Ικανοποιημένοι είναι οι βιβλιοπώλες από την ανταπόκριση του κοινού στην έκθεση βιβλίου που συνεχίζεται κάθε απόγευμα και βράδυ στην παραλιακή οδό. Ο κόσμος προσέρχεται αν και οι βιβλιοπώλες αναγνωρίζουν ότι λόγω των ειδικών καταστάσεων γύρω από το Δημοψήφισμα και της οικονομικής κρίσης, οι περισσότεροι επισκέπτες βλέπουν αποχωρούν χωρίς να αγοράζουν. Ο Δημήτρης Χαδόλιας ευχαριστεί το επιμελητήριο και τη δημοτική βιβλιοθήκη για τη συμπαράστασή τους στη φετινή έκθεση, όπως επίσης και τα μέλη του συλλόγου που συμμετέχουν με περίπτερά τους σε αυτήν.
Οι δηλώσεις του κ. Χαδόλια είναι οι ακόλουθες: «Ελπίζουμε γενικά ότι είμαστε και τυχεροί, γι΄ αυτή τη βδομάδα ήταν λίγο δύσκολα. Θα δούμε όμως. Πέρασε κόσμος, είδε βιβλία. Είναι δύσκολα αυτόν τον καιρό για όλους και ειδικά για το βιβλίο».
ΕΡ: Μας έχει πει ο κ. Θεοχαρίδης ότι βασικά οι βιβλιοπώλες στηρίζουν έναν θεσμό που έχει τη δική του ιστορία, αυτό είναι μάλλον φανερό;
ΑΠ: «Φανερό, ιδίως φέτος. Είναι φανερό και κάθε χρόνο, γιατί έτσι κι αλλιώς χωρίς τη δημοτική βιβλιοθήκη κι εμάς δε θα γινόταν κάτι. Αυτό δε βασίζεται στο οικονομικό κομμάτι καθόλου».
ΕΡ: Βοηθάει η δημοτική βιβλιοθήκη λοιπόν;
ΑΠ: «Σαφώς. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Επιμελητήριο τα δύο τελευταία χρόνια βοηθάει οικονομικά όσον αφορά τις τέντες, οι βιβλιοχαρτοπώλες που επιμένουν να συμμετάσχουν σ΄ αυτό το θεσμό».
ΕΡ: Φέτος υπάρχουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις;
ΑΠ: «Ναι. Υπάρχουν κι εκδηλώσεις. Οι παραμυθάδες κάθε τόσο κάνουν εκδηλώσεις, διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά. Είπαμε, υπάρχει επισκεψιμότητα, υπάρχει επαφή με βιβλίο, δεν υπάρχει το ανάλογο οικονομικό κέρδος, αλλά έτσι κι αλλιώς για μας αυτό δεν είναι αυτοσκοπός».
ΕΡ: Τι διαθέτουνε οι πάγκοι;
ΑΠ: «Τα πάντα. Από παιδικά βιβλία, λογοτεχνία, δοκίμια, ιστορικά, πολλά, ότι θέλει ο καθένας μπορεί να βρει».
ΕΡ: Οι τιμές;
ΑΠ: «Και πολύ χαμηλές και οι λεγόμενες στη μέση συνηθισμένες όσον αφορά τα βιβλία, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές προσφορές».