Dark Mode Light Mode
Ηγείται στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ
Ο Ν. Κλειτσιώτης παραδέχεται ασαφείς οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί ελαφρύνσεων
Οι τυχεροί για τα εισιτήρια διαρκείας του ΑΟΚ

Ο Ν. Κλειτσιώτης παραδέχεται ασαφείς οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί ελαφρύνσεων

Κάποιοι χαρακτήρισαν ως «ψίχουλα» τις εξαγγελίες περί μειώσεων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τελετή εγκαινίων της φετινής ΔΕΘ. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη διατήρηση των επιδομάτων, την αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Σημείωσε ότι η φορολογική βάση του ΕΝΦΙΑ διευρύνθηκε, τα λάθη διορθώθηκαν ενώ ο φόρος θα μειωθεί στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Επίσης, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τον οδικό χάρτη φορολογίας για τον επόμενο χρόνο.
Σχολιάζοντας τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης εξήγησε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε τις κυβερνητικές κατευθυντήριες γραμμές για το επόμενο διάστημα. Παραδέχθηκε όμως ότι η τοποθέτηση του κ. Σαμαρά δεν ήταν σαφέστατη, αφού συγκεκριμένος στάθηκε μόνο στη μείωση 30% του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Σαφώς και το μέτρο είναι θετικό, αλλά οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί αναφορικά με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες μάλλον δεν ικανοποιήθηκαν. Τον επόμενο μήνα και με την κατάθεση του προϋπολογισμού θα οριστικοποιηθούν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κ. Κλειτσιώτη, η πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τις 72 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα ικανοποιήσει τους επιχειρηματίες, αλλά και τους πολίτες για την τακτοποίηση των οφειλών τους προς τις εφορίες. Η 6ετής ρύθμιση είναι καλή, μας είπε ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Συμπλήρωσε επίσης το θετικό βήμα της μείωσης στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης προβλέποντας ότι το ποσοστό θα αγγίξει το 30 ή ακόμη και το 35%.
Ο καβαλιώτης βουλευτής απέκλεισε την ενδεχόμενη προκήρυξη εθνικών εκλογών τουλάχιστον μέχρι το Φεβρουάριο του 2015, διότι η διενέργειά τους θα ήταν επιβαρυντική για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Η διαρκής εκλογολογία διόλου δε βοηθά τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης διατύπωσε την αισιοδοξία του για την εξασφάλιση των 180 θετικών ψήφων που απαιτεί η εκλογική διαδικασία, ώστε να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της δημοκρατίας. Η ελληνική βουλή θα συναισθανθεί τις τεράστιες δυσκολίες που βιώνει ο λαός κι έτσι θα αποφύγει μια καταστροφική προσφυγή στις κάλπες των εθνικών εκλογών, εκτίμησε ο κ. Κλειτσιώτης.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ηγείται στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ

Επόμενο άρθρο

Οι τυχεροί για τα εισιτήρια διαρκείας του ΑΟΚ