Dark Mode Light Mode

Πάλι η Ραψάνη χωρίς Γαλάζια σημαία

Ανακοινώθηκαν το Σάββατο όπως ήταν αναμενόμενο οι γαλάζιες σημαίες για όλη την Ελλάδα, για το καλοκαίρι του 2013. Στο νομό Καβάλας οι γαλάζιες σημαίες είναι 16, ακριβώς ίδιες με πέρσι.

Δύο γαλάζιες σημαίες εξασφαλίζει ο νομός Έβρου, τέσσερις οι νομοί Ροδόπης και Ξάνθης.

Στο Νομό Καβαλας οι περισσότερες γαλάζιες σημαίες αφορούν τη Θάσο. Μακρύαμμος, Χρυσή Αμμουδιά – δύο γαλάζιες σημαίες – Πευκάρι – δύο γαλάζιες σημαίες – Λιμανάκι Λιμένα Θάσου, Δασύλλιο Πρίνου – δύο γαλάζιες σημαίες –

Στο Δήμο Παγγαίοι οι γαλάζιες σημαίες αφορούν τους Αμμόλοφους, τη Νέα Ηρακλείτσα, Ν. Πέραμο, Τούζλα και Σαρακίνα.

Στο Δήμο Νέστου, δύο γαλάζιες σημαίες εξασφαλίζει η ακτή της Αμμόγλωσσας στην Κεραμωτή.

Στο Δήμο Καβάλας γαλάζια σημαία εξασφαλίζει ο Μπάτης, η Τόσκα, η Καλαμίτσα και το Περιγιάλι.

Μέχρι και το 2010 οι γαλάζιες σημαίες του Δήμου Καβάλας ήταν πεντε. Το 2011 γαλάζια σημαία εξασφάλισαν οι ακτές του Μπάτη και της Τόσκας. Το 2012 επανήλθε η γαλάζια σημαία στο Περιγιάλι και την Ακτή Καλαμίτσα. Φέτος στόχος του Δήμου Καβάλας ήταν να επαναφέρει τη γαλάζια σημαία και στην Ακτή της Ραψάνης, στόχος που δεν επετεύχθη, κάτι που έχει σχέση με την καταλληλότητα των νερών και τα αποτελέσματα αναλύσεων που έγιναν σε ολη την προηγούμενη χρονιά.

Ο Δήμος Καβάλας πληρώνει προηγούμενα περιστατικά προβλημάτων στη Ραψάνη, καθώς από τότε οι αναλύσεις στο νερό της θάλασσας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του θεσμού της Γαλάζιας σημαίας.

Κατά τα άλλα η ακτή της Ραψάνης είναι κατάλληλη για μπάνιο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Τα κουνούπια ενοχλούν

Επόμενο άρθρο

Γιώργος Τσοκτουρίδης: «Είμαι αισιόδοξος»