Dark Mode Light Mode
6000 ευρώ για μία εκπομπή στην Ιχθυόσκαλα
Ο Κώστας Ευθυμιάδης σχολιάζει τις επιλογές υποψηφίων στους δήμους Καβάλας & Παγγαίου
Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου ο Βαγγέλης Παππάς θα παρουσιάσει το συνδυασμό του

Ο Κώστας Ευθυμιάδης σχολιάζει τις επιλογές υποψηφίων στους δήμους Καβάλας & Παγγαίου

Ο πρόσφατα επανεκλεγόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστας Ευθυμιάδης μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ για το θέμα της επιλογής των υποψηφίων δημάρχων στους δήμους Καβάλας και Παγγαίου. Ο κ. Ευθυμιάδης ρωτήθηκε εάν θα αναλάβει κάποιες τοπικές πρωτοβουλίες ή εάν θα αναμένει κατευθύνσεις από την κεντρική διοίκηση της ΝΔ, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, όχι μόνο για τις δημαρχιακές υποψηφιότητες αλλά και για τους προτεινόμενους υποψηφίους της αντιπεριφέρειας Καβάλας και της περιφέρειας ΑΜΘ.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ απάντησε ότι επί των συγκεκριμένων θεμάτων η τοπική επιτροπή θα πρέπει να πορευθεί παράλληλα με την κεντρική διοίκηση. Ήδη δρομολογήθηκε συνάντηση όλων των προέδρων της Βόρειας Ελλάδας την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα παραστούν κι εκπρόσωποι των κεντρικών οργάνων της ΝΔ προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα οργάνωσης και πολιτικής δράσης, έτσι ώστε να προκύψουν οι πρώτες κατευθύνσεις.

Επί του παρόντος καμία αναφορά σε χρονοδιαγράμματα και πολιτικές κατευθύνσεις δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά, το θέμα έχει τεθεί σε καβαλιώτικο επίπεδο από πολιτικά στελέχη και όχι μόνο, τα οποία ζητούν να ξεκαθαρίσει εγκαίρως το τοπίο έτσι ώστε να χαραχθεί μια γόνιμη πορεία προς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατά την άποψη του Κώστα Ευθυμιάδη, χρονικό περιθώριο υπάρχει, αν και έχουν ανακύψει πρωτοβουλίες καβαλιωτών οι οποίοι επιδιώκουν να αναλάβουν την εξουσία και τη διοίκηση, κυρίως του δήμου Καβάλας. Ακόμη όμως κι αυτές οι πρωτοβουλίες, παραμένουν ανολοκλήρωτες επομένως όχι κι απόλυτα έτοιμες.

Οι προηγούμενες εκλογικές εμπειρίες της τοπικής ΝΔ ήταν οδυνηρές και ο διχασμός που ως γνωστό είχε εκδηλωθεί, θα πρέπει να ξεπεραστεί, παρατήρησε ο κ. Ευθυμιάδης. Το κόμμα πρέπει να εμφανιστεί με ενιαία έκφραση, η οποία θα εκπροσωπηθεί από ένα πρόσωπο που σε τίποτε δε θα θυμίζει το άσχημο παρελθόν. Αυτό το πρόσωπο θα έχει τη δυνατότητα να τεθεί υπεράνω του διχαστικού παρελθόντος. Δεν είναι μόνο η λογική που επιβάλλει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά είναι και η ίδια η πραγματικότητα που οδηγεί στον επικεφαλής του συνδυασμού.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ αναγνώρισε ότι δυσκολία επικρατεί και στο δήμο Παγγαίου διότι δε σημειώνεται ενότητα σε επίπεδο απόψεων των στελεχών. Ειδικότερα, από τον ήδη υποστηριχθέντα συνδυασμό του Γιάννη Φιλόσογλου έχουν αναδυθεί αντιθέσεις και αντιδράσεις, ως μία συνέχιση της πορείας του πρώην δημάρχου Ελευθερουπόλεως. Το εσωτερικό ζήτημα της παρατάξεως θα πρέπει να ξεπεραστεί. Ο κ. Φιλόσογλου εμφανίζεται αποφασισμένος να μετέχει στην εκλογική διαδικασία, ανεξαρτήτως εάν το κόμμα της ΝΔ παρέχει ή όχι στήριξη. Κάποια ομάδα των στελεχών του επιμένει σε δική της απόφαση κι άρα επιβάλλεται η εξεύρεση μιας ενωτικής λύσης.

Η κ. Ευθυμιάδης δε γνωρίζει ακόμη εάν η κεντρική διοίκηση του κόμματος θα επιδιώξει στηρίξεις για τις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων. Ενδόμυχα πάντως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξουν επίσημοι υποψήφιοι δήμαρχοι στηριζόμενοι από τη ΝΔ.

 

Προηγούμενο άρθρο

6000 ευρώ για μία εκπομπή στην Ιχθυόσκαλα

Επόμενο άρθρο

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου ο Βαγγέλης Παππάς θα παρουσιάσει το συνδυασμό του