Dark Mode Light Mode
Μικρή προσέλευση στην συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου
Ο Κώστας Τερζίδης υποστηρίζει: «Επιχειρείται λεηλασία της Διαχείρισης Πληροφοριών»
Στο κτηματολόγιο προχωρά το σχέδιο Περιγιαλίου

Ο Κώστας Τερζίδης υποστηρίζει: «Επιχειρείται λεηλασία της Διαχείρισης Πληροφοριών»

Επί των ημερών του καθηγητή Κώστα Τερζίδη δημιουργήθηκε στο ΤΕΙ Καβάλας το τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών. Στην εβδομάδα που μεσολάβησε από την υπουργική ανακοίνωση του αναθεωρημένου σχεδίου ΑΘΗΝΑ, επικράτησε βαριά ατμόσφαιρα κι αρκετοί παράγοντες του ιδρύματος «φωτογράφισαν» τους καθηγητές του συγκεκριμένου τμήματος ως υπευθύνους για τον κίνδυνο να απομείνει το ΤΕΙ χωρίς σχολή πληροφορικής.

Χθες το πρωί από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Κώστας Τερζίδης ρωτήθηκε για το θέμα κι απάντησε: «Το ΤΕΙ Καβάλας δεν κινδυνεύει εξαιτίας κάποιων ενεργειών μας. Οι ενέργειες που εκδηλώθηκαν από το τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών στόχευαν στη διατήρηση ενός τμήματος μοναδικού για την Ελλάδα και το οποίο διακρίνεται για τις επιδόσεις του». Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Τερζίδης είπε τα εξής:

 

ΕΡ: Για ποιο λόγο το αναθεωρημένο σχέδιο ΑΘΗΝΑ δεν περιελάμβανε το συγκεκριμένο τμήμα;

ΑΠ: Την ερώτηση αυτή θα πρέπει να την απευθύνετε στον πρόεδρο του ιδρύματος. Εκείνος έκανε τις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο κι άρα εκείνος γνωρίζει καλύτερα.

 

ΕΡ: Το τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών κινήθηκε μεμονωμένα σε διαπραγματευτικό επίπεδο με το υπουργείο;

ΑΠ: Ασφαλώς. Το τμήμα εξέφρασε τη δυσφορία του προς το υπουργείο για το γεγονός ότι αν και πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που τέθηκαν, εντούτοις εξοβελίστηκε.

 

ΕΡ: Μήπως η μεμονωμένη σας παρέμβαση έβλαψε το τμήμα;

ΑΠ: Αυτό είναι μύθος. Πάλι μόνοι θα έρθουμε σε επαφή και θα διεκδικήσουμε, διότι η διοίκηση του ιδρύματος δε λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα, ότι δηλαδή το τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών διαθέτει καλό παρελθόν, παρόν και μέλλον. Εξάλλου, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι κυρίως να εξασφαλισθεί το μέλλον του τμήματος, την ίδια στιγμή που επιχειρείται η διατήρηση τμημάτων τα οποία μόνο εν μέρει πληρούν τις υπουργικές προϋποθέσεις.

 

ΕΡ: Έχει κάποιο πρόβλημα με το τμήμα σας η διοίκηση του ιδρύματος;

ΑΠ: Αυτό διερωτώμαι όχι μόνο εγώ αλλά όλοι στο τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών. Ο πρόεδρος μέχρι στιγμής δεν περιέβαλε το τμήμα με την απαραίτητη αγάπη όπως θα άρμοζε στις διακρίσεις του. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις γι’ αυτή τη συμπεριφορά και η πλέον πρόσφατη που προκάλεσε άσχημη εντύπωση και κλίμα, ήταν ότι με ευθύνη του προέδρου ελήφθησαν αποφάσεις οι οποίες προκατέλαβαν τις αποφάσεις του τμήματος. Θυμίζω ότι η απόφαση του τμήματος αφορά στην αυτοδύναμη διατήρησή του ως έχει. Η Διαχείριση Πληροφοριών διαθέτει σπουδαστές και αυτοχρηματοδοτούμενο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ενώ πέρασε και όλες τις αξιολογήσεις. Στο βωμό ποιων σκοπιμοτήτων λοιπόν θα πρέπει να θυσιαστεί;

 

ΕΡ: Αυτό που μας αναφέρατε είναι και η απόφαση της συνελεύσεως του τμήματος;

ΑΠ: Ακριβώς. Η απόφαση θα σταλεί στη διοίκηση του ιδρύματος και στο υπουργείο παιδείας. Έστω κι αν η διοίκηση δεν περίμενε να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση κι έπειτα να καταθέσει την πρότασή της προς το υπουργείο. Σαφώς κι έχουμε το δικαίωμα να πληροφορήσουμε τις αρχές και το δίκαιο του αιτήματός μας.

 

ΕΡ: Μήπως ρίξουν και πάλι τις ευθύνες σε εσάς;

ΑΠ: Ας γίνει κι έτσι. Αφού αυτή είναι η εύκολη λύση. Εμείς απλά διακηρύσσουμε ότι έτσι η Καβάλα χάνει ένα τμήμα. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο, αλλά είναι το τρίτο μεγαλύτερο, το πρώτο του ΤΕΙ που αξιολογήθηκε κι ένα από τα πέντε που αξιολογήθηκαν, με το πρώτο αυτοδύναμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα βάσει του νέου νόμου και με 70 μεταπτυχιακούς φοιτητές. Γιατί επομένως να κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα την ίδια στιγμή που αναβιώνουν κάποια άλλα, τα οποία δε διαθέτουν καν καθηγητές και σπουδαστές; Δε σκοπεύω να κατονομάσω ή να στοχοποιήσω άλλα τμήματα όπως πράττουν ορισμένοι άλλοι για το τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών.

 

ΕΡ: Ποια είναι η πρόβλεψή σας;

ΑΠ: Δε γνωρίζω τι θα γίνει. Αν επικρατήσει η κοινή λογική τότε το τμήμα θα πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία, κάτι που θα είναι προς όφελος του ΤΕΙ μιας και καλύπτει ένα διεπιστημονικό πεδίο αιχμής. Είναι αυτό που σήμερα χρειάζεται η οικονομία της χώρας ώστε να ανακάμψει. Το κλείσιμο θα συμπαρασύρει κι άλλα τμήματα.

 

ΕΡ: Αν το τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών συγχωνευθεί με το τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής αυτό θα σημάνει το κλείσιμό του με διαφορετικό τρόπο;

ΑΠ: Αν επιχειρηθεί η ενίσχυση του τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών με επιπλέον προσωπικό από άλλα τμήματα, επ’ αυτού δεν υπάρχει διαφωνία. Θα ήταν ωστόσο άδικο να κλείσει ένα άλλο επίσης βιώσιμο τμήμα για την υποτιθέμενη ενίσχυση της Διαχείρισης Πληροφοριών. Δυστυχώς επιχειρείται η λεηλασία των τίτλων και των διακρίσεων που κατέχει το τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών.

 

Προηγούμενο άρθρο

Μικρή προσέλευση στην συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου

Επόμενο άρθρο

Στο κτηματολόγιο προχωρά το σχέδιο Περιγιαλίου