Dark Mode Light Mode
Ημερίδα για το ελαιόλαδο Θάσου
Ο Ντίνος Κλειτσιώτης υποστηρίζει:«Ίδια μεταχείριση σε δημοτικούς αστυνομικούς & σχολικούς φύλακες»
Κινητικότητα στον ΑΟΚ

Ο Ντίνος Κλειτσιώτης υποστηρίζει:«Ίδια μεταχείριση σε δημοτικούς αστυνομικούς & σχολικούς φύλακες»

Στην Αθήνα μεταφέρθηκε τη Δευτέρα το ενδιαφέρον όλων για τις προωθούμενες απολύσεις σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών και καθηγητών. Εκεί όπου αναμένονταν να συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία το σχετικό σχέδιο νόμου. Κατά την άποψη του βουλευτή Καβάλας Ντίνου Κλειτσιώτη υπάρχει ακόμη περιθώριο αλλαγής των δεδομένων.

Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Κλειτσιώτης ήταν ο μοναδικός που συναντήθηκε και άκουσε τα παράπονα των εργαζομένων οι οποίοι κινδυνεύουν να απολυθούν από τον δήμο Καβάλας. Ο κ. Κλειτσιώτης χθες το πρωί μας μίλησε για μία κάθετη και όχι δίκαιη απόφαση της κυβέρνησης που θα πλήξει τους εργαζόμενους. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι δυστυχώς η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει την απόφαση, εξαιτίας της αργοπορίας του προηγούμενου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην υλοποίηση των δεσμεύσεων έναντι της τρόικα.

Εκείνο που θέλησε να μας μεταφέρει ο Ντίνος Κλειτσιώτης ήταν και η τοποθέτηση του νέου Υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη μετακίνηση του 90% των δημοτικών αστυνομικών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό θα συμβεί παράλληλα με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τους δήμους προς το Υπουργείο. Εξάλλου, η συνέχιση των αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς το ανάλογο προσωπικό θα είναι κάτι απολύτως μάταιο.

Η ίδια αντιμετώπιση εκτιμά ο κ. Κλειτσιώτης ότι θα πρέπει να επιφυλαχθεί και για τους σχολικούς φύλακες έστω και κατόπιν αξιολογήσεως. Ο βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα παλέψει για την τροποποίηση του επίμαχου άρθρου 81, συμπεριλαμβανόμενου στο πολυνομοσχέδιο. Στο απλό ερώτημα, εάν ο ίδιος θα ψηφίσει το νομοσχέδιο κατόπιν ενδεχόμενων τροποποιήσεων, ο κ. Κλειτσιώτης παρατήρησε ότι στη δύσκολη παρούσα συγκυρία όλοι οφείλουν να βάλουν το λιθαράκι τους προκειμένου η χώρα να ξεφύγει από την κρίση. «Θα το παλέψουμε στο πλαίσιο συζητήσεων κι ευελπιστώ ότι θα βρούμε τη χρυσή τομή που θα λειτουργήσει προς το δικαιότερο» επεσήμανε χθες ο βουλευτής.

Την ίδια μεταχείριση δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων σκόπευε ο κ. Κλειτσιώτης να τη θέσει επιτακτικά στην εσωκομματική συζήτηση που θα διεξάγονταν πριν τη κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή, αλλά και κατά τη διάρκεια αναλύσεως των άρθρων εντός του κοινοβουλίου.

Την άποψη περί πιθανής μειώσεως του ΦΠΕ στην εστίαση από τις αρχές Αυγούστου εξέφρασε επίσης ο Ντίνος Κλειτσιώτης, αρκεί η μείωση ποσοστού 10% να μετακυλήσει στις τιμές τις οποίες θα πληρώνει ο τελικός καταναλωτής. Εάν αυτό διαπιστωθεί ότι δε συμβαίνει, τότε δυστυχώς το ποσοστό θα επανέλθει στο 23%.

Επίσης, σχετικά με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμών οφειλών που αφήνει εκτός τους οφειλέτες του ΦΠΑ, ο κ. Κλειτσιώτης εξ επαγγέλματος γνωρίζει ότι δυστυχώς ελάχιστοι θα καταφέρουν να ενταχθούν. Οι πιέσεις που ασκούνται προς τους κ.κ. Στουρνάρα και Μαυραγάνη είναι ισχυρές κι εκ μέρους του καβαλιώτη βουλευτή, ωστόσο απαιτείται προηγούμενη συνεννόηση με τους δανειστές. Υπάρχει περιθώριο διεύρυνσης των κριτηρίων αλλά όχι άμεσα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ημερίδα για το ελαιόλαδο Θάσου

Επόμενο άρθρο

Κινητικότητα στον ΑΟΚ