεθος της ιστορίας αυτής και ο ίδιος προέτρεψε την κοπέλα – λόγω του ότι και της ηλικίας – να πάρει τηλέφωνο σε μία φίλη της, να πει που είναι κι όταν σε κάποια πάλι συνεχιζόταν αυτή η αναζήτηση των δύο, έβαλε ένα φίλο του να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και κοινή συναινέσει να παραδοθούν. Παρεδόθησαν κι αυτό που απεκόμισα είναι ότι άρπαγας εδώ δεν υπάρχει. Αρπαγή δεν υπάρχει. Είναι κοινή συναινέσει μία ιστορία. Αναπτυχθηκε θα μπορούσα να πω μία αγάπη, η οποία μακάρι και να τελεσφορήσει. Πιστεύω ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά της αστυνομίας η οποία διέγνωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε το ιδιαίτερο, η ιατροδικαστική έκθεση την οποία είδα και προσκομίσθηκε στη δικογραφία, δείχνει ότι δεν υπάρχει τίποτε το ιδιαίτερο. Νομίζω ότι ο απόλυτος σεβασμός του αλβανού με χριστιανική συνείδηση όμως, απέδειξε ότι δικαιούται να έχει μίας τύχης αξιόποινης καλής και ανθρώπινης συμπεριφοράς καλής. Μάλιστα βγαίνοντας όλοι τώρα εδώ, μας προσεκάλεσε το παιδί ότι σε περίπτωση που τελεσφορήσει και γίνει ο γάμος θα είμαστε καλεσμένοι και οι δημοσιογράφοι και οι δικηγόροι και οι αστυνομικοί, οι οποίοι με ανθρώπινη συμπεριφορά συνέπραξαν και διαγιγνώσκοντες ότι δεν υπάρχει τίποτε αξιόποινο φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στον Μάριον Αγιάζι.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Τα πταίσματα Ρεπούση και τα εγκλήματα του Ελευθερίου Βενιζέλου

Επόμενο άρθρο

Νέα σύσκεψη για το νερό του Δήμου Παγγαίου