• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Ο Ν. Ξανθόπουλος για το 5ο Γυμνάσιο: «Δε θα άφηνα το παιδί μου να κάνει μάθημα στο κτήριο»

 Ο Ν. Ξανθόπουλος για το 5ο Γυμνάσιο: «Δε θα άφηνα το παιδί μου να κάνει μάθημα στο κτήριο»

Όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης επισκέφθηκε τη Δευτέρα η νέα δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, συνοδευόμενη από το Γιώργο Φιλόσογλου, το Νίκο Ξανθόπουλο και τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Κουράκο. Η δήμαρχος ενέκρινε τη λύση μεταφοράς των μαθητών του 21ου δημοτικού σχολείου του Αγίου Λουκά στο Φλωρέξ και στο σχολείο της οδού Αλκίνοου.
Όλα δείχνουν ότι την προεδρική θέση της σχολικής επιτροπής με αρμοδιότητα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του δήμου, θα αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ξανθόπουλος. Ύστερα από την περιοδεία που πραγματοποίησε τη Δευτέρα συνοδεύοντας την κ. Τσανάκα στις σχολικές μονάδες, αλλά και την ενημέρωση που έλαβε για το κτιριακό απόθεμα των σχολείων, ο κ. Ξανθόπουλος διαπίστωσε ότι πράγματι στο δημοτικό της περιοχής Φλωρέξ υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας των μαθητών του 21ου και χωρίς να προκληθούν προβλήματα στους «οικοδεσπότες». Επτά έτοιμες αίθουσες διδασκαλίας υπάρχουν διαθέσιμες στο δημοτικό του Φλωρέξ για να υποδεχθούν τους φιλοξενούμενους μαθητές. Σύντομα ανάλογη επιτόπια διερευνητική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στο δημοτικό σχολείο της οδού Αλκίνοου, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα πριν από την ημέρα έναρξης των μαθημάτων.
Ένα ακόμη θέμα που υπολείπεται να τακτοποιηθεί είναι και η μεταφορά των μαθητών του 21ου δημοτικού στα αντίστοιχα συγκροτήματα όπου θα στεγαστούν. Η νέα διοίκηση του δήμου θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να εκμηδενιστεί η ταλαιπωρία και των μαθητών αλλά και των γονέων τους. Το θέμα αυτό πάντως θα τακτοποιηθεί με τη συνεργασία της δημοτικής και της περιφερειακής διοικήσεως, αφού οι δαπάνες των μαθητικών μετακινήσεων βαρύνουν το ταμείο της περιφέρειας ΑΜΘ.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Με μελανά χρώματα περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν στο 5ο γυμνάσιο ο Νίκος Ξανθόπουλος, κάνοντας λόγο για ένα ταλαιπωρημένο κτηριακό συγκρότημα, όπου δεν έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Ούτε η όψη του βελτιώθηκε αλλά ούτε και εργασίες για την εξασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών πραγματοποιήθηκαν. Κατά την προσωπική άποψη του κ. Ξανθόπουλου το κτήριο του 5ου γυμνασίου δεν είναι ικανό να φιλοξενήσει μαθητές κι εκπαιδευτικούς το επόμενο διάστημα.
«Εγώ, ως γονιός, δε θα άφηνα το παιδί μου να κάνει μάθημα στο συγκεκριμένο σχολικό κτήριο. Δε θα περίμενα άπρακτος να πέσει κάποια μαρκίζα στο κεφάλι ενός παιδιού. Ένας επιτόπιος έλεγχος είναι αρκετός για να επαληθεύσει τα λεγόμενά μου, αν και αρμόδιες να αποφανθούν για την επικινδυνότητα του χώρου είναι οι τεχνικές υπηρεσίες. Στις αίθουσες διδασκαλίας για παράδειγμα, οι τοίχοι είναι γεμάτοι υγρασία και μούχλα, με τους σοβάδες να είναι φουσκωμένοι κι έτοιμοι να αποκολληθούν. Ενώ η περίφραξη της αυλής, από την πλευρά του τελωνείου, είναι έτοιμη να υποχωρήσει.
Καμία εργασία συντήρησης του σχολείου δεν έχει υλοποιηθεί. Οι συνθήκες επομένως είναι ντροπιαστικές όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και γενικότερα για τη χερσόνησο της Παναγίας. Εάν το θέμα αφορούσε αποκλειστικά σε εμένα, θα αποφαινόμουν ότι το 5ο γυμνάσιο θα πρέπει να κλείσει και οι μαθητές του να μετακινηθούν, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες επισκευής του. Τα συμπεράσματά μου προέκυψαν κατόπιν επισκέψεώς μου στο κτήριο, με τη συνοδεία του κ. Τσίρλη, προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, αλλά και με τη βοήθεια του σχολικού διευθυντή που μας κατέδειξε τα προβλήματα», επεσήμανε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο κ. Ξανθόπουλος.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΑΠΑΝΤΑ Ο Θ. ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ
Άμεση απάντηση επί του θέματος έσπευσε να δώσει ραδιοφωνικά ο απερχόμενος αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος διευκρίνισε: «Θα παρακαλούσα τον κ. Ξανθόπουλο να μην εκφέρει απόψεις για τις οποίες απαιτούνται μηχανικές γνώσεις. Σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει να υποχωρήσει η περίφραξη του 5ου γυμνασίου. Όντως, υπήρξε και παραμένει πρόβλημα με την πτώση σοβάδων που οφείλεται στην παλαιότητα του κτηρίου και στην υγρασία που δημιουργείται. Ποσό 90.000 ευρώ προϋπολογίσθηκε για την αντιμετώπιση των αναγκών του σχολείου, ωστόσο λόγω των εκλογών δεν καταφέραμε ούτε προσωπικό να εξασφαλίσουμε προκειμένου να γίνει η συντήρηση, αλλά ούτε και το έργο να δημοπρατήσουμε.
Πάντως έχει βρεθεί η λύση αντιμετώπισης του προβλήματος. Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν διότι εντός των ημερών θα αρχίσουν οι εργασίες, θα ελεγχθούν οι σοβάδες στις οροφές κι άρα τα όποια προβλήματα εκκρεμούν θα αποκατασταθούν έως την ημέρα του αγιασμού. Βεβαίως, στη συνέχεια θα απαιτηθούν γενναίες παρεμβάσεις, αυτό όμως προϋποθέτει την εκπόνηση μελέτης και την αδειοδότηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, αφού το κτήριο είναι διατηρητέο».

=

Διαβάστε επίσης