Dark Mode Light Mode

«Ο τόπος της ζωής μας» περιμένει τα Χριστούγεννα

Περισσότερο εορταστική και λιγότερο προεκλογική ήταν η πρωτοβουλία του συλλόγου «Ο τόπος της ζωής μας», το Σάββατο το μεσημέρι στους πεζόδρομους, παρουσία του υποψήφιου δήμαρχου Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου. Ο σύλλογος «Ο τόπος της ζωής μας», δημιουργήθηκε πρόσφατα για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία που δε θα είναι μόνο προεκλογική, της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας», που έχει υποψήφιο δήμαρχο το Μάκη Παπαδόπουλο.

Το Σάββατο από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι ο σύλλογος βρέθηκε στους πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης, σε μια ευχάριστη έκπληξη για τους διερχόμενους πολίτες. Κέρασε χυμό ρόδι, κρασί, γλυκίσματα, μπαλόνια στα παιδιά, ενώ στον ίδιο χώρο ακούγονταν δυνατή μουσική. Σε μια εποχή που οι αξίες καταρρέουν, η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς κλωνίζεται, τα βασικά κοινωνικά αγαθά αντί για δικαιώματα γίνονται προνόμια και τα κεκτημένα πολλών γενεών καταληστεύονται. Γι΄ αυτό το λόγο εμείς οι δημότες της Καβάλας και των Φιλίππων, με πρωτοβουλία του Μάκη Παπαδόπουλου, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε για να εκφράσουμε άμεσα τη θέλησή μας για δράση, ιδρύοντας τον τόπο της ζωής μας. Με αυτόν τον τρόπο εξηγούν οι δημιουργοί του συλλόγου τους λόγους για τους οποίους έφτιαξαν το σύλλογο.

Αυτό το κείμενο κι άλλα σχετικά περιλαμβάνονταν σε έντυπα που μοιράζονταν από το περίπτερο.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος τόνισε στις δηλώσεις του ότι αυτή την περίοδο χρειάζεται αλληλεγγύη. Πρέπει να βοηθήσουμε – είπε – όσους έχουνε ανάγκη.

Ίδια εξόρμηση με το ίδιο περίπτερο και τις ίδιες προσφορές προς τους διερχόμενους πεζούς, θα γίνει τις ερχόμενες ημέρες σε όλα σχεδόν τα μεγάλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καβάλας.

Στο περίπτερο οι πολίτες προτρέπονταν να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο, στο οποίο απλώς θα εύχονταν μία ευχή για το Δήμο Καβάλας. Τέτοιες ευχές συγκεντρώθηκαν πάρα πολλές, που θα τις επεξεργαστούν οι εκπρόσωποι του συλλόγου. Ο Μάκης Παπαδόπουλος είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Επειδή το έχουν οι μέρες, ο Σύλλογος μας «Ο τόπος της ζωής μας», στηρίζει την αλληλεγγύη, γι΄ αυτό προσπαθούμε να βρεθούμε κοντά στους ανθρώπους – με σκοπό να βοηθήσουμε – αυτούς που έχουν ανάγκη. Είναι μία προσπάθεια όλων μας, που ανήκει σε όλους μας και που αξίζει να τη στηρίξουν όλοι, δίνοντας λίγο από το χρόνο τους».

ΕΡ: Βλέπουμε πως έχετε ρόδια…

ΑΠ: «Προσφέρουμε χυμό ρόδι, το οποίο συμβολίζει τη φύση και ευχόμαστε καλή τύχη σε όλους. Δίνουμε και μπαλόνια για τα παιδιά. Κάνουμε κάποιες ενέργειες και σιγά – σιγά προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και ειδικά τη νεολαία»

ΕΡ: Είναι καιρός να πούμε και κάτι προεκλογικό ή να τ΄ αφήσουμε για το νέο έτος;

ΑΠ: «Σήμερα είναι εορταστική μέρα. Ευχόμαστε καλές γιορτές και καλή χρονιά να έχουν όλοι οι δημότες της Καβάλας».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Σαββατοκύριακο στα γήπεδα ( Αποτελέσματα - Βαθμολογίες )

Επόμενο άρθρο

Μετά θάνατον βράβευση Τηλέμαχου Τσιμηρίκα