Dark Mode Light Mode
Δεν γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών στη Θάσο
Πήρε απόφαση ο Γιώργος Τσοκτουρίδης – Η ομάδα στα χέρια της ομάδας Τσάκα
Άνοιξαν χωρίς προβλήματα τα σχολεία

Πήρε απόφαση ο Γιώργος Τσοκτουρίδης – Η ομάδα στα χέρια της ομάδας Τσάκα

Χθες το μεσημέρι οριστικοποιήθηκε ότι ο ΑΟΚ θα συνεχίσει στα χέρια της ομάδας του Βλάση Τσάκα. Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης πείσθηκε ότι είναι η καλύτερη λύση για τον ΑΟΚ και έδωσε το πράσινο φως. Πήρε τις ανάλογες διασφαλίσεις.

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Κουφατζής έκανε δηλώσεις στους 93, 7 και στην εκπομπή της ΛΦΚ τονίζοντας ότι θα στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από τη δική του πλευρά, απλά ότι αν πάει κάτι στραβά και η ομάδα πάει προς διάλυση θα τρέξουν αυτοί την όλη κατάσταση.

Είπε ακόμη ότι η απόφαση του μεγαλομετόχου είναι σεβαστή και ότι η πρόταση Τσάκα ήταν χρηματικά μεγαλύτερη από τη δική τους. Μάλιστα τόνισε ότι είναι ο ίδιος χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη, αφού θα γίνουν μεταγραφές για να σωθεί η ομάδα, με το πλάνο που υπάρχει από την ομάδα Τσάκα.

*Πως εξελίχθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων

Μιλώντας χθες το πρωί στους 93, 7 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Γιώργος Τσοκτουρίδης έκανε γνωστούς τους όρους που επιθυμεί, προκειμένου να συμφωνήσει με τη μια η την άλλη ομάδα που επιθυμούν να αναλάβουν τη διοίκηση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Τι θα αποφασίσει ο Γιώργος Τσοκτουρίδης;

Απάντηση: Κοιτάξτε είναι μια πολύ περίπλοκη κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι είμαι με τον έναν η είμαι με τον άλλον. Εγώ θα θέσω κάποιους όρους και προϋποθέσεις. Μπορεί να γίνει και συνεργασία ανάμεσα τους. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσω με τον οποιοδήποτε που θα μου φέρει ασφαλιστική ενημερότητα. Για να φέρει πρέπει να πληρώσει. Αυτό βαρύνει τον ΑΟΚ. Χρωστάμε το ΙΚΑ του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, συν τις ρυθμίσεις. Κάπου ανάμεσα στις 15.000 με 18.000.

Ο κ. Τσάκας ζήτησε το χρέος που έχουμε στην ΕΠΟ και είναι περίπου 30.000, να γίνει εκχώρηση της επιχορήγησης για να τα πάρει η ΕΠΟ απευθείας από εκεί. Με την προϋπόθεση να κάνουμε μεταγραφές και να σώσουμε την ομάδα. Εγώ συμφωνώ σε αυτό. Να μας δώσει πιστοποιητικό η ΕΠΟ μη οφειλής, για να μπορέσουμε να κάνουμε μεταγραφές. Το τρίτο που είναι απαίτηση μου, να μπουν στη διοίκηση Ειρηνοδικείου ένα η δυο άτομα κοινής αποδοχής. Να προέρχονται από τον Ερασιτέχνη. Να ασκούν έλεγχο.

Εγώ προτείνω στη διοίκηση Ειρηνοδικείου να συμμετέχει από τον Ερασιτέχνη, ο Βασίλης Βακιρτζής, προκειμένου να παραλαμβάνει τα χρήματα και να εξασφαλίσει προς τους μετόχους και τον ΑΟΚ, ότι μέρος των χρημάτων να πηγαίνουν στις εισφορές που έχει η ομάδα. Να πληρώνεται πρώτα το ΙΚΑ. Επίσης το ΦΠΑ να αποδίδεται στο κράτος. ‘Όποιος συμφωνεί μαζί μου, συμφωνώ και εγώ μαζί του.

Η λύση πρέπει να βρεθεί. Είμαστε όλοι σε αυτό το παιχνίδι, θέλοντας η μη.

Πιστεύω ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να καθαρίσουμε την ΠΑΕ και να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες. Αν μαλώσουμε δε θα βρεθεί λύση και θα έχουμε την ομάδα στη Γ` Εθνική.

Πιστεύω ότι για το καλό του ΑΟΚ, πρέπει να συνεργαστεί οποιοσδήποτε με τον οποιοδήποτε».

 

*Γιώργος Γραμμένος: « Ο Ερασιτέχνης θα σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά»

Στους 93, 7 μίλησε και ο Γιώργος Γραμμένος που εκπροσώπησε τον Ερασιτέχνη στην Γενική συνέλευση των μετόχων.

Τόνισε στις δηλώσεις του

Αναλυτικά: «Ήταν μια άτυπη γενική συνέλευση των μετόχων. Τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ομάδα. Έγινε μια συζήτηση για το μέλλον της ομάδας και πως διαγράφεται αυτό.

Υπήρχαν δυο σοβαρές αντικρουόμενες απόψεις. Η μια άποψη εκφράζεται από τον κ. Κουφατζή που μ` ένα διοικητικό σχήμα ζήτησε από την πλειοψηφία των μετόχων να του δοθεί εξουσιοδότηση προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία της εκκαθάρισης . Εν συνέχεια να καταθέσει στο Ειρηνοδικείο αίτηση για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από άτομα που έχει υπόψη του και ήταν στη διοίκηση, όταν ξεκινούσε η χρονιά.

Από την άλλη πλευρά παραβρέθηκε άτυπα ο κ. Τσάκας, που έκανε μια πρόταση συγκεκριμένη. Είπε ότι είναι διατεθειμένος να τρέξει την ομάδα από εδώ και πέρα. Να καλύψει έξοδα με κάποια σεβαστά που ανέφερε, αρκεί να αλλάξει το καθεστώς. Δεν μπορεί να περπατήσει το μάνατζμεντ της ομάδας που είχε συμφωνήσει με τον κ. Τσοκτουρίδη, γιατί υπήρχαν διαφορές στο συμφωνητικό που είχε υπογραφεί μεταξύ τους.

Η κύρια διαφορά ήταν ότι ο κ. Τσάκας δε μπορούσαν να διαχειριστούν την ΠΑΕ όπως ήθελαν, με την έννοια ότι δε μπορούσαν να λαμβάνουν αποφάσεις, μη έχοντας δικό τους διοικητικό συμβούλιο. Ο κ. Τσάκας ζήτησε από τον Ερασιτέχνη και τον κ. Τσοκτουρίδη, να καταθέσει διαφορετική αίτηση στο Ειρηνοδικείο.

Προκειμένου να κάνει διοίκηση με δικά του άτομα. Στη διοίκηση θα συμπεριλαμβανότανε και δυο η τρία άτομα από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Αυτό ζήτησε ο κ. Τσάκας.

Δεν ανέφερε ονόματα. Είπε ότι υπάρχουν 5 άτομα. Μάλλον μέσα σε αυτούς δεν ήταν ο κ. Ελευθεριάδης. Δεν έγινε κουβέντα για τον κ. Μορφιάδη.

Είναι δυο διαφορετικές προτάσεις. Η πλευρά του κ. Κουφατζή δήλωσε ευθέως ότι δε μπορεί να συνεργαστεί με την πλευρά του κ. Τσάκα. Όχι προσωπικά ο κ. Κουφατζής. Εγώ πρότεινα να καταθέσουν και οι δυο πλευρές τις αιτήσεις τους στο Ειρηνοδικείο για να οριστούν τα άτομα. Αυτό θα πάρει 2 μήνες. Σε αυτό το δίμηνο, ο κ. Κουφατζής ζήτησε από τον κ. Τσάκα να καταθέσει όλα τα χαρτιά που έχει στη διάθεση του και αφορούν την ομάδα. Θεωρεί ότι διοίκηση είναι κ. Κουφατζής και αυτός πρέπει να τρέξει την ομάδα. Ο κ. Τσάκας επέμενε στην πρόταση του. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραδώσει όλα τα έγγραφα που αφορούν την ΠΑΕ στον κ. Τσοκτουρίδη. Η πρόταση Τσάκα υπόσχεται περισσότερα χρήματα. Ο Ερασιτέχνης θα πάρει θέση, αφού σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά.

Ο κ. Κουφατζής είπε ότι ένα ποσό κάθε μήνα με τη συνεισφορά τη δική του αλλά και των παιδιών που θα συμμετέχουν στη διοίκηση θα μπορεί να καλύψει τα έξοδα.

Σύμφωνα όμως με τις δικές μας εκτιμήσεις δεν επαρκεί στο ελάχιστο αυτό το ποσό. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ο κ. Κουφατζής, ότι η ομάδα δε θέλει να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Εάν υπήρχε δυνατότητα συνεργασίας, τότε οι προοπτικές θα ήταν καλύτερες για την ομάδα. Γιατί όμως υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση;

Μάλλον υπάρχουν κάποια προσωπικά με τον κ. Τσάκα, από άτομα της ομάδας Κουφατζή»

 

*Βλάσης Τσάκας: « Η πλευρά του Μπάμπη Κούφατζη είναι μαύρο πανί»

 

Ο Βλάσης Τσάκας έκανε νέες δηλώσεις στους 93, 7 χθες το πρωί, μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων. Επέμενε ότι δε θέλει να συνεργαστεί με την ομάδα Κουφατζή.

Αναλυτικά τόνισε: « Η πρόταση μου είναι συγκεκριμένη. Αυτά που λέει ο κ. Τσοκτουρίδης σήμερα, τα είπα εγώ χθες το βράδυ στη γενική συνέλευση. Είπα εγώ ότι για να βάλει ξανά η ομάδα η δικιά μου, το χέρι στη τσέπη, πρέπει να εξασφαλιστεί η νομιμότητα.

Εάν δεν μπορούμε να ασκούμε διοίκηση αλλά να βάζουμε το χέρι στη τσέπη, πρέπει να είμαστε πολύ αφελείς. Προτείναμε μια διοίκηση Ειρηνοδικείου με 5 άτομα δικά μας και 2 του Ερασιτέχνη, που θα έχουν κάθε δικαίωμα να ελέγχουν τις επιχορηγήσεις, όταν αυτές έρχονται. Το πλάνο μας μιλάει για μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, που σημαίνει εξασφάλιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας και τακτοποίηση του προστίμου που έφαγε ο Ψωμιάδης από την ΕΠΟ και εκκρεμεί στην πλάτη της ΠΑΕ.

Άλλο η πλευρά του Μπάμπη Κουφατζή και άλλο ο Μπάμπης Κουφατζής. Με τον Μπάμπη Κουφατζή δεν έχω κάτι, όπως επίσης και με τον Αντώνη Πρασίνη. Η πλευρά του Μπάμπη Κουφατζή είναι μαύρο πανί. Κατάμαυρο. Εξαιρώ ένα εξαίρετο φίλο και άνθρωπο, που είναι ο Αντώνης Πρασίνης. Πρέπει να βαδίσουμε όλοι στη νομιμότητα και να αφήσουμε τις τσαρλατανιές. Είχα την εντύπωση πως συνεργαζόμουν με τον κ. Κουφατζή, μετά ξεφύτρωσαν τα… λουλούδια. Εγώ προτιμώ να τα κόψω και μάλιστα με χασαπομάχαιρο.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε 6- 7 μεταγραφές αν αναλάβουμε τη διοίκηση. Θα έρθουν δυο παίκτες πάνω από 24 και 4-5 μικροί. Μόνο με τον κ. Κουφατζή, ανοιχτές όλες οι πόρτες. Ακόμη και με τον Πρασίνη. Δε θέλω να συνεργαστώ με ανθρώπους που δεν έχω καλές σχέσεις. Εχουμε αγώνα την Κυριακή και πρέπει να τελειώνουμε πολύ γρήγορα».

 

Προηγούμενο άρθρο

Δεν γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών στη Θάσο

Επόμενο άρθρο

Άνοιξαν χωρίς προβλήματα τα σχολεία