Dark Mode Light Mode
Παιδικοί σταθμοί: Με ΕΣΠΑ αλλά χωρίς κοινωφελή εργασία
Ο κόσμος αγκαλιάζει πλέον την Παιδόπολη – Η διοίκηση θα τιμήσει τους δωρητές του ιδρύματος
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΗ 2013

Ο κόσμος αγκαλιάζει πλέον την Παιδόπολη – Η διοίκηση θα τιμήσει τους δωρητές του ιδρύματος

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παιδόπολης το απόγευμα του Σαββάτου η διοίκηση του φορέα θα τιμήσει και θα ευχαριστήσει δημοσίως του καβαλιώτες που επί ένα χρόνο προσφέρουν με κάθε τρόπο, στηρίζοντας την εύρυθμη λειτουργία. Η δημόσια αναγνώριση ίσως να ευαισθητοποιήσει και άλλους πολίτες ώστε να θεωρήσουν τους «ευεργέτες» της Παιδόπολης σαν παραδείγματα προς μίμηση.

Όπως παρατήρησε η πρόεδρος Μαρίνα Φιλιππίδου, η διοίκηση της Παιδόπολης θεωρεί καθήκον της να αποδώσει τα εύσημα στους περίπου διακόσιους δωρητές του ιδρύματος, οι οποίοι εξασφάλισαν την καλύτερη λειτουργία εξαιτίας της στήριξης που παρείχαν. Στη λίστα των δωρητών περιλαμβάνονται άτομα που παρέχουν τις υπηρεσίες τους όπως γιατροί, δάσκαλοι, περιλαμβάνονται πολίτες που χορηγούν τρόφιμα και άνθρωποι που στηρίζουν οικονομικά την Παιδόπολη. Για παράδειγμα, η επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος χορήγησε στο ίδρυμα ποσό ύψους 2.500 ευρώ ενώ και από φιλανθρωπική εκδήλωση εθελοντών που διοργανώθηκε τον περασμένο Μάρτη εξασφαλίσθηκε επίσης ποσό 2.000 ευρώ. Επίσης, σημαντικό ήταν και το ποσό που συγκεντρώθηκε τα Χριστούγεννα σε εκδήλωση η οποία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο GALAXY.

Η διοίκηση της Μαρίνας Φιλιππίδου πέτυχε ένα σημαντικότατο στόχο. Να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους καβαλιώτες προς την κατεύθυνση στηρίξεως του ιδρύματος. Αν και η Παιδόπολη παρέμεινε ξεχασμένη, ωστόσο φέτος οι πολίτες τη θυμήθηκαν εκ νέου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη συμπολίτες που δε γνωρίζουν ούτε το έργο του ιδρύματος ούτε τα παιδιά που φιλοξενούνται. Φαίνεται όμως ότι η παραδοχή και η αποδοχή του έργου της διοικήσεως διευρύνεται και σταδιακά όλο και περισσότεροι καβαλιώτες αγκαλιάζουν τη λειτουργία της Παιδόπολης.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου θα παραβρεθεί και ο καβαλιώτης υφυπουργός εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το ίδρυμα και έχει ήδη ενημερωθεί για τον κατάλογο των δωρητών. Εξάλλου, η ιδέα βράβευσης των δωρητών ανήκει όχι μόνο στη διοίκηση της Παιδόπολης αλλά και στον ίδιον τον κ. Παναγιωτόπουλο.

Στο τέλος του μήνα ολοκληρώνεται η φετινή σεζόν για την Παιδόπολη παράλληλα όμως λήγει και η σύντομη θητεία της διοικήσεως, που είχε αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι του 2012. Η εκδήλωση του Σαββάτου επομένως θα δώσει μια ευκαιρία απολογισμού των δράσεων και των διοικητικών πεπραγμένων. Την 1/7/2013 θα πρέπει να ορισθεί νέο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο υπό την αρμοδιότητα του οποίου θα υπάγονται η Παιδόπολη Καβάλας, η Παιδόπολη Δράμας, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, το θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ελευθερουπόλεως και το Ίδρυμα Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κομοτηνής. Οι αλλαγές κατόπιν συγχωνεύσεως των πέντε ιδρυμάτων εστιάζονται καθαρά σε διοικητικό επίπεδο. Ωστόσο η έδρα του διευρυμένου οργάνου θα έχει ως έδρα την πόλη της Καβάλας.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Παιδικοί σταθμοί: Με ΕΣΠΑ αλλά χωρίς κοινωφελή εργασία

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΗ 2013