Dark Mode Light Mode

Ο πρώην της Καβάλας κι ο επόμενος της Δράμας

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι ψηφοφορίες στο τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, συγκροτήθηκαν δηλαδή τα όργανα με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του περασμένου Νοέμβρη. Πλέον υπάρχει προεδρείο και στην αντιπροσωπεία αλλά και στη διοικούσα επιτροπή. Νέος πρόεδρος του τμήματος ο μηχανικός από τη Δράμα, Δημήτρης Κυριαζίδης, δημόσιος υπάλληλος. Εξελέγη πρόεδρος με ψήφους καβαλιωτών μηχανικών, ενώ είχε ολόθερμη υποστήριξη από τους μηχανικούς του νομού Δράμας.

Ο Δ. Κυριαζίδης εξελέγη πρόεδρος στις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης. Στην αρχή της διαδικασίας η παράταξη ΟΡΜΗ ζήτησε αναβολή των ψηφοφοριών για μία εβδομάδα. Αυτό το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Αντιπρόεδρος της διοικούσας εξελέγη ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Δηλώσεις του χθες το πρωί σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκαν σε κλίμα συναίνεσης που όπως είπε υπήρξε στη διάρκεια των ψηφοφοριών.

Η μικρή και μοναδική έκπληξη έγινε για τη θέση του γενικού γραμματέα της διοικούσας επιτροπής. Απεσύρθη η υποψηφιότητα του Στέφανου Καραγιώργη, μηχανικού από τη Δράμα, υπερψηφίστηκε ο εκπρόσωπος της παράταξης ΟΡΜΗ, Γιώργος Τσακαλίδης που είναι ο νέος γενικός γραμματέας με 38 ψήφους. Η διαδικασία άρχισε όσον αφορά την αντιπροσωπεία και τη συγκρότηση του προεδρείου της. Πρόεδρος επανεξελέγη ο Παντελής Ζηνάς, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Νεστορίδης, γενική γραμματέας η Κυριακή Παπαζώτου.

Για να λειτουργήσει το νέο προεδρείο της διοικούσας πρέπει να μεσολαβήσει διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, όπου ο Λ. Βασιλειάδης θα παραδώσει στο Δ. Κυριαζίδη.

Εν τω μεταξύ αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για το νέο πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, βρίσκουμε όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, το φθινόπωρο του 2013, η παράταξή του, σχετικά με την αναβάθμιση της Δράμας, όπου εκεί θα γίνονται συχνότερα συνεδριάσεις και της αντιπροσωπείας αλλά και της διοικούσας επιτροπής.

Η παράταξη Κυριαζίδη είχε υποσχεθεί τα ακόλουθα:

 

«Επιμελημένη διαχείριση των Μονίμων Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας του Τμήματος σε Καβάλα και Δράμα. Ολοκλήρωση και διαρκής ενημέρωση του μητρώου μηχανικών σε Καβάλα και Δράμα.Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής με αντιστοιχία 3:2 σε Καβάλα και Δράμα. Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας με αναλογία 1:2 σε Δράμα και Καβάλα. Εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του Τμήματος και αξιοποίηση των προβλέψεων του θεσμικού πλαισίου με έμφαση στη συλλογική λειτουργία, την ανοικτή επικοινωνία, τον καταμερισμό ρόλων και αρμοδιοτήτων στα μέλη των οργάνων της αιρετής διοίκησης. Αναβάθμιση της διοικητικής υπηρεσίας και επιμόρφωση του προσωπικού.Τακτικός απολογισμός των συλλογικών οργάνων.Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής αποκαλείται με τον θεσμικό του τίτλο και όχι με το τίτλο Πρόεδρος του Τμήματος, αφού για τα Περιφερειακά Τμήματα δεν έχει θεσμοθετηθεί αξίωμα αιρετού Προέδρου, σε αντίθεση με το κεντρικό ΤΕΕ.Τακτική συνεδρίαση της Ν.Ε. Δράμας σύμφωνα με τον Κανονισμό της.Αναμόρφωση του τύπου των εγγράφων του Τμήματος.Η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων των οργάνων συνοδεύεται για κάθε θέμα από τα σχετικά έγγραφα και την επί του θέματος εισήγηση».

 

Στην ίδια ιστοσελίδα βρίσκουμε κι ένα μικρό βιογραφικό σημείωμα του νέου προέδρου του ΤΕΕ τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας. Είναι το ακόλουθο:

 

Διπλ. Μηχ/γος – Ηλ/γος Μηχανικός ΕΜΠ, απόφοιτος 1979.

-Δημόσιος υπάλληλος από το 1984 στην Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

-Μέλος του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

-Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

-Πρόεδρος της Ν.Ε. Δράμας και Μέλος της Δ.Ε. του Τμήματος Αν. Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε.

-Διετέλεσε Πρόεδρος και Γ.Γραμματέας της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αν. Μακεδονίας

Προσωπικό Μήνυμα: “Συμμετέχω ακόμα μια φορά μαζί με όλους και κυρίως με τους νέους που τιμούν την προσπάθειά μας, για να δουλέψουμε και να καταστήσουμε τον φορέα μας, το Τ.Ε.Ε. ΑΜ, με τον θεσμικό του ρόλο, μια ουσιαστικά ωφέλιμη δομή για την κοινωνία και για τους συναδέλφους”

 

Προηγούμενο άρθρο

Τους κλέφτες της ΒΙΠΕ τους έπιασαν στο Κορδελιό

Επόμενο άρθρο

Εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου - Στη συνάντηση του ΕΟΑΕΝ για τα νησιωτικά προβλήματα