Dark Mode Light Mode

Ο Χ. Ποτόλιας θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα τα ονόματα των υποψηφίων

Με το στίχο του ποιητή «εσύ πρέπει να πάρεις την εξουσία» ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα τους υποψηφίους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, αλλά και τους υποψηφίους δημάρχους σε περίπου σαράντα μεγάλους δήμους της χώρας. Υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ θα είναι ο Χρήστος Τρέλλης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θα είναι ο Θεόδωρος Κοντογεωργίου και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας θα είναι ο Χρήστος Ποτόλιας.

Ο Χρήστος Ποτόλιας από την αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου βρέθηκε περιφερειακός σύμβουλος και πλέον καλείται να διεξάγει νέο προεκλογικό αγώνα ως υποψήφιος δήμαρχος. Η προσπάθεια του εξελίσσεται πολλά χρόνια με απώτερο σκοπό να βγει στο προσκήνιο ο εργαζόμενος, ο μισθοσυντήρητος, ο μικροαγρότης, ο μικροεπαγγελματίας. Να πεισθούν αυτές οι κοινωνικές ομάδες ότι μπορούν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Κάτι που δύναται να επιτευχθεί με καταλύτη την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ.

Εκείνο που σύμφωνα με την άποψη του Χρήστου Ποτόλια απαιτείται σήμερα είναι η ενίσχυση της λαϊκής αντίστασης και της λαϊκής αντιπολίτευσης, που θα ανακόψουν την απρόκλητη επίθεση την οποία δέχεται σήμερα η εργατική τάξη. Όπως παρατήρησε ο κ. Ποτόλιας: «Εμείς σκοπεύουμε να κάνουμε τους εργαζόμενους να γελάσουν την επομένη των εκλογών γι’ αυτό κι ερχόμαστε σε επαφή με πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών χώρων. Για το ΚΚΕ η διαχωριστική γραμμή βρίσκεται αλλού και ειδικότερα ανάμεσα σε εκείνους που έχουν την πραγματική εξουσία του κεφαλαίου και τους εργαζόμενους. Όποια πολιτική πατά και στις δύο βάρκες είναι απλά μια κοροϊδία».

Η μεταφορά του Χρήστου Ποτόλια από το δεύτερο στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοικήσεως δεν ήταν προσωπική του απόφαση, αφού υπαγορεύθηκε βάσει του καταμερισμού εκ μέρους του ΚΚΕ και σύμφωνα με τις ανάγκες του κόμματος. Πράγμα που σημαίνει ότι καμία θέση δεν έχουν οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι ίντριγκες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας σκοπεύει να ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του την ερχόμενη εβδομάδα.

 

=

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Η παράταξη του Β. Τσομπανόπουλου - Παίρνει δημοτικά έγγραφα μέσω της εισαγγελίας

Επόμενο άρθρο

Με προσεκτικές κινήσεις διοργανώνεται το συλλαλητήριο ενάντια στον ΤΑΡ