Dark Mode Light Mode

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων για τις επόμενες απεργίες

Με ανακοίνωση που ανήρτησαν στο διαδίκτυο στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, οι εκπρόσωποι του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Καβάλας, σημειώνουν τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων τους, στην απεργία της περασμένης Τετάρτης. Γνωστοποιούν τη συμμετοχή τους σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στο πολυκλαδικό λύκειο, προκειμένου σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς από την Καβάλα, να προετοιμάσουν τις επόμενες ενέργειές τους. Η ανακοίνωση υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Γερακίνη και το γενικό γραμματέα Γιάννη Φρονιμόπουλο.

Στο δεύτερό της μέρος ασκείται κριτική στον συνδικαλιστή και εργαζόμενο στο Δήμο Καβάλας Δαμιανό Κλειτσιώτη, με σαφή υπονοούμενα ότι δεν βοήθησε ώστε η απεργία την περασμένη Τετάρτη να έχει επιτυχία στον κλάδο του προσωπικού του τομέα καθαριότητας Δήμου Καβάλας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο σας εκφράζει τα συγχαρητήρια του για την μαζική σας συμμετοχή στην Γενική Απεργία, υπερβαίνοντας τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε όλοι, και σας καλεί να συμμετέχετε με την ίδια μαζικότητα και αποφασιστικότητα και στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις απογευματινές ώρες των επόμενων ημερών, κινητοποιήσεις, που δεν θα μας «ματώνουν» οικονομικά. Σας γνωρίζουμε ότι μετά από πρόταση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, όπως αυτή κατατέθηκε στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Καβάλας από τον πρόεδρο του ΔΣ μας, έχει προγραμματιστεί με τον συντονισμό της ΑΔΕΔΥ, για την Δευτέρα 1 Οκτώβρη και ώρα 19:00΄, κοινή συνάντηση-σύσκεψη πρωτοβάθμιων συλλόγων και σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα του Νομού μας, μαζί με αντιπρόσωπους κοινωνικών οργανώσεων, για τον προγραμματισμό κοινών κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες.

Εξαιτίας της προαναφερόμενης σύσκεψης, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα και ώρα παράστασή μας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Καβάλας, προκειμένου να καταθέσουμε ψήφισμα ενάντια στην ασκούμενη πολιτική που μας βυθίζει στην φτώχεια, στην καταστροφή και οδηγεί σε διάλυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον συνδικαλιστή Αντιπρόσωπο του Συλλόγου μας στην Ομοσπονδία, συνάδελφο Δαμιανό Κλειτσιώτη, προϊστάμενο του Τμήματος Καθαριότητας, να δείξει τον ίδιο ζήλο για την επιτυχία των κινητοποιήσεων (συμμετέχοντας και προσπαθώντας να ωθήσει και τους συναδέλφους στην συμμετοχή), με τον ζήλο που έδειξε όταν παράτυπα, την ημέρα της απεργίας, τηλεφωνούσε τους συναδέλφους που είχαν πλέον των 2 εβδομάδων συνεχόμενα ρεπό (ρεπό, που συσσωρεύονται εξαιτίας της εξαήμερης εργασίας όλο το χρόνο) και τους «ενημέρωνε» ότι την ημέρα της απεργίας τα ρεπό δεν ισχύουν. Ενέργεια που πραγματοποιήθηκε όταν έκτακτοι εργαζόμενοι αποφάσισαν τελικά να συμμετέχουν στην απεργία της ΓΕΣΕΕ και εφόσον ήδη είχαμε από κοινού συνεννοηθεί για το προσωπικό ασφαλείας.

Το γεγονός ότι μας εξηγήθηκε από τον ίδιο ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε και στο παρελθόν, δεν την «νομιμοποιεί» ηθικά, και όχι αδικαιολόγητα μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκβιαστική.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τους συναδέλφους του Τμήματος Καθαριότητας, ότι οι άδειες και τα ρεπό, χορηγούνται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και ανακαλούνται μόνο με έγγραφη αιτιολογημένη απόφαση του αρμοδίου για την χορήγηση οργάνου (Δημάρχου ή του ορισμένου Αντιδημάρχου), και όχι με ένα απλό τηλεφώνημα του προϊσταμένου, εκτός των περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιάς, θεομηνίας κ.α). Στις έκτακτες ανάγκες δεν υπάγεται η απεργία. Σε περίπτωση οποιασδήποτε κινητοποίησης, το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την υπηρεσία καθορίζει το προσωπικό ασφαλείας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Δηλώσεις Τσοκτουρίδη στην τηλεόραση της Πρωινής

Επόμενο άρθρο

110 χρόνια προσφοράς Φιλοπτώχου Αδελφότητας