Dark Mode Light Mode
Κολονάκια στην Ερυθρού Σταυρού
Ο Μάκης Παπαδόπουλος μιλά: Υπέρ της ενότητας και σχετικά με τις χρεοκοπημένες τράπεζες
Απάντηση στην καταγγελία Νασιάδη

Ο Μάκης Παπαδόπουλος μιλά: Υπέρ της ενότητας και σχετικά με τις χρεοκοπημένες τράπεζες

Απουσίασε από την κοινή συνέντευξη τύπου θεσμικών φορέων και συλλογικών οργάνων υπέρ του ΝΑΙ την περασμένη Τετάρτη ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος και προτίμησε να εκδώσει μια ανακοίνωση κατακρίνοντας την ομαδική πρωτοβουλία. Επιπλέον, χθες το πρωί ο κ. Παπαδόπουλος αναρωτήθηκε, εάν κάποιος δήμαρχος λάβει δημόσια θέση ενόψει ενός δημοψηφίσματος, την επόμενη ημέρα της διενέργειάς του με ποια από τις δύο πλευρές τάσσεται; Ένας δήμαρχος, μας απάντησε, πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό όλων των δημοτών. Ένας δήμαρχος δικαιούται να διαθέτει την προσωπική του άποψη, μπορεί να παραθέτει τα δεδομένα, αλλά δεν του επιτρέπεται να αναμειγνύεται και να επηρεάζει την κοινή γνώμη. Οι έχοντες θεσμικό ρόλο θα πρέπει επίσης να μεριμνούν εγκαίρως για την επόμενη ημέρα.

Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, μέσω του δημοψηφίσματος ο λαός έκρινε ότι τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να τη συνεχίσει η κυβέρνηση. Ο κ. Παπαδόπουλος επίσης, εξαρχής πρέσβευε ότι δεν υπήρχε ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ανεξαρτήτως της δημοψηφικής επιλογής του λαού. Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος αποφάνθηκε ότι προκειμένου να διαθέτει ένα νόμισμα η χώρα δεν είναι απαραίτητο να απεμπολήσει την εθνική της ανεξαρτησία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του κόσμου. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας παραθέτοντας τα ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών, σημείωσε ότι οι πολίτες και οι επιχειρηματίες ουσιαστικά εγγυήθηκαν με τις περιουσίες τους τη βιωσιμότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Επί του θέματος, ο Μάκης Παπαδόπουλος επεσήμανε:

«Όσο παραμένουν κλειστές οι χρεοκοπημένες τράπεζες κι άρα κινδυνεύουν με πτώχευση, για τη διάσωση και τη νέα ανακεφαλαιοποίησή τους, θα ζητηθεί σημαντικό κούρεμα των καταθέσεων. Οι ελληνικές τράπεζες δε θα είναι σε θέση να πληρώνουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε εκείνη με τη σειρά της θα κινηθεί προκειμένου να ρευστοποιήσει τις εγγυήσεις που της έχουν εκχωρηθεί. Γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να βγει στο σφυρί όλη η ελληνική ιδιωτική περιουσία, δηλαδή τα ακίνητα και οι επιχειρήσεις.

Μπορεί η επίτευξη συμφωνίας την Κυριακή να διαδραματίσει κάποιο ρόλο, ενόσω όμως τα περιθώρια εντός της χώρας στενεύουν και η ανάπτυξη δεν έρχεται φέρνοντας μαζί και ομαλή ροή χρημάτων, τόσο υποβαθμίζεται η οικονομία. Στοιχείο που δημιουργεί πρόβλημα. Μπροστά μας δυστυχώς ανοίγονται ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες. Γι’ αυτό και προέχει η ανάγκη να παραμείνουμε ενωμένοι, να εργαστούμε από κοινού για την ανασυγκρότηση της χώρας, μέσα από ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Πρέπει να ανασυνταχθούμε, διαφυλάττοντας την εθνική μας ενότητα ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας. Απομείναμε απελπιστικά μόνοι και γι’ αυτό επιβάλλεται να παραμείνουμε ενωμένοι».

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Κολονάκια στην Ερυθρού Σταυρού

Επόμενο άρθρο

Απάντηση στην καταγγελία Νασιάδη